Messi: Úgy játszottunk, ahogyan azt elvárják tőlünk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.13. 08:21
null
Messi szerint egy percig sem forgott veszélyben a továbbjutásuk (Fotó: Reuters)
Mint arról már beszámoltunk, a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Barcelona hazai pályán 2–1-re nyert a Manchester City ellen, így 4–1-es összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé. A katalánok középpályása, Xavi amondó, ismét a régi Barcát láthatták a nézők, míg az angolok csapatkapitánya, Vincent Kompany szerint a legszebb éveik még előttük állnak, nem kell szégyenkezniük. A Bayer Leverkusent kettős győzelemmel kiejtő PSG vezetőedzője, Laurent Blanc nem volt elragadtatva a látottaktól, Sami Hyypiä ellenben úgy véli, emelt fővel búcsúztak a sorozattól.

 

„Nem könnyű héten vagyunk túl. A lehető legerősebb nyolcaddöntős riválist kaptuk, amely sokra lehetett volna hivatott a sorozat további szakaszában. Akadt olyan periódusa a mérkőzésnek, amikor mi irányítottunk, és olyan is, amikor szenvedtünk. Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, egyenlő létszám mellett a City veszélyesen játszott" – nyilatkozta Gerardo Martino, a Barcelona vezetőedzője, aki elárulta: az volt a szándékuk, hogy az angol együttes minél kevesebbet birtokolja a labdát. Ennek is köszönhető, hogy a katalánok ezúttal is négy középpályással kezdték a találkozót.

Az argentin szakember hozzátette, a játékosokat lenyűgöző módon támogatták a szurkolók, akiknek rengeteget köszönhetnek.

„Tudtuk jó előre, hogy nem lesz könnyű dolgunk a City ellen, elvégre világklasszis csapatról van szó. Kemény mérkőzést vívtunk, az idegenbeli sikerünk ellenére is. Sok pozitívumot találhatunk a mai játékunkban, örömmel térhetünk haza" – így Cesc Fabregas, a Barcelona középpályása.

„Egy korai góllal megnyugtathattuk volna magunkat, hiszen tisztában voltunk a City képességeivel, az általa jelentett veszéllyel – így a végig agilisan futballozó Lionel Messi. – A góljuk ellenére sem forgott soha veszélyben a továbbjutásunk. Ügyesen támadtunk, elértük a kitűzött célt, továbbléptünk. A bajnokságban kétszer botlottunk, rossz futballal, ám ma úgy játszott a Barcelona, ahogyan azt elvárják tőle az emberek. Mindenki láthatta, hogy nemes ellenfél ellen diadalmaskodtunk."

„Jó csapat a City, de ma este kontroll alatt tartottuk – értékelt a mérkőzést követően Xavi. – Elértük a célunkat, továbbmentünk a negyeddöntőbe, ennek örülhetünk. Visszacsempésztük az igazi Barcelona-érzést, elégedetten hagyhattuk el a gyepet. A szurkolók szenzációsak voltak, elképesztő hangulatot teremtve sokat segítettek nekünk. Ma is Lionel Messi jelentette a két csapat közti különbséget."

„Néha eredményes vagy, néha nem – bölcselkedett a City segédedzője, a kispadon az eltiltott Manuel Pellegrinit helyettesítő Rubén Cousillas. – Megpróbáltuk, voltak helyzeteink is, de nem tudtuk gólra váltani ezeket. Elégedettek vagyunk a csapattal, hiszen a játékosok emberek, nem gépek, és ha ilyen sok mérkőzést játszik valaki, mint mi, óhatatlanul jönnek a hullámvölgyek is."

„Mindent beleadtunk! Ha hamarabb sikerül gólt szereznünk, megváltozott volna a mérkőzés képe – így a találkozó lefújása után Vincent Kompany, a Manchester City kapitánya. – Ez a harmadik évünk a sorozatban, és tudjuk, hogy a következő idényben nem kell félnünk senkitől sem. Bár veszítettünk, a teljesítményünkre büszkék lehetünk, a legszebb napjaink még előttünk állnak."

A Bayer Leverkusent hazai pályán 2–1-re felülmúló, így kettős győzelemmel továbbjutó Paris Saint-Germain vezetőedzője, Laurent Blanc kritikusan beszélt a látottakról.

„Rosszul kezdtük a mérkőzést. A játékosoktól azt kértem, hogy támadjanak le és diktálják a tempót, ehhez képest nem voltunk eléggé agresszívek, túl sok teret adtunk a Bayer-futballistáknak” – vélekedett Blanc, aki szerint az első játékrészben a tizenegyest is hárító Salvatore Sirigu tartotta őket meccsben.

„A második félidőben már jobban játszottunk, de ezen az estén nem nyújtottunk emlékezetes produkciót. Nehéz volt figyelmen kívül hagyni az első meccs eredményét, mindvégig benne volt a fejekben, hogy többgólos az előnyünk. Ismétlem, nem ment jól, viszont elég erősek voltunk a győzelemhez" – tette hozzá a korábbi francia szövetségi kapitány.

„Remélem, mindenki látta, hogy képesek vagyunk a jó teljesítményre kezdte a Bayer Leverkusent irányító Sami Hyypiä. – Nagyon elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, úgy érzem, emelt fővel hagyhattuk el a pályát. A kezdés előtt senki sem hitt bennünk, de örülök, hogy megmutattuk, lehet ránk számítani. Ez a meccs némi önbizalmat ad nekünk a Bayern München elleni bajnoki előtt, ettől függetlenül kikaptunk, ami sosem jó. Hogy itt leszünk-e a következő szezonban is? Csak rajtunk múlik. Ha elvégezzük a feladatunkat a Bundesligában, akkor biztos vagyok benne, hogy jövőre visszatérünk.”

„Sikerült nyílttá tenni ezt az összecsapást, nem úgy, mint az otthonit, ám a kiállítás után már nem tudtuk nyomás alatt tartani őket – így a németek büntetőt hibázó kapitánya, Simon Rolfes. – Nem egyszerű ilyen hátrányból mérkőzést játszani, de a becsületünk és presztízsünk volt a tét."

„Tudtuk, hogy nem harcolhatjuk ki ma a továbbjutást, de emelt fővel haltunk meg. Elrontottunk egy tizenegyest, és más lehetőségeink is akadtak, összességében elégedettek lehetünk teljesítményünkkel" – nyilatkozta Bernd Leno, a Leverkusen kapusa.

„Remekül ment ma nekem a futball, nemcsak kezdőként léphettem pályára, még gólt is szereztem. Jól jött mindez a csapatnak, ám a védelmünknek jobban kell majd koncentrálnia a jövőben, sokat kell még dolgoznunk" – vallott a párizsiak brazil védője, Marquinhos, akinek jóvoltából a PSG ebben a szezonban a BL-ben már ötödször volt eredményes rögzített játékhelyzet után.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BARCELONA (spanyol)–MANCHESTER CITY (angol) 21
(Messi 67., D. Alves 90., ill. Kompany 88.)
Továbbjutott
: a Barcelona, kettős győzelemmel, 4–1-es összesítéssel

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Paris Saint-Germain (francia)–Bayer Leverkusen (német) 2–1 (Marquinhos 13., Lavezzi 53., ill. Sam 6.)
Továbbjutott: a PSG, 6–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik