Wenger „arcon ágyúzta” Guardiolát; Casillas a csúcson!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.21. 13:00
A Bayer Leverkusen és a Roma 4–4-es döntetlent játszott egymással, mégis az váltott ki nagyobb visszhangot nemzetközi viszonylatban, hogy a Bajnokok Ligáját két vereséggel megkezdő Arsenal megállította a robogó Bayern Münchent, 2–0-ra legyőzte. Ezért elsősorban az utóbbi találkozóra koncentráltunk, amikor összeszedtük a keddi játéknap érdekességeit – nem megfeledkezve természetesen a legjobb mémekről sem.

WENGER ÉS AZ ARSENAL FELTÁMADÁSA – KINYÍLT A MÉMGYÁR

• Az Arsenal az első két meccset elveszítette a Dinamo Zagreb és az Olympiakosz ellen, a csúcsformában lévő Bayern München ellen nem sokan fogadtak volna az „ágyúsokra”, Wenger csapata azonban felnőtt a feladathoz.

„Kikapott a Dinamo Zagrebtől és az Olympiakosztól, megverte a Bayernt. Arsenal…”(Fotók: facebook.com/Troll.Football)
„Kikapott a Dinamo Zagrebtől és az Olympiakosztól, megverte a Bayernt. Arsenal…”(Fotók: facebook.com/Troll.Football)


Wenger „arcon ágyúzta” Guardiolát
Wenger „arcon ágyúzta” Guardiolát

• Wenger lett az első menedzser, aki legyőzte a Pep Guardiola által irányított Bayern Münchent és Barcelonát is a Bajnokok Ligájában.

• Az Arsenal elkerülte, hogy fennállása során először zsinórban három vereséget szenvedjen el a Bajnokok Ligájában.

• A Bayern München a szezonban most először nem szerzett gólt tétmérkőzésen.

• A BL csoportkörben legutóbb négy éve voltak gólképtelenek egy meccsen a bajorok, 2011 decemberében a gyakorlatilag B-csapattal felálló müncheniek szintén 2–0-ra kaptak ki a Manchester City stadionjában.

Közel a vég!
Közel a vég!

 

• „Áruló!” Mesut Özil hat gólt szerzett eddig a Bajnokok Ligájában. Hármat német csapatok (Bayern, Borussia Dortmund) ellen.

Bellerín vagy Flash?
Bellerín vagy Flash?

• A második gól előtti asszisztot jegyző Héctor Bellerín elképesztő sprintet vágott ki a jobb oldalon. A spanyol a második félidőben százszázalékosan passzolt, a 93. perces teljesítménye megihletett néhány mémkészítőt.

Boltnál…



…és Flashnél is gyorsabb



70:30 volt a labdabirtoklási arány a mérkőzésen a Bayern javára, amely 600-szor passzolt, míg ellenfele csak 175-ször – ebből is látszik, a statisztika nem nyer mérkőzéseket.

•„64 font egy jegy, de fanatikusok nélkül a futball nem ér egy pennyt se!” – ezzel a felirattal tiltakoztak a Bayern-szurkolók a meccs előtt.

 

Az MU után a Bayernt is elpáholta az Arsenal
Az MU után a Bayernt is elpáholta az Arsenal

A TÖBBI MÉRKŐZÉS ÉRDEKESSÉGEI

• A keddi játéknap legizgalmasabb mérkőzése volt a Leverkusen–Roma. A Bajnokok Ligája történetében harmadszor végződött 4–4-re egy mérkőzés, 2000-ben a Hamburger SV–Juventus, 2009-ben pedig a Chelsea–Liverpool meccs hozott nyolcgólos ikszet.

• Iker Casillas 51. alkalommal hozott kapott gól nélkül mérkőzést a Bajnokok Ligájában, ezzel Edwin van der Sar elé ugrott a vonatkozó örökranglistán. Ezentúl Casillas a BL legtöbbet „nullázó” kapuvédője.

• Rúben Neves, a Porto labdarúgója 18 évesen és 221 naposan a Bajnokok Ligája történelmének legfiatalabb csapatkapitánya lett.

• Az Olympiakosz most először nyert kettőből kettőt idegenben a Bajnokok Ligája történetében, annak ellenére, hogy hagyományosan a BL egyik legrosszabb csapatának számítanak vendégként.

• Artyom Dzjuba sorozatban az ötödik Zenit-meccsén talált be. Hulk ötnél jár a kanadai táblán, csak Cristiano Ronaldónak van ilyen mutatója a Bajnokok Ligájában.

• Lionel Messi a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy otthonról nézte csapata meccsét. A Barcelona 2–0-ra nyert a BATE Boriszov otthonában.

 



• A Zenit a második orosz együttes, amely megnyerte első három csoportmérkőzését a Bajnokok Ligájában. Az első a Szpartak Moszkva volt, amely 1995–1996-ban mind a hat csoportmeccsén győzött.

• Ismét nem tudott nyerni a Chelsea, amely legyőzte a Maccabi Tel-Avivot az első körben, de aztán kikapott a Portótól. José Mourinho együttesével kevesebbet foglalkoztak a keddi találkozó után, de azért volt, aki nem felejtette el a portugált…


„Mindenki úgy el van foglalva az Arsenallal, senkinek sem tűnt fel, hogy megint pontokat szórtunk el”
„Mindenki úgy el van foglalva az Arsenallal, senkinek sem tűnt fel, hogy megint pontokat szórtunk el”

„Amikor rájössz, hogy béna vagy a Premier League-ben. És a Bajnokok Ligájában is…”
„Amikor rájössz, hogy béna vagy a Premier League-ben. És a Bajnokok Ligájában is…”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik