Női BL: két magyar légiós csapata is feljutott a főtáblára

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.09.09. 10:24
null
Kocsán Petra csapattársai gólt ünnepelnek – a Hoffenheim feljutott a Bajnokok Ligája főtáblájára (Fotó: AFP, archív)
Kocsán Petra csapata, a Hoffenheim, valamint Csiki Anna együttese, a BK Häcken is feljutott a női labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájára.

 

Kocsán Petra csapata, a Bundesliga-bronzérmes Hoffenheim a háromgólos idegenbeli siker után otthon 3–3-as döntetlent játszott a svéd bajnoki ezüstérmes Rosengarddal, így az első európai kupaidényében rögtön feljutott a főtáblára. A magyar válogatott támadó a németországi visszavágón az utolsó negyedórát töltötte a pályán.

Bejutott a 16 csapatos csoportkörbe a Csiki Annát foglalkoztató svéd bajnok BK Häcken (korábban Göteborg) is, amely kettős győzelemmel jutott túl a norvég Valerengán (3–1, 3–2).

Sikerrel vette a selejtezőt a 2016 és 2020 között egyeduralkodónak számító Lyon, valamint Jakabfi Zsanett korábbi csapata a VfL Wolfsburg is, míg a Real Madrid kiejtette az előző idényben negyeddöntős, angol bajnoki ezüstérmes Manchester Cityt.

Öt selejtezős párharcban csütörtökön játsszák le a visszavágókat, az innen továbbjutó gárdákkal válik teljessé a főtábla mezőnye. A csoportkör sorsolására jövő hétfőn, szeptember 13-án kerül sor.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR
VISSZAVÁGÓK
Hoffenheim (német)–Rosengard (svéd) 3–3

Hoffenheim: Kocsán Petra a 76. percben állt be.
Továbbjutott: a Hoffenheim, 6–3-as összesítéssel

BK Häcken (svéd)–Valerenga (norvég) 3–2
BK Häcken: Csiki Annát nem cserélték be.
Továbbjutott: a BK Häcken, kettős győzelemmel, 6–3-as összesítéssel

A már ismert főtáblás mezőny: FC Barcelona (spanyol), PSG (francia), Bayern München (német), Chelsea (angol), Olympique Lyon (francia), VfL Wolfsburg (német), BK Häcken (svéd), Hoffenheim (német), Real Madrid (spanyol), Servette (svájci), HB Köge (dán)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik