Ibrahimovic: A visszavágó egészen más lesz

Vágólapra másolva!
2010.02.24. 10:36
null
Zlatan Ibrahimovic második félidei gólja kedvező helyzetbe hozta a Barcelonát (Fotó: Action Images)
A mutatott játékkal nem egészen, ám az eredménnyel egyértelműen elégedettek a címvédő háza táján – erről tanúskodnak az 1–1-re végződő kedd esti Stuttgart–Barcelona labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt követő barcelonai nyilatkozatok. Az első félidőben látottak Christian Grossnak is tetszettek, ezzel együtt a stuttgarti szakvezető sajnálja a kihagyott helyzeteket, mert a döntetlen pokoli nehéz visszavágót sejtet.

„A Stuttgart bebizonyította, hogy jó csapat, de legközelebb mi játszunk otthon, ahol meg mi vagyunk jók, úgyhogy érzésem szerint az a mérkőzés egészen más lesz, mint ez volt" – jelentette ki magabiztosan Zlatan Ibrahimovic, akinek a stuttgarti mérkőzés második félidejében szerzett találatát a katalán sajtó derűlátóan a „negyeddöntő góljának", vagyis valószínűleg továbbjutást érőnek minősítette.

„Az első félidőben túl sokat hibáztunk, ráadásul alapvető dolgokat rontottunk el, amiben az is szerepet játszott, hogy a pálya talaja nem volt a legjobb, gyakran csúszkáltunk – folytatta értékelését az idénybeli második BL-gólját elkönyvelő Zlatan. – Elismerem, eközben a Stuttgart jól játszott, helyzeteket alakított ki, de a fordulás után minden megváltozott: mi uraltuk a játékot, és mindent egybevéve csak az eredmény számít, amely számunkra abszolút kedvező."

A stuttgarti fellépés előtt csapatától jobb játékot remélő Josep Guardiola vezetőedző igazolva látta korábbi aggodalmait, és Ibrával ellentétben nincs meggyőződve arról, hogy a folytatás magától értetődőn könnyebb lesz.

„Az európai mezőny nagyon kemény, nagyon különbözik a hazaitól, és nagyon próbára teszi a csapatokat – összegzett a Barcelona mestere. – Nehéz mérkőzés volt, meg kellett harcolnunk a döntetlenért. A második félidőben már felszabadultabban játszottunk, és az eredmény sem rossz, de ha meg szeretnénk szerezni a Bajnokok Ligája serlegét, további kemény munkára és jobb teljesítményre lesz szükségünk!"

Christian Gross, a Stuttgart vezetőedzője – aki a legutóbbi kiírásban, még a Basel edzőjeként is végzett 1–1-re a Barcával, méghozzá idegenben – örült is, meg nem is a lefújás után.

„Nagyszerű első félidőt játszottunk, s ha szereztünk volna még egy gólt, talán egészen más második játékrész következik – mondta a svábok irányítását decemberben átvevő svájci edző. – A szünet előtt látottak nagyon tetszettek, ám sajnos később nem bírtuk a tempót, és összességében nem lehetünk túl optimisták, hiszen a továbbjutáshoz nem akármilyen eredményt kell elérnünk Barcelonában."

Jens Lehmann, akinek a 2006-os BL-döntő óta (amikor az Arsenal kapusaként az első félidő közepén kiállították) „elszámolnivalója" van a Barcelonával, lát esélyt a továbbjutásra:

„Talán mi szerezzük majd az első gólt, és nekik kell futniuk az eredmény után. Ez esetben egy igazi, őrült, rohanós, angol stílusú meccs kerekedne a visszavágóból, amit nagyon bírnék..." – öntötte szavakba vágyait a VfB veterán kapusa.

CIANI, A BORDEAUX VÉDŐJE MÁR HÁROM BL-GÓLNÁL TART

A másik keddi találkozón a Bordeaux ott folytatta, ahol decemberben abbahagyta: az Olympiakosz idegenbeli legyőzésével (1–0) az idénybeli BL-mérlege hét meccs, hat győzelem, egy döntetlen.

 

„Ezen a mérkőzésen is szerettük volna bebizonyítani, hogy a nagyok erős kihívói vagyunk, s úgy érzem, ezt megtettük – értékelt Laurent Blanc, a Girondins vezetőedzője. – Szervezett, stabil csapatot láttam a pályán, olyan játékosokat, akik mindent tudatosan tettek, és nem mellesleg tartották magukat a kéréseimhez."


Elégedetten nyilatkozott a meccs egyetlen találatát fejelő Mickael Ciani is, aki védő létére három góljával a francia bajnok legeredményesebb játékosa a BL-szezonban:


„Megszerezhettem volna a negyedik gólomat is, kicsit bosszant, hogy nem sikerült, de a védelmünk újra az őszi hatékonysággal működött, és a legfontosabb idegenbeli feladatot teljesítettük: nem kaptunk gólt, viszont szereztünk egyet."


Bozsidar Bandovics, a 200. európai kupamérkőzésén fellépő Olympiakosz vezetőedzője a vereség dacára sem volt elégedetlen:


„Nagyon jól játszottunk, szerintem ez volt az egyik legjobb meccsünk az idén. Ha a jövőben is így teljesítünk, nemcsak a továbbjutás kivívására lesz esélyünk, hanem a görög bajnokság megnyerésére is" – mondta a hazája bajnokságának 2. helyén álló klub szerb trénere.

EMLÉKEZTETŐÜL A KEDD ESTI EREDMÉNYEK 
Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések
VfB STUTTGART (német)–BARCELONA (spanyol) 1–1 (Cacau 25., ill. Ibrahimovic 52.)
OLYMPIAKOSZ (görög)–BORDEAUX (francia) 0–1 (Ciani 45+2.)
A visszavágókat március 17-én rendezik meg.
A szerda esti program
CSZKA MOSZKVA (orosz)–SEVILLA (spanyol), 18.30
INTERNAZIONALE (olasz)–CHELSEA (angol), 20.45
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik