Messi: Mindenképpen akartam egy harmadik gólt

Vágólapra másolva!
2010.09.15. 10:10
null
Messi két gólt szerzett, de dühös volt a kihagyott büntető miatt (Fotó: Action Images)
Bár a Panathinaikosz szerzett vezetést, és Lionel Messi még egy büntetőt is kihagyott, a Barcelona 5–1-re győzött a görög bajnok ellen a Bajnokok Ligája D-csoportjában. Az argentin klasszis nagyon dühös volt magára a hiba miatt, és mindenképpen szeretett volna egy harmadik találatot is szerezni. Josep Guardiola szerint Messi magasan a világ legjobbja, akit senki sem érhet utol.

Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője a Hércules elleni hétvégi vereség után már győzelemnek örülhetett a Camp Nouban a Bajnokok Ligájában, és a szakember úgy véli, ezúttal kiválóan játszott együttese a Panathinaikosz elleni 5–1-es siker során.

„A Hércules ellen nem játszottunk olyan jól, mint most, de nehéz is ilyen jól futballozni. Sokkal jobban támadtunk. A bajnokságban a szélsőjáték miatt veszítettünk. A BL-ben mindenképpen nyerni kell hazai pályán, és ez sikerült. Nagyszerű meccsen vagyunk túl, nem semmi, hogy rengeteg helyzetünk volt a görög bajnok ellen, de még nem vagyunk a csúcson. Víctornak egyetlen labdát kellett megfognia, amikor a saját kapujából vette ki" – mondta Guardiola, aki Lionel Messi teljesítményét külön kiemelte.

 LEGUTÓBB NÉGY ÉVE MARADT KI BÜNTETŐ
Messi könnyen mesteri hármast  szerezhetett volna, ám kihagyta a tizenegyest. Ezt megelőzően legutóbb négy éve hibázott büntetőt Barca-játékos a legrangosabb európai kupasorozatban, mégpedig egy másik aranylabdás, Ronaldinho.

„Amikor kihagyta a büntetőt, rossz kedve lett, és valamit mormolt is magában. De ő ilyen, nagyok az elvárásai saját maga felé. Ő a világ legjobbja, messze megelőzve a többi futballistát. A második legjobb soha nem fogja utolérni. Messinek fáj, ha hibázik. Benne van az az amatőr mentalitás, hogy mindig játszani akar. Mi megadjuk neki a lehetőséget, hogy ott játsszon, ahol a legjobban megy neki. Nagyszerű srác, nagy célokkal" – tette hozzá a mester.

A dicsérő szavakat kapó Messi – aki már 27 gólnál jár a BL-ben, és így a gránátvörös-kékek legeredményesebbje lett a legrangosabb európai kupasorozatban – elismerte, hogy dühös volt a kihagyott tizenegyes miatt, és elmondta, szeretett volna egy harmadik gólt is szerezni, hogy kijavítsa hibáját.

„Az utolsó pillanatig próbáltam szerezni egy harmadik gólt, mivel dühös voltam a kihagyott tizenegyes miatt. De végül az volt a lényeg, hogy sikerült nyernünk, gólokat is szereztem, és nem számít, hogy mennyit. Most gyorsabban járattuk a labdát, mint a hétvégén. Ilyen társakkal nem nehéz jól futballozni" – mondta az argentin.

David Villa kiemelte, hosszú idő után léphetett újra pályára a Bajnokok Ligájában, és a támadó szerint Alekszandrosz Corvasz kapus volt a vendégek legjobbja.

„Két éve nem léptem pályára ebben a sorozatban, nagyon örülök, hogy végre a részese lehettem, méghozzá egy ilyen fontos, jó játékot hozó meccsen, amelyen ennyi gól született. Nagyszerű volt a támadójátékunk. Az öt egyes eredmény ellenére az ellenfélből a kapus volt a legjobb. Ha így folytatjuk, rengeteg gólt szerzünk majd. A gyors egyenlítéssel hamar talpra álltunk" – mondta Villa.

A Villa által emlegetett Corvasz szerint a katalánokat senki sem állítja meg a döntőig vezető úton.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Megállíthatatlanok, a döntőbe simán begyalogolhatnak. Nehéz őket bármely más csapattal összehasonlítani – dicsérte legyőzőjüket a görög kapus. – Egy gyönyörű góllal ugyan megszereztük a vezetést, de a hazaiak higgadtak maradtak, és lényegében már az első félidőben eldöntötték a találkozót."

Nikosz Niopliasz, a Panathinaikosz vezetőedzője elmondta, nem sok esélyük volt a Camp Nouban a kiválóan játszó Barca ellen.

„Nagyon nehéz ebben a stadionban birtokolni a labdát. A Barcának olyan játékosai vannak, akik képesek végig kézben tartani az irányítást. A gond az volt, hogy nem tudtuk megtartani a labdát. Csak futottunk utána. A célunk továbbra is a nyolcaddöntőbe jutás, és ez a vereség nem számít sokat" – mondta Niopliasz.

A csoport másik találkozóján a Köbenhavn a hajrában szerzett találattal tartotta otthon a három pontot a Rubin Kazany ellen. Stale Solbakken, a dán együttes vezetőedzője elégedett volt.

„Ez az első alkalom, hogy egy nagy csapat azzal a céllal jön ide, hogy lerombolja a taktikánkat. Öt védővel játszottak, hogy megállítsák a szélsőinket. Nem is tudtunk könnyen helyzetbe kerülni, de türelmesek voltunk, és a végén ennek meglett az eredménye" – mondta Solbakken.

Kurban Bergyijev, az orosz bajnok vezetőedzője úgy véli, nem érdemeltek vereséget a találkozón.

„Egy pillanatnyi kihagyás miatt kaptunk ki. Fájdalmas vereség ez. Nem hiszem, hogy megérdemeltük a kudarcot. Volt néhány nagy helyzetünk, és megfizettünk azért, hogy egyiket sem használtuk ki. Öt perccel a vége előtt még mi szerezhettünk volna vezetést" – mondta Bergyijev.

BARCELONA–PANATHINAIKOSZ 5–1

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA, D-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Barcelona (spanyol)–Panathinaikosz (görög) 5–1

G: Messi (22., 45.), David Villa (33.), Pedro (78.), Dani Alves (92.), ill. Govou (20.)

FC Köbenhavn (dán)–Rubin Kazany (orosz) 1–0

G: N’Doye (87.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik