BL: Zinédine Zidane szerint igazságos eredmény született

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.04.28. 00:37
null
Zinédine Zidane szerint igazságos eredmény született (Fotó: AFP)
Mint ismert, a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, a párharc első felvonásán a Real Madrid hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Chelsea-vel. A mérkőzés után a főszereplők értékelték a történteket.

„Nagyon jól, bátran kezdtünk az első 20-25 percben, tudtuk, hogy a tudásunk legjavát kell majd nyújtanunk. Vezetést szereztünk és további gólokat is lőhettünk volna, de egy pontrúgás utáni szituációból egyenlítettek. Tudtuk, hogy nehéz párharc lesz, és ez még csak az első fele volt, jövő szerdán jöhet a visszavágó” – mondta a BT Sportnak César Azpilicueta, a Chelsea csapatkapitánya, aki azt is hozzátette, hogy összességében jól teljesítettek. A spanyol védő a londoni csapat gólját szerző Christian Pulisicről elmondta, csodálatos játékosnak tartja, már a jelenlegi idényben is fontos tagja a csapatnak, de még mindig fiatal, és így még sokat fejlődhet.

A csapatkapitány után a Chelsea menedzsere, Thomas Tuchel mondta el a véleményét a történtekről.

„Rendkívül jól kezdtük a mérkőzést: nagyon agresszívan, magas színvonalon. Megérdemeltük volna, hogy vezessünk az első félidő után. Sok helyzetünk volt és félhelyzetek is, ahol csak egy-egy pontos passz hiányzott. Sajnos egy pontrúgás után egyenlítettek, de ezen kívül nem hagytunk nekik esélyt a gólszerzésre. Kicsit csalódottak voltunk a szünetben, ezért fontos volt, hogy megőrizzük a nyugalmunkat és ne veszítsük el az önbizalmunkat. A második félidőben a sebesség, az iram csökkent, úgy tűnt, mintha egy kicsit el is fáradtunk volna. El kell fogadnunk a döntetlent és megpróbálni megnyerni a visszavágót” – idézi az uefa.com a német szakembert.

Thomas Tuchel Timo Wernerről


A mérkőzés 66. percében csereként lépett pályára Eden Hazard, aki 2019-ben éppen a Chelsea-től szerződött a Real Madridhoz. A belga klasszis a BT Sport kamerája előtt értékelt.

„Jobban és rosszabbul is alakulhatott volna, de ott van még a visszavágó, amire úgy utazunk el, hogy megpróbáljuk megnyerni. Fizikailag jobban érzem magam, örülök, hogy újra játszhattam” – fogalmazott Hazard, aki korábbi csapattársaira utalva azt is hozzátette, mindig jó a barátai ellen pályára lépni.

Raphaël Varane, a Real Madrid hátvédje két ellentétes félidőt látott.

„Két különböző félidőt láthattunk. Jól kezdtek, letámadtak minket, de Karim góljával visszajöttünk a meccsbe, a második félidő pedig már sokkal jobb volt. A letámadásuk megzavart minket, ebből tanulnunk kell a visszavágóra” – mondta a Movistarnak a francia védő.

Zinédine Zidane, Real Madrid vezetőedzője a sajtótájékoztatón osztotta meg a véleményét a mérkőzésről.

„A második félidőben már sokkal jobbak, sokkal szervezettebbek voltunk. Tudtuk, hogy az ellenfél térfelén is letámadnak és nem kapnak sok gólt – nem véletlenül jutottak be az elődöntőbe… Gyorsan és keményen kezdték a mérkőzést, de végül igazságos eredmény született. Életben vagyunk, és a győzelem reményében utazunk a visszavágóra. Összességében elégedettek vagyunk a történtekkel” – értékelt a spanyol csapat francia edzője.


A mérkőzés legjobbjának járó díjat a Chelsea francia válogatott középpályása, N’Golo Kanté kapta meg.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
REAL MADRID (spanyol)–CHELSEA (angol) 1–1 (1–1)
Madrid,
Alfredo Di Stéfano Stadion,zárt kapuk mögött.Vezette:Makkelie (holland)
Real Madrid:Courtois – Éder Militao, Varane, Nacho – Carvajal (Odriozola, 77.), Modric, Casemiro, Kroos, Marcelo (Asensio, 77.) – Vinícius Júnior (E. Hazard, 66.), Benzema (Rodrygo, 90+2.).Vezetőedző:Zinédine Zidane
Chelsea:É. Mendy – A. Christensen, Thiago Silva, Rüdiger – Azpilicueta (R. James, 66.), Jorginho, Kanté, Chilwell – Mount, Pulisic (Zijes, 66.) – Werner (Havertz, 66.).Menedzser:Thomas Tuchel
Gólszerző:Benzema (29.), ill. Pulisic (14.)

A MÁSIK ELŐDÖNTŐBEN
Április 28., szerda

21.00:Paris Saint-Germain (francia)–Manchester City (angol) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

VISSZAVÁGÓK
Május 4., kedd
21.00:Manchester City (angol)–Paris-Saint Germain (francia) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
Május 5., szerda
21.00:Chelsea (angol)–Real Madrid (spanyol) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik