Tapasztaltabb a Loki, de gyengébb a kerete a tallinniak szerint

Vágólapra másolva!
2010.06.22. 11:30
null
Coulibaly (39) és a Loki 2009-ben győzött Tallinnban, itt az idő az ismétlésre
Nem kell bemutatni egymásnak a DVSC-TEVA és a Levadia Tallinn csapatát: a két, a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében összesorsolt bajnokcsapat tavaly is összecsapott a kvalifikációs sorozatban, igaz, egy fordulóval később. A tallinniak biztosak abban, hogy a Loki rengeteget profitált a BL-tapasztalatból, de úgy vélik, kissé meggyengült a kerete. Az észt élcsapat a liga egyik legjobb légiósával erősített az európai kupaküzdelmekre.

„Sok tapasztalattal gazdagodtak a debreceniek, annyi bizonyos. A BL-szereplésből sokat tanulhattak a játékosok, ráadásul hatalmas bevételt is hoztak a találkozók. Az előző idényben megvoltak a lehetőségeink, de elszúrtuk őket, és elkerülhető gólt kaptunk mindkét mérkőzésen” – vélekedett Igor Prins, a Levadia trénere.

„Nagyon kevés hiányzott tavaly a magyarok ellen. Szerencsésebbek voltak, nekünk Fortuna ugyan fogta a kezünket Krakkóban, de elhagyott minket a DVSC ellen. Úgy vélem, a magyar bajnok kerete gyengült kissé az akkorihoz képest, több jó játékosuk távozott” – mondta Martin Kaalma, a tallinni csapat kapusedzője, aki a 2009-es párharcban még kapuvédőként segítette az észteket.

A Levadia kerete is átalakult a 2009-eshez képest: visszavonult a fent említett Kaalma és a veterán csatár, Indrek Zelinski; a legveszélyesebb támadó, Vitali Gussev Romániába igazolt, a középpálya motorja, Sander Puri Görögországba, míg a nagyon erőszakos orosz Nyikita Andrejev a spanyol Almería B-csapatába került.

Légiós így is maradt a csapatnál: a fiatal finn Tomi Saarelma a bal szélen bevethető játékos, míg május végén egyezett meg a Levadiával az észt bajnokság egyik legjobb légiósa, a támadó középpályás Felipe Nunes. A brazil játékos 75 mérkőzésen 39 gólt szerzett a Nomme Kalju színeiben, ez azért nem rossz egy balszélsőtől… Alighanem rá kell a legjobban vigyázniuk a debrecenieknek.

Az első mérkőzésre július 13-án, kedden kerül sor Tallinnban, a kezdési időpont 18 vagy 19 óra lesz. A visszavágót nagy valószínűséggel július 21-én rendezik, az Oláh Gábor utcai stadionban.

Szilágyi Péter kezdőként lépett pályára a tavalyi, 1–0-s debreceni sikerrel végződött tallinni mérkőzésen.

„Egységes, jó csapat benyomását keltették, de mi még jobbak voltunk, és végül sikerrel vettük a találkozót, amit 1–0-ra nyertünk meg – mondta a támadó a dvsc.hu-nak – A visszavágón is legyőztük őket, és megmondom őszintén, most is továbbjutásban bízom. Úgy voltam vele, mindegy kit kapunk, mert tartom olyan erősnek a Lokit, hogy a második körből bárki ellen továbblépjen. Örülök a Levadiának is, optimistán várom a találkozót."

BAJNOKOK LIGÁJA
AZ 1. SELEJTEZŐKÖR PÁROSÍTÁSA
Tre Fiori (San Marinó-i)–Rudar Pljevlja (montenegrói)
Santa Coloma (andorrai)–Birkirkara (máltai)
 
A 2. SELEJTEZŐKÖR PÁROSÍTÁSA
Liepajas Metalurgs (lett)–Sparta Praha (cseh)
Aktobe (kazah)–Olimpi Rusztavi (grúz)
Levadia Tallinn (észt)–DVSC-TEVA (magyar)
Partizan Beograd (szerb)–Pjunyik (örmény)
Inter Baki (azeri)–Lech Poznan (lengyel)
Dinamo Zagreb (horvát)–Koper (szlovén)
Liteksz Lovecs (bolgár)–Tre Fiori (San Marinó-i)/Rudar Pljevlja (montenegrói)
Santa Coloma (andorrai)/Birkirkara (máltai)–MSK Zilina (szlovák)
Sheriff (moldovai)–Dinamo Tirana (albán)
Hapoel Tel-Aviv (izraeli)˜–Zeljeznicar (bosnyák)
Omonia (ciprusi)–Renova (macedón)
Salzburg (osztrák)–HB Tórshavn (feröeri)
Bohemians (ír)–TNS (walesi)
BATE Boriszov (fehérorosz)–Hafnarfjördur (izlandi)
AIK Solna (svéd)–Jeunesse Esch (luxemburgi)
Linfield (északír)–Rosenborg BK (norvég)
Ekranas (litván)–HJK Helsinki (finn)

A teljes 2010–11-es BL-menetrendet itt tekinthetik meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik