Sérülésektől tizedelt Schalke, nem számolgató Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.22. 09:23
null
Szalai Ádám és csapata két győzelemmel indított, de most a legnehezebb ellenfél következik (Fotó: Reuters)
Duplán is van magyar érdekeltsége a Schalke–Chelsea mérkőzésnek a labdarúgó Bajnokok Ligája E-csoportjában, ugyanis a hazaiaknál pályára léphet Szalai Ádám, míg a játékvezető Kassai Viktor lesz. José Mourinho szerint még korai a számolgatás, Jens Keller beteszi Kevin-Price Boatenget, amennyiben vállalja a játékot.

 

Bár a szezont rosszul kezdte, később igencsak belelendült a Schalke, amely a PAOK elbúcsúztatása után a csoportkörben is jól teljesít: mindkét eddigi meccsét megnyerte, legyőzte a odahaza a Steauát és idegenben a Baselt.

Ezúttal viszont a legerősebb ellenfél érkezik Gelsenkirchenbe, az egy győzelemmel és egy vereséggel indító Chelsea próbálja megállítani Szalai Ádámékat.

Jens Kellernek több játékosáról is le kell mondania a BL-csata előtt, Klaas-Jan Huntelaar mellett Höger, Farfán, Kolasinac és Papadopulosz sem állhat rendelkezésre, de a kisebb térdsérüléssel bajlódó Jermaine Jones és Kevin-Prince Boateng játéka is kérdéses. A sok hiányzó miatt a két 18 éves játékos, Max Meyer és Leon Goretzka is akár a kezdőben kaphat helyet a londoniak ellen.

„A Chelsea topklub, elképesztő kvalitás jellemzi. Persze az elmúlt meccsek nyomán, valamint a korábbi jó BL-szereplésünk miatt nincs baj az önbizalmunkkal. És az csak természetes, hogy szurkolóink támogatása mellett a legjobb játékunkkal akarunk kirukkolni. Borzasztóan sajnáljuk Höger sérülését, jó hír viszont, hogy Jones, Boateng és Hildebrand velünk lehet. Boateng rengeteget edzett, ha úgy áll elém, hogy fitt, vállalja a játékot, beteszem a csapatba. Mi valamennyi meccsünket szeretnénk megnyerni, de hogy a kilencven perc letelte után milyen eredménnyel lennék elégedett, az a találkozó eredményének alakulásától is függ. Előfordulhat, hogy utólag a döntetlenre is azt mondom, rendben van, nincs miért panaszkodnunk” – nyilatkozta Jens Keller, a Schalke mestere.

Szalai Ádámra is kulcsszerep hárulhat, és a magyar támadó fontosságát az angol lapok is kiemelik, szerintük nagy csatát vív Gary Cahill-lel. Szalai egyébként a Bundesligában négyszer volt eredményes, valamint a PAOK ellen is szerzett két gólt. Ennek ellenére volt olyan forrás, amely Szalai nélkül képzeli el a Schalke kezdőcsapatát, Boatenget pedig amolyan „árnyékkilencesként”, amely azt jelenti, hogy igazi csatár nélkül állna fel a Schalke.

A vendég Chelsea-nek eddig nem termett sok babér Németországban, mindössze egyszer, még 2004-ben, a VfB Stuttgart ellen nyert 1–0-ra. A londoniak ugyan meglepő vereséggel nyitották a BL-csoportkört a Basel elleni hazai mérkőzésen (1–2), ám azóta minden sorozatot számítva is veretlenek.

„Gelsenkirchenben roppant fontos mérkőzést játszunk, már csak a hazai, Basel elleni vereségünk miatt is felértékelődött a Schalkéval szembeni dupla meccs. Kemény próba elé nézünk: ha a német csapat ellen begyűjtenénk mind a hat pontot, elég jó pozícióból várhatnánk a folytatást” – értékelt Petr Cech, a Chelsea kapusa, aki a Cardiff elleni, 4–1-re megnyert meccsen 300. alkalommal védett a Premier League-ben.

A kapussal ellentétben José Mourinho még nem számolgat:

„Nem hiszem, hogy már itt az ideje azt számolgatni, hány pont kell a továbbjutáshoz vagy az Európa-ligához. Ezt elég az ötödik forduló után megtenni, a harmadik és negyedik körben a győzelemre kell koncentrálni, ha ez nem sikerül, akkor pedig döntetlent kell szerezni. Most csak a csoport legerősebb ellenfele elleni meccsre összpontosítunk.

A mérkőzésnek Szalai Ádám szereplésén kívül is lesz magyar érdekeltsége, ugyanis Kassai Viktor lesz a játékvezető. A találkozónak nincs egyértelmű favoritja, ezt a Tippmixpro kiegyensúlyozott oddszai is alátámasztják (Schalke–Chelsea: hazai 2.95, döntetlen 3.35, vendég 2.26).

A csoport másik összecsapásán a kétszer veszítő Steaua a korábban Londonban diadalmaskodó Baselt fogadja.

BAJNOKOK LIGÁJA, E-CSOPORT, 3. FORDULÓ
SCHALKE 04 (német)–CHELSEA (angol) 20.45 (TV: Digi Sport1)
Gelsenkirchen. Vezeti: Kassai (magyar).
A várható kezdőcsapatok:
Schalke: Fährmann – Ucsida, Höwedes, Felipe Santana, Aogo – Meyer, Neustädler – Clemens, Boateng, Draxler – Szalai. Vezetőedző: Jens Keller.
Chelsea: Cech – Ivanovics, Cahill, David Luiz, Bertrand – Ramires, Willian – Mata, Oscar, Hazard – Torres. Menedzser: José Mourinho.

STEAUA (román)–BASEL (svájci) 20.45
Bukarest. Vezeti: Jug (szlovén)
A várható kezdőcsapatok:
Steaua: Tatarusanu – Georgievszki, Gardos, Szukala, Parvulescu – Pintilii, Bourceanu – Popa, Stanciu, Tanase – Piovaccari. Vezetőedző: Laurentiu Reghecampf.
Basel: Sommer – Voser, Ivanov, Schär, Xhaka – Szalah, Delgado, Frei, Andrist – Stocker, Streller. Vezetőtedző: Murat Yakin

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik