Juve: Chiellini szerint ezért kaptak négyet a Realtól a BL-döntőben

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.05.25. 20:43
null
Giorgio Chielliniék elfáradtak a Real Madrid elleni BL-döntőre (Fotó: AFP)
Giorgio Chiellini, a Juventus olasz válogatott labdarúgója a hamarosan megjelenő önéletrajzi könyvében Luis Suárez harapása mellett arról is beszámolt, hogy csapatával miért veszítették el 4–1-re a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-döntőt 2017 júniusában.

 

Sokat beszéltünk a Real Madriddal szemben elveszített cardiffi Bajnokok Ligája-döntőről – idéz a Marca Chiellini könyvéből. Mint arra bizonyára sokan emlékeznek, a torinói és a madridi óriásklub csatája a szünetben még 1–1-es döntetlenre állt, a spanyolok azonban a második félidőben Cristiano Ronaldo vezérletével a „zebrák” fölé kerekedtek, és 4–1-re megnyerték a finálét. – Miért adtuk volna fel, miután egyenlítettünk? Mit értünk volna el vele? Nem három–nullás hátrányban voltunk, de még akkor sem lett volna semmi értelme.”

Semmi különös nem történt. Elfáradtunk – folytatta Chiellini, aki abban az időszakban három éven belül két BL-döntőt veszített el a Juventusszal, igaz, az FC Barcelona elleni 2015-ös mérkőzésen (1–3) sérülés miatt nem játszhatott. – A döntők mindig túl későn jönnek nekünk az idényben. Már az első félidő után teljesen kimerültek voltunk. (Mario) Mandzukic és (Miralem) Pjanic akkor már alig tudott járni. Mindkettejüknek a térdét kezelték, amíg Allegri mester eligazítást tartott. Elfogyott a levegőnk. Fogadkoztunk, hogy összekapjuk magunkat, de aztán drámai véget ért a meccs.”

Chiellininek és a Juventusnak azóta sem jött össze a hőn áhított, 1996 óta várt újabb BL-győzelem: a következő két szezonban a negyeddöntőben búcsúzott a csapat a legrangosabb európai kupasorozatban – előbb a Real Madrid, majd az Ajax ellen –, a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt jelenlegi idényben pedig 1–0-s hátrányból várhatja a Lyon elleni nyolcaddöntő visszavágóját.

BAJNOKOK LIGÁJA-DÖNTŐ, 2017
Juventus (olasz)–Real Madrid (spanyol) 1–4 (1–1)
Cardiff, Walesi Nemzeti Stadion, 55 700 néző. Vezette: Brych (német)
Juventus: Buffon – Barzagli (Cuadrado, 66.), Bonucci, Chiellini – D. Alves, Pjanic (Marchisio, 71.), Khedira, A. Sandro – Dybala (Lemina, 78.), Mandzukic – Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Varane, S. Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos (Morata, 89.) – Isco (Asensio, 82.) – Benzema (Bale, 77.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: Mandzukic (27.), ill. C. Ronaldo (20., 64.), Casemiro (61.), Asensio (90.)
Kiállítva:
Cuadrado (84.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik