Griezmann megelőzte Aragonést, és tiltakozott Simeone cseréje ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.22. 11:58
Íme, a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő két keddi mérkőzésének legemlékezetesebb jelenetei, érdekességei és statisztikái!

Griezmann az Atlético legeredményesebb góllövője a BEK/BL-ben (Fotó: AFP)
Griezmann az Atlético legeredményesebb góllövője a BEK/BL-ben (Fotó: AFP)
Griezmann az Atlético legeredményesebb góllövője a BEK/BL-ben (Fotó: AFP)
Griezmann az Atlético legeredményesebb góllövője a BEK/BL-ben (Fotó: AFP)
Griezmann az Atlético legeredményesebb góllövője a BEK/BL-ben (Fotó: AFP)

MANCHESTER CITY–MONACO 5–3

A nap legvitatottabb jelenete. Finoman szólva nem ez volt Antonio Mateu Lahoz legjobb teljesítménye. A 39 éves spanyol játékvezető 1–1-es állásnál Sergio Agüerónak sárga lapot adott színészkedésért. A felvételek alapján azonban világos, hogy az argentin csatárt Danijel Subasic kapus buktatta tizenegyest érően...


Aguero yellow card (Diving) HDby SportsZone2017

A nap legjobb reakciója a nap legvitatottabb jelenetére. Amikor Willy Caballero a lefújást követően megnézte az ominózus Agüero-esetet, nem bírta ki röhögés nélkül.

A videó a képre kattintva az AS oldalán megtekinthető
A videó a képre kattintva az AS oldalán megtekinthető


Ha már Caballero...
A Manchester City kapusai valóságos tizenegyesölők a BL-ben. Az utóbbi öt, City ellen befújt büntető mindegyike kimaradt. A legutóbbi két esetnél Caballero állt a kapuban, a korábbi háromnál pedig a jelenleg Torinóban futballozó Joe Hart.

Falcaónak van még mit gyakorolni. A Monaco kolumbiai támadója ebben a BL-szezonban másodszor hibázott el tizenegyest, egynél többször rajta kívül senki sem rontott.

A Tigris visszatért. Jó, Falcaónak azért így is nagy estéje volt. A 31 esztendős csatár ismét remek formában futballozik, két gólt vállalt a Monaco hárma közül. Érdekesség, hogy Falcao éppen ugyanannyiszor talált be kedd este Manchesterben, mint annak idején a Manchester United színeiben az Old Traffordon összesen. A kétszeres Európa-liga-gólkirály a 48. európai kupamérkőzését játszotta, immár 44 találatnál jár. A keddi második gólját érdemes megnézni – akár többször is.


2-3 Radamel Falcao 2nd Goal 21.02.2017 HDby dailyfootballkick

A Citynek is van egy dél-amerikai gólvágója. Sergio Agüero megszerezte a 26. és 27. gólját a BL-ben, ezzel ő lett a sorozat második legeredményesebb labdarúgója a hazájából – megelőzve Hernán Crespót. A leggólerősebb argentin azonban még Messi van Agüerótól... Nem mellesleg Agüero nevéhez fűződik a City 200., nemzetközi porondon szerzett találata is.

A Monaco kis hercege. A vendégek második találatát szerző Kylian Mbappé lett a hercegségbeli klub történetének legfiatalabb BL-gólszerzője a maga 18 év és 53 napjával. A korábbi csúcsot bizonyos David Trezeguet tartotta (20 év és 7 naposan). Sőt, a barcelonai Bojan Krkic után Mbappé a BL egyenes kieséses szakaszának második legfiatalabb játékosa, aki gólt szerzett. Krkic 17 év és 217 naposan állította fel a rekordot. Mbappénél csak Karim Benzema szerzett gólt fiatalabban (17 év és 11 hónaposan) a BL-ben franciaként.

Ilyen még nem volt. A BL-ben korábban még sohasem esett nyolc vagy több találat egyenes kieséses szakaszbeli első mérkőzésen. Sőt, nyolcaddöntős meccsen úgy általában is csak a 2005-ös Olympique Lyon–Werder Bremen (7–2) összecsapáson született több gól.

További érdekességek:

Pep Guardiola a századik európai kupameccsén a 61. győzelmét aratta vezetőedzőként – 15 vereség mellett.

• A citys Raheem Sterling a legutóbbi kilenc, kezdőként játszott BL-meccsén öt gólt és négy asszisztot jegyzett.

• A Manchester City először szerzett négy gólt egy félidő alatt a BL-ben.

• A Monaco története során először kapott öt gólt egy mérkőzésen a BEK/BL-ben.

Öt volt vagy jelenlegi Atlético-csatár is betalált (Fotó: Marca)
Öt volt vagy jelenlegi Atlético-csatár is betalált (Fotó: Marca)

BAYER LEVERKUSEN–ATLÉTICO MADRID 2–4

Február 21. – az Atlético-csatárok napja. Bár kedden csak két BL-meccs szerepelt a sportmenüben, öt volt vagy jelenlegi Atlético Madrid-támadó is betalált. A madridiak négy góljából egyet-egyet Antoine Griezmann, Kevin Gameiro és Fernando Torres szerzett. Manchesterben ugyebár Agüero és Falcao két-két góllal zárt, azaz a keddi 14 BL-találat felét szerezték az „atléticós" csatárok.

A legboldogabb mind közül. Griezmann a góljával megelőzte a legendás Luis Aragonést, s immár a francia az Atlético legeredményesebb góllövője a legrangosabb európai kupában. A két éve elhunyt Aragonés 12-ig jutott játékosként, Griezmann 13 gólnál tart.

Egy gyönyörű barátság kezdete. Gameiro ebben az idényben hét gólpasszt osztott ki minden sorozatot figyelembe véve. Ahogy tegnap is, mindet Griezmann-nak adta. Úgy tűnik, a két francia jól kijön egymással. Olyannyira, hogy Griezmann halvány tiltakozásba kezdett, amikor Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője úgy döntött, lecseréli Gameirót 2–3-as állásnál. A felvételen látszik, hogy Griezmann csalódottan azt kiáltja a cseretáblát látván: „Ne, ne! Ő a legjobbunk!”. A találkozó után persze Griezmann Simeonét méltatta: „A mester jobban tudja, mint mi. Gameiro nagyon hasznosan játszott, de a mester jól döntött, hiszen sikerült megszereznünk a negyedik gólt.”


Foot : Quand Griezmann s'étonne du remplacement...by kouros603000

További érdekességek:

• A bayeres Leon Bailey a BL történetének második pályára lépő jamaicai játékosa a Leicester Cityt erősítő Wes Morgan után.

• Az Atlético Madrid másodszor szerzett legalább négy gólt idegenbeli BL-találkozón. Az első alkalom 1996-ban a lengyel Widzew Lódz vendégeként történt.

• A Bayer Leverkusen a legutóbbi hét esetben egyaránt kiesett, amikor a nemzetközi kupákban vereséget szenvedett egy oda-visszavágós párharc első felvonásán.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

MANCHESTER CITY (angol)–MONACO (francia) 5–3 (1–2)
Manchester,
City of Manchester Stadion, 53 351 néző. Vezette: Mateu Lahoz (spanyol)
MANCHESTER CITY: Caballero – Sagna, Otamendi, Stones, Fernandinho (Zabaleta, 62.) – Y. Touré – L. Sané, De Bruyne, David Silva, Sterling (J. Navas, 89.) – Agüero (Fernando, 87.). Menedzser: Pep Guardiola
MONACO: Subasic – D. Sidibé, Glik, Raggi, B. Mendy – Fabinho, T. Bakayoko (Dirar, 88.) – Bernardo Silva (Moutinho, 85.), Lemar, Mbappé (Germain, 79.) – Falcao. Vezetőedző: Leonardo Jardim
Gólszerző: Sterling (26.), Agüero (58., 71.), Stones (77.), L. Sané (82.), ill. Falcao (32., 61.), Mbappé (40.)

BAYER LEVERKUSEN (német)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 2–4 (0–2)
Leverkusen,
BayArena, 29 300 néző. Vezette: Collum (skót)
Leverkusen: Leno – Henrichs, Dragovic, Ömer Toprak, Wendell – Aránguiz, Kampl – Bellarabi (Pohjanpalo, 66.), Havertz (Volland, 56.), Brandt (Bailey, 87.) – J. Hernández. Vezetőedző: Roger Schmidt
Atlético Madrid: Moya – Vrsaljko, Szavics, Giménez, Filipe Luís – Koke, Gabi, Saúl Níguez, Carrasco (Correa, 78.) – Griezmann (F. Torres, 78.), Gameiro (Partey, 71.). Vezetőedző: Diego Simeone
Gólszerző: Bellarabi (48.), Szavics (68. – öngól), ill. Saúl Níguez (17.), Griezmann (25.), Gameiro (59. – 11-esből), F. Torres (86.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik