BL: Zseniális játékosaim vannak – Rodgers a 0–7 után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.14. 08:16
null
Luis Enrique szerint nem kell mást tenni, mint élvezni Lionel Messi játékát. Vajon a Celtic védői is így voltak ezzel? (Fotó: AFP)
A hétvégi, bajnoki betlit követően hengerelt első BL-csoportmeccsén az FC Barcelona, amely a szombaton rangadót nyerő Celticet küldte padlóra. A két csapat szakvezetőjében közös volt, hogy mindketten saját játékosaikat magasztalták.

A Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique Samuel Umtitit, Andrés Iniestát és André Gomest dicsérte név szerint. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy egyelőre több poszton is próbálgatja, amire jó alapot biztosít a portugál légiós remek technikai képessége mellett a kivételes fizikai kondíciója. A katalán tréner biztos volt abban, hogy Luis Suárez gólt szerez. Annak ellenére, hogy nem a legjobb formában, sok pontatlansággal játszott. Viszont ő az a típusú futballista, aki képes egész mérkőzésen a gólszerzésre koncentrálni, aminek meglesz az eredményes. A legtöbb és legnagyobb dicséretet persze a triplázó Lionel Messi kapta.

„Leo Messi bármelyik poszton képes játszani. Hatosként, nyolcasként, tízesként vagy éppen szélsőként is ő számítana a világ legjobbjának. Számomra nem kétséges, hogy ő minden idők legjobb futballistája. Nekünk csak élveznünk kell az ő játékát – ömlengett a tréner, aki azért a mérkőzésre is kitért. – Csodálatos este volt. Nagy nyomás alá helyeztük az ellenfelet és beszorítottuk a kapuja elé. A betömörülő ellenféllel szemben nagyon fontos volt, hogy korán megszereztük az első gólunkat. Meggyőző belépőnk volt a BL-be.”

„Mindannyian jól ismerjük a támadótriónk kvalitását, ők mindig akkor alakítanak nagyot, amikor szükségünk van rájuk” – dicsérte a hét katalán gólból hatot szerző hazai támadókat Ivan Rakitic.

„Zseniális játékosaim vannak – mondta Brendan Rodgers, a Celtic menedzsere. – Rendkívül intenzív rangadót vívtak meg a hét végén óriási nyomás alatt. Remek teljesítménnyel nagyszerű győzelmet arattak, és nincs a világon annál nehezebb feladat, hogy ezt követően kevés felkészüléssel egy ilyen erős, a labdatartást tökélyre fejlesztő csapat otthonában kell futballozzanak.”

„Az eredmény szakmailag nem túl hízelgő ránk nézve, de az első félidőben még legalább szervezettek tudtunk maradni. Korán kaptuk az első gólt, amiből mindig nehéz felállni. Nekünk sikerült mégis erőre kapnunk. Természetesen óriási lehetőség volt a büntető, mert azzal egy-egyre tudtuk volna alakítani az állást, és a hétvégi bajnoki vereségre még emlékező barcelonaiak idegessé váltak volna. Sajnos, a tizenegyes kimaradt. Ezek után főként kiábrándító volt, hogy megkaptuk a második gólt is.”

„Borzasztó este volt, szörnyű így kikapni a világ legjobb csapatától. Túlságosan tiszteltük és túl sokat hagytuk játszani a Barcát. Legközelebb nem eshetünk ugyanebbe a hibába. De sok mindent tanulhatsz, ha a világ legjobbja ellen játszol – mondta a Celtic támadója, Moussa Dembélé, aki a Rangers elleni szombati rangadón triplázott, most viszont kihagyta a tizenegyest. – Néha gólt szerzel, néha elhibázod a büntetőt.”

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT
1. FORDULÓ

BARCELONA (spanyol)–CELTIC (skót) 7–0 (2–0)
Barcelona
, 73 290 néző. Vezette:Hategan (román)
BARCELONA:
Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba – Rakitic (Iniesta, a szünetben), Busquets (Rafinha, 61.), André Gomes – Messi, L. Suárez, Neymar.Vezetőedző:Luis Enrique
CELTIC:
De Vries – Lustig, K. Touré, Sviatchenko (O'Connell, 68.), Tierney – Bitton (McGregor, 76.) – Roberts (Armstrong, 68.), Gamboa, Brown, Sinclair – Dembélé. Menedzser: Brendan Rodgers
Gólszerző:
Messi (3., 27., 60.), Neymar (50.), Iniesta (59.), L. Suárez (75., 88.)

MANCHESTER CITY (angol)–BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH (német) – ELHALASZTVA, AZ ÚJ IDŐPONT SZERDA 20.45.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik