Nem nagyképűek, de nem is remeg a lábuk - jöhet a Bayern

Vágólapra másolva!
2012.10.02. 13:58
null
Alijakszandar Hlebtől és a BATE-tól már rettegnek Európában – a Bayern is óvatosan utazott Minszkbe (Fotó: Reuters)
A Bajnokok Ligája keddi játéknapján az F-csoportban a Bayern München a BATE Boriszovval találkozik Minszkben, a fehérorosz csapat fővárosi „albérletében". A BATE a Lille elleni idegenbeli győzelmével az első forduló egyik legnagyobb meglepetését szerezte – a Bayern elleni pontszerzés hasonló bravúr lenne. Valenciában két nullapontos együttes találkozik, s amelyik kikap, nagyon nehéz helyzetbe kerül.

A Lille ellen idegenben 3–1-es győzelmet arató BATE a Bayern ellen megmutathatja, mit is tud valójában, a német bajnoki éllovast fogadva azonban Minszkben sokkal nehezebb lesz gólokat szereznie, mint a francia gárda ellen.

„Senki se higgye, hogy az első fordulóban elért bravúr után megváltozott a csapat hozzáállása. Nem lettünk nagyképűek, de nem is estünk kétségbe a lehetőségtől. A játékunkat próbáljuk játszani, ez hozza ugyanis az eredményeket" – mondta Viktor Goncsarenko, akinek legénysége a Dinamo Minszk elleni július elsejei veresége óta már 14 mérkőzésen veretlen maradt.

A Bayern München viszont kilencmérkőzéses győzelmi szériát épített, s bár Arjen Robben, Mario Gomez és David Alaba is hiányozni fog Minszkben, a cél a diadalsorozat folytatása.

„Nagyon meglepett a BATE Lille elleni teljesítménye, frissnek tűnt a csapat – mondta Jupp Heynckes, a Bayern vezetőedzője. – A Bajnokok Ligájában minden résztvevőt tisztelni kell, és ha nem leszünk elég óvatosak, belefuthatunk egy olyan eredménybe, mint a Lille. A BATE a BL állandó szereplője lett, a továbbjutáshoz kétszer is le kell győzni."

Heynckes kiemelte Aljakszandr Hlebet, akit a selejtezőben a Debrecent búcsúztató BATE legfontosabb játékosának tart, és akinek pályafutását Németországban, Angliában és Spanyolországban is figyelemmel kísérte.

A Valencia és a Lille is vereséggel kezdte a Bajnokok Ligája csoportkörét, így nagyon nehéz helyzetbe kerül, amelyikük kedden is pont nélkül marad. A két fél ráadásul hazája bajnokságában is kifejezetten rosszul áll, a spanyolok a 10., a franciák a 15. helyen szerénykednek az élvonalban.

Mauricio Pellegrino, a Valencia vezetőedzője mindenesetre igyekszik levenni a terhet játékosai válláról.

„Nagyon fontos három pontért csapunk össze, de ha nem lesz meg, akkor sincs tragédia, még marad utána négy mérkőzés, amelyen javíthatunk – mondta Pellegrino, aki még aggódik Joao Pereira miatt, a jobbhátvéd játéka ugyanis nem biztos. – Sok a sérültünk a védelemben, de a keretem összes játékosában megbízom, akárki is kerül a csapatba, megérdemli. A Lille idényrajtja csalóka, sokkal jobb annál, mint amit eddig mutatott."

A Valencia 2–0-s bajnoki sikerrel melegített, a Lille azonban folytatta a mélyrepülését, és 2–0-ra kikapott a Rennes-től. A franciáknál Rio Mavuba csapatkapitány játéka kérdéses, akárcsak Salomon Kaloué: az elefántcsontparti csatár nemrég kezdte újra az edzéseket.

„Nem rossz a csapat, csak nagyon balszerencsés. Rengeteg gólt kapunk távoli lövésekből, ami furcsa, mert tavaly mi szereztünk hasonló gólokat. Idő kérdése, hogy megforduljon a szerencsénk, hinnünk kell magunkban" – mondta Rudi Garcia, a Lille mestere.

BAJNOKOK LIGÁJA, F-CSOPORT, 2. FORDULÓ
BATE BORISZOV (fehérorosz)–BAYERN MÜNCHEN (német)
Minszk, 20.45 (Tv: Digi Sport1, 23.40). V: Sztavrev (macedón)
A várható kezdőcsapatok (a Kicker szerint)
BATE: Gorbunov – Poljakov, Radkov, Simics, Bordacsov – Lihtarovics, Olehnovics, Pavlov, Volodko – Hleb – Rogyionov. Vezetőedző: Viktor Goncsarenko
BAYERN: Neuer – Lahm, Dante, Badstuber, J. Boateng – Javi Martínez, Schweinsteiger – T. Müller, Kroos, Ribéry – Mandzukic. Vezetőedző: Jupp Heynckes
VALENCIA (spanyol)–LILLE (francia)
Valencia, 20.45. V: Rocchi (olasz)
A várható kezdőcsapatok (a Marca szerint)
VALENCIA: D. Alves – J. Pereira, Delgado, Ruiz, Cissokho – Gago, T. Costa – Feguli, Jonas, Guardado – Soldado. Vezetőedző: Mauricio Pellegrino
LILLE: Landreau – Debuchy, Basa, Chedjou, Digne – Pedretti, Balmont, I. Gueye – Túlio de Melo, Roux, Payet. Vezetőedző: Rudi Garcia
AZ ÁLLÁS
1. BATE Boriszov 1 1 0 0 3–1 +2 3
2. Bayern München 1 1 0 0 2–1 +1 3
3. Valencia 1 0 0 1 1–2 –1 0
4. Lille 1 0 0 1 1–3 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik