11 menetben a derbiről

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2013.01.10. 20:01
A futball nem pontozásos sportág, most azonban megnézzük, hogy ki nyerné a vasárnapi csúcsrangadót, ha mégis az lenne. Mindenki megkapja a párját...

A futball nem pontozásos sportág, most azonban megnézzük, hogy ki nyerné a vasárnapi csúcsrangadót, ha mégis az lenne. Mindenki megkapja a párját, és igyekszem mindenféle elfogultság nélkül lehozni ezt az összehasonlítást. Csak igyekszem. Sajnos nem tud mindenki ugyanazon poszton szereplő ellenfelet kapni, mivel a portói 4-3-3 szembemegy az általunk preferált amorf 4-4-2-vel, ami bármikor tűnhet 4-2-3-1-nek, vagy éppen 3-4-3-nak, ha a helyzet úgy kívánja. De azért így is jó lesz! Beszarás ez a kép, nem?

Artur Király - Helton

Helton 2005 óta a Porto kapusa, alappillére, kapitánya a mostani csapatnak, aki jó gyorsan megfordult a brazil válogatottban is. Arturt viszont az egész bajnokság legjobb kapusának tartom, aki egész Európában top 10, és csak azért nem volt még válogatott, mert Menezes nem ért a futballhoz. Ha Scolarinál sem lesz az, akkor ő sem. Nincs bajom Heltonnal, de ezt a versenyt nem nyerhette meg. 1-0.

Maxi - Danilo

Na ez már egy érdekesebb történet. Meggyőződésem, hogy tavaly Maxi helyére szerettük volna szerződtetni a brazilt, de a Porto túllicitálta az ajánlatunkat. Danilo tehetségesebb, ígéretes jövő előtt áll, Maxi viszont egy tapasztalt bulldog, akinek nem kell elmesélni, hogy miről is szól egy ilyen mérkőzés. Kettejük kombinációjából micsoda jobblábas Carlost kapnánk... Nálam ez döntetlen, tehát eddig 2-1.

Jardel - Mangala/Maicon

Jardel Luisao sérülése után ismét Garay társa lett, ami nem okoz majd problémákat, hiszen kapitányunk letöltötte eltiltását, majd két meccs után megsérült, tehát szinte szeptember óta folyamatosan ők a belső védőink. Őszintén szólva fogalmam sincs ki fog kezdeni a Portóban, az elmúlt időszakban Mangala játszott, korábban pedig _Pepe B. Bárki játszik, Jardelt elég stabilnak érzem ahhoz, hogy döntetlennek kiáltsam ki ezt a menetet. 3-2.

Garay - Otamendi

Az argentin válogatottban egymás mellett, itt nem igazán. Előbbi a viszontagságos spanyolországi évek után Portugáliában klasszissá érett, nem véletlenül szeretné megszerezni Sir Alex. Egyébként Otamendi tetkói tök barók! Viszont Ferguson még sosem hallott róla, és hogy jövök ahhoz, hogy cáfoljam az öreget? 4-2.

Melgarejo - Alex Sandro

Zajlik a következő Coentrao-nevelés, de még csak zajlik. Ha Alex Sandrót sikerült volna megszerezni, nem kéne nevelgetni. 4-3.

Matic - Fernando

Sima vendég lett volna ősszel, de basszus, láttátok mostanában a szerbet játszani? Ki az a Javi Garcia? Ettől még Fernando persze nem lett rosszabb, de az óriási fejlődés miatt talán ez a legegyértelműbb döntetlen. 5-4.

Enzo Pérez - Lucho

Újabb argentin meló. Lucho spíler, aki a csúcson úgy döntött, hogy elmegy Franciaországba pénzt keresni. Enzo az újabb generáció, aki Witsel távozása után a pálya közepén találta magát. Néha még eszembe jut a belga buziköcsög, de egyre ritkábban. Lendületesebb, agresszívabb, mint a vasárnapi partner, de ismétlem magam, Lucho spíler. Az előző mondat alapján iksz. 6-5.

Nico Gaitán - Joao Moutinho

Az említett csúszás náluk következett be. Nico játéka nem biztos, hiszen kezdhet 'baby John is, de ezt súgja a megérzésem. Ugyan más pozícióban játszanak, de mindketten ugyanakkora hatással lehetnek a mérkőzésre. A támadni szerető Danilo helyén bőven lesz területe Gaitánnak, ami döntő lehet, épp annyira, mint Moutinho egy-egy zsugája vagy pontrúgása. Mostanában a tiziket is berúgdossa, erről csak nekem jut eszembe az Eb, ahol az ügyetlen portóiak miatt nem jutott döntőbe Portugália? Itt sem tudok dönteni, fogynak a párok, kezd élesedni. 7-6.

Salvio - Izmailov

Ugye itt lenne James Rodriguez, ha nem sérül meg a múlt héten. Így miért ne kezdhetne az új szerzemény, Marat Izmailov? Persze lehet, hogy nem így lesz, de miután Atsu a ghánai válogatottal Afrika-kupázik, nincs jobb ötletem erre a posztra, és portista ismerőseim sem könnyítették meg a helyzetemet. Végülis mindegy, mert Salvio nem mutatott annyit az eddigi 3 és fél hónapban, hogy bárki ellen pontot kapjon ebből a Portóból. 7-7.

Rodrigo - Varela

Lehet, hogy hülye vagyok, de szerintem Rodrigo kezdhet Lima kárára, hiszen utóbbi végigjátszotta a szerdai ligakupa meccset. Varelának bőven lesz helye fickándozni, hiszen Maxi sem az a saját térfelén szotyizó jobb bekk. Rodrigo játékában bármi benne van. Szenzációs teljesítmény, ha éppen nem megy el a kedv a 3. percben, vagy katasztrófális, amennyiben igen. Én most hiszek az első verzióban, az pedig nem kérdés, hogy ki a jobb képességű futballista. 8-7.

Jackson már most megadta magát

Óscar Cardozo - Jackson Martinez

Portugália két mesterlövésze, a góllövőlista két éllovasa. De ameddig a kolumbiai első évében fossa a gólokat csupán, addig Óscar már kétszeres gólkirály, aki az elmúlt másfél hónapban 3 mesterhármast is szerzett. Ezek beszédes adatok, és bőven elég ahhoz, hogy Cardozo kiütéssel nyerje az utolsó menetet. 9-7.

A pontozásos mérkőzést tehát behúztuk. A pályán sem lesz másként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik