Boateng elvesztett BL-aranyát egy újságíró adta vissza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.05. 19:36
null
Boateng (17) nyakából valami hiányzik... (Fotó: Reuters)
Megkerült Jerome Boateng elveszített Bajnokok Ligája-érme: a sorozat győzteseinek járó medált a Bayern München védője a Wembley páholyában hagyta, de egy amerikai újságíró megtalálta, és vissza is juttatta neki.

A történet hőse Nick Zaccardi, a Sports Illustrated munkatársa, aki (szálláshely híján) maximális ideig akarta húzni a Wembleyben tartózkodást a BL-döntőt követően. A biztonságiak hajnali egykor beengedték a VIP-páholyba Zaccardit, a Jacques Rogge székfeliratát szuvenírként magával vivő újságíró pedig a szék és rengeteg konfetti alatt talált egy aranyérmet.

...de Nick Zaccardi megtalálta (Fotó: Nick Zaccardi/CNN-SI)
...de Nick Zaccardi megtalálta (Fotó: Nick Zaccardi/CNN-SI)

Zaccardi ezt követően elkezdte kutatni, kihez tartozott az érem, és a Youtube-on végignézte a Bayern ünneplését bemutató videókat. Először csak Mario Mandzukic érmének elvesztését látta (a döntőben gólt szerző horvát csatár nyakából lerepült a medál, de visszaadták neki), majd egy hosszabb videón megtalálta Jerome Boatenget, akivel ugyanez történt. A fotóarchívumban megnézte a képeket, melyek a pályára visszament védőt már érem nélkül mutatták – meglett a medál gazdája.

Innen már egyenes út vezetett a Bayernig: Zaccardi felvette a kapcsolatot a müncheni csapat részéről Martin Hägelével, aki megerősítette, hogy Boateng érme valóban elveszett. Visszajuttatta az érmet, amit aztán a bayernesek oda is adtak Boatengnek.

„A csapattársaim kiröhögtek az öltözőben, amikor azt mondtam: elvesztettem az érmet. Kérdeztem: hol az érem? Ki vitte el? Senki nem tudott semmit, csak nevetve annyit mondtak, most aztán kereshetem. Ribéry azt ajánlotta, kutassak a pályán. Végül csak az öltözőt néztem meg, de nem találtam semmit, és feladtam. Hogy a fenében találhatnám meg, amikor a páholyban őrülten ugráltunk, és a szurkolók közé esett?" – mondta Zaccardinak a már-már reményt (és érmet) vesztett Boateng, aki bevallása szerint a kupagyőzelem megünneplése során már (okulva az esetből) nagyon figyelt díjaira...

Itt már lerepült (Fotó: Imago)
Itt már lerepült (Fotó: Imago)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik