FTC–Molde: „Mr. Álomsorsolást” az esélyekről kérdezték, Ady-idézettel felelt

Vágólapra másolva!
2020.09.22. 14:54
null
Hulsker szerint az FTC sebessége és játékirányítási készsége megdöbbentő (Fotó: Szabó Miklós)
Azon a néven ismerte meg Magyarország Bernt Hulskert, hogy „Mr. Álomsorsolás”. Érdemes tudni a hírhedt norvég tévésről, hogy tagja volt a Molde legutóbbi BL-csapatának. A Magyar Nemzet megkérdezte, hogy mit gondol a Fradi–Molde BL-selejtezőről – frappánsan Ady Endre-idézettel válaszolt.

Bernt Hulsker volt az a norvég tévés, aki azt üvöltötte a stúdióban, hogy „álomsorsolás, álomsorsolás”, miközben örömében az asztalt csapkodta, amikor kiderült, hogy Magyarország lett a norvég labdarúgó-válogatott ellenfele a 2016-os Európa-bajnokság pótselejtezőjében.

„Mr. Álomsorsolás” 1999 és 2004 között a Molde csatára volt, és 31 góljával a klub tizedik legeredményesebb futballistája Ole Gunnar Solskjærrel holtversenyben. A norvég VGTV segítségével felkerestük Hulskert, hogy ossza meg gondolatait korábbi csapata és a Ferencváros párharca előtt, amelynek tétje a bejutás a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

„Ha a Molde a csúcsformáját mutatja, akkor van esélye – kezdte Hulsker a Magyar Nemzetnek az esélylatolgatást. – De kétség sem fér ahhoz, hogy a Ferencváros az esélyesebb. Mindkét klub azzal a mentalitással várja az összecsapást, amit a legjobban a magyarok híres költője, Ady Endre fogalmazott meg.”

S Hulsker nem tréfált, angolul idézte Ady ismert sorait: „Szeretném magam megmutatni, / Hogy látva lássanak, / Hogy látva lássanak.”

Hulsker nemcsak Ady Szeretném, ha szeretnének című versét ismerte, hanem a Fradiból is alaposan felkészült, amelyet egy másik norvég csapattal, a Rosenborggal hasonlított össze.

„Lenyűgözött, ahogy a Ferencváros kontrollálta a meccseket a Celtic és a Dinamo Zagreb ellen – fogalmazott. – Érdekes összevetni a magyar bajnok teljesítményét a Rosenborgéval, amely az előző két idényben találkozott ugyanezzel a két csapattal. A Rosenborg küszködött a tempóval és a labdajáratással, de a Ferencváros élesebbnek tűnt. Tavaly hét pontot szerzett az Európa-liga csoportkörében, és legyőzte a CSZKA Moszkvát. Ezek a nemzetközi tapasztalatok biztosan segítik a Ferencvárost a kevésbé rutinos Molde ellen.”

A korábbi futballista az interjúban beszélt még Tokmac Nguenről és Frank Boliról, valamint felidézte saját BL-élményeit is. A teljes cikk ide kattintva olvasható!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik