Ifi BL: Raúl vezérletével Európa trónján a Real Madrid fiataljai

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.08.25. 20:03
null
A Real Madrid nyerte meg 2020-ban az UEFA Ifjúsági Ligát (Fotó: uefa.com)
A klubikon Raúl által edzett Real Madrid 3–2-re legyőzte a Benficát az UEFA Ifjúsági Liga döntőjében, ezzel a spanyol csapat az első sikerét érte el a sorozat 2013 óta íródó történetében.

 

A madridiak a 26. percben Pablo Rodríguez remek fejesével kerültek előnybe, majd az első félidő utolsó pillanataiban a menteni igyekvő Henrique Jocu lábáról vágódott a Benfica hálójába a második Real-gól (0–2).

A fordulás után sokkal lendületesebb játékkal rukkolt ki a portugál csapat, amely a 49. percben szépített is. Hiába mutatott be Luis López két nagy bravúrt, Goncalo Ramos a második kipattanó után már a madridi hálóba pofozta a labdát (1–2).

Csakhogy Marvin Park remek cselei és jobb oldali beadása után Miguel Gutiérrez visszaállította a kétgólos különbséget egyetlen perccel a lisszaboniak szépítése után (1–3).

Hiába Goncalo Ramos duplája, a Benfica alulmaradt a Real Madriddal szemben (Fotó: uefa.com)
Hiába Goncalo Ramos duplája, a Benfica alulmaradt a Real Madriddal szemben (Fotó: uefa.com)

Szűk egy óra elteltével Ramos lekopírozta a Real vezető találatát, és az ötös sarkáról védhetetlenül a madridi kapuba csúsztatott (2–3). A Benfica ezt követően az egyenlítést is összehozhatta volna, a 68. percben Henrique Araújo ellen szabálytalankodtak a spanyolok a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt azonban Tiago Dantas elhibázta.

A hajrában a Benfica hiába támadott többet, újabb gól egyik oldalon sem született.

A Real először, spanyol csapat harmadszor emelhette magasba az UEFA Ifjúsági Liga trófeáját: a 2013–2014-es első kiírásban, valamint a 2017–2018-as idényben a Barcelona nyerte meg a sorozatot.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA
DÖNTŐ
Benfica–Real Madrid 2–3
(Goncalo Ramos 49., 57., ill. Pablo Rodríguez 26., Henrique Jocu 45. – öngól, Miguel Gutiérrez 50.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik