Ifi BL: a kicsik között megy az angoloknak, a Chelsea-é a trófea

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.13. 17:52
null
A második alkalommal kiírt Ifjúsági Ligát a Chelsea fiataljai nyerték meg (Fotó: Twitter/Chelsea FC)
A Chelsea korosztályos csapata nyerte meg a labdarúgó ifjúsági Bajnokok Ligája második kiírását, miután a nyoni döntőben 3–2-re legyőzte a Sahtar Doneck U19-es együttesét.

 

 

Nagyszerűen indult a mérkőzés a Romát az elődöntőben 4–0-ra kiütő londoniak számára, hiszen már a hetedik percben megszerezték a vezetést, Dominic Solanke bal oldali beadása után Isaiah Brown közeli próbálkozása egy ukrán védő lábán megpattanva kötött ki a kapuban (1–0).

Az ukrán csapatot – mondhatni természetesen – ezúttal sem törte meg a kapott gól (a Sahtar a kiesés szakaszban minden mérkőzésen hátrányba került, de rendre örülhetett a végén), és a 37. percben ki is egyenlített, bár ehhez a „kékek" segítsége is kellett. Az Anderlecht elleni elődöntőn betaláló Denisz Arendaruk húzta meg a jobb szélt, beadása után pedig a kétségbeesetten menteni igyekvő Andreas Christensen saját kapujának jobb oldalába terelte a labdát (öngól, 11).

A játékrész hajrájában ez – vagyis estében a kapuba továbbítani – csapattársának, Solankének nem jött össze, egy méterről csak blokkolnia sikerült a beadást, így az ordító lehetőség kimaradt.


Ami nem sikerült az első félidőben, összejött a fordulást követően, Jeremie Boga bal oldali beadását követően az angol utánpótlás-válogatott Solanke a jobb alsóba fejelte sorozatbeli 12. gólját, ezzel nem meglepően gólkirályként zárta az ifi BL-t (2–1).

Az 55. percben eldőlni látszott az összecsapás, Boga ívelt át a jobb oldalon érkező Brownhoz, aki előbb levette a labdát, majd tolt egyet befelé, és 13 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (31).

A hajrához érkezve már óriási volt a két csapat lövéseinek különbsége (15–4), de újabb találatot nem tudott szerezni a Chelsea, Solanke 5 méterről a léc fölé lőtte a kissé mögé érkező labdát – óriási lehetőség volt.

Az Anderlecht elleni meccset csereként duplájával megfordító Kovalenko is beállt a Sahtarban, és ha már ott volt, a ráadásban rendkívül magabiztosan értékesítette helyzetét, de ez a gól is csak a szépítéshez volt elég (3–2).

Újabb gól ugyanis már nem esett, így a Barcelona tavalyi sikere után idén a Chelsea fiataljai értek a csúcsra az ifjúsági Bajnokok Ligájában.

A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva tekintheti meg!

IFJÚSÁGI BAJNOKOK LIGÁJA (NYON)
DÖNTŐ
Chelsea (angol)–Sahtar Doneck (ukrán) 3–2
(I. Brown 7., 55., Solanke 47., ill. Christensen 37. – öngól, Kovalenko 92.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik