Egy statisztika Messiről, ami mindent elmond a PSG–Barcáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.15. 11:50
null
Lionel Messi szinte teljesen észrevétlen volt a Parc des Princes-ben (Fotó: AFP)
Kedden megkezdődött a labdarúgó Bajnokok Ligája 2016–2017-es kiírásának egyenes kieséses szakasza: a nyolcaddöntő első mérkőzésén a Barcelona kiütéses, 4–0-s vereséget szenvedett a Paris Saint-Germain vendégeként, míg a Borussia Dortmund 1–0-ra kikapott Lisszabonban a Benficától. Statisztikai érdekességeknek ezúttal sem voltunk híján, alábbi írásunkban javarészt ezekből szemezgettünk – illetve megmutatjuk, hogyan köszöntötték fel a párizsi meccs után a PSG öltözőjében a két születésnapost, Edinson Cavanit és Ángel Di Maríát.

Kezdjük azzal a ténnyel, amiről korábban már esett szó: az európai kupák történetében még sosem fordult elő, hogy egy csapat 0–4-es első mérkőzés után kiharcolta volna a továbbjutást. A katalánok legutóbb 2013 tavaszán szenvedtek ilyen súlyos vereséget a nemzetközi színtéren, akkor a Bayern München leckéztette meg őket.

Ami talán a leginkább árulkodó: Lionel Messi egyszer sem ért labdába az ellenfél tizenhatosán belül, ez példátlan az ötszörös aranylabdás eddigi BL-pályafutásában.



Ángel Di María a Bajnokok Ligája történetének hatodik játékosa, aki a születésnapján duplázott. A 29 esztendős argentin szélső a PSG történetének negyedik játékosa, aki a legrangosabb európai kupasorozatban szabadrúgásból betalált, és az első, aki a 2003–2004-es szezon óta kétszer vette be a Barcelona kapuját a büntetőterületen kívülről a BL-ben.

Di María ezt megelőzően a 2014-es Király-kupa döntőjében lépett pályára a katalánok ellen, még a Real Madrid játékosaként, és akkor is gólt szerzett.


A Wolfsburgtól januárban 40 millió euróért megvásárolt Julian Draxler a bajnokságban, a Francia Kupában és a BL-ben is góllal debütált a PSG színeiben.

A Milan, a Dinamo Kijev, a Valencia, a Chelsea és a Bayern München után a Paris Saint-Germain a hatodik csapat, amely a Bajnokok Ligájában négy góllal terhelte meg a Barcelona kapuját.

A mérkőzést követően a két születésnapost, Edinson Cavanit (30) és Di Maríát (29) így köszöntötték fel a PSG öltözőjében.



PSG–BARCELONA 4–0

Ejtsünk szót a játéknap másik mérkőzéséről is: a Borussia Dortmund több mint egy év után veszített el egymást követő két tétmérkőzést. A német együttes 2016-ban a Portót az Európa-ligában, míg a Sporting CP-t a BL-ben győzte le vendégként, a Benficával szemben azonban alulmaradt.

A BVB első számú gólfelelőse, Pierre-Emerick Aubameyang az első hat tizenegyesét egyaránt értékesítette dortmundi színekben, a legutóbbi négy kísérletéből viszont háromszor hibázott.

Több száz német szurkoló nemcsak a vereség miatt lehetett elkeseredve, hanem azért is, mert lemaradt a mérkőzés első 30-35 percéről – vagy még annál is többről. Az Estádio da Luzban amúgy is fokozott biztonsági intézkedések mellett zajlott a beléptetés, ráadásul a jegykezelő rendszer nem működött hibátlanul, így a drukkerek egy része csak hosszas várakozás után jutott be a stadionba.

A dortmundiak állítólag arra kérték az UEFA-t, hogy a beléptetés lassú menete miatt kezdődjön később a mérkőzés, ám a nemzetközi szövetség ehhez nem járult hozzá.

AZ ALÁBBI FOTÓ ELKÉSZÜLTÉNEK PILLANATÁBAN MÁR JAVÁBAN ZAJLOTT A MECCS


BENFICA–BORUSSIA DORTMUND 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik