Futsal: megkapta legutóbbi ellenfeleit az ETO - sorsolás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.18. 14:35
Sorsoltak az európai futsal elitsorozatának számító UEFA Futsal Cupban, elkészítették az elitkör csoportbeosztását. A magyar bajnok Rába ETO a D-csoportba került, ellenfelei a portugál Sporting, a holland CF Eindhoven és az azeri Araz Naxcivan lesznek.

Az Araz Naxcivan és a CF Eindhoven sem ismeretlen ellenfél az ETO számára, ugyanis a sorozat 2012–2013-as kiírásában mindkét csapattal megmérkőzött Győrben a csoportkör során – a hollandokat legyőzte, az azeriekkel 5–5-re végzett a magyar együttes, amely végül megnyerte a kvartettet.

Az erőnyerőként érkező Sporting tűnik a csoport favoritjának: a 11-szeres portugál bajnok együttes a 2011–2012-es szezonban negyedik lett az UEFA Futsal Cupban, azt megelőzően döntős volt. Jelenleg hat forduló után öt győzelemmel és egy döntetlennel (39–15-ös gólkülönbséggel) vezeti hazája bajnokságát.

UEFA FUTSAL CUP, ELITKÖR
CSOPORTBEOSZTÁS

A-CSOPORT: FK EP Chrudim (cseh), Lokomotiv Harkiv (ukrán), Targu Mures (román), FC Barcelona (spanyol)
B-CSOPORT: FC Litija (szlovén), Slov-Matic Bratislava (szlovák), KMF Ekonomac Kragujevac (szerb), MFK Dinamo Moszkva (orosz)
C-CSOPORT: Kajrat Almati (kazah), KMF Tango Sarajevo (bosnyák), Tulpar Karagandi (kazah), MFK VitEn Vityebszk (fehérorosz)
D-CSOPORT: Sporting CP (portugál), CF Eindhoven (holland), Araz Naxcivan (azeri), Rába ETO FC (magyar)
A csoportgyőztesek jutnak a Final Fourba. Az elöl álló csapatok a csoportok házigazdái.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik