Kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé a Benfica

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.09. 17:50
null
Kettős győzelemmel jutott nyolc közé a Benfica (Fotó: Reuters)
A hazai 1–0-s siker után idegenben 2–1-re nyert a Benfica a Zenit ellen (nulla egyről fordítva), ezzel a portugál csapat jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Zenit (orosz)–Benfica (portugál) 1–2 (Hulk 69., ill. N. Gaitán 87., Talisca 96.)
Továbbjutott: a Benfica, 3–1-es összesítéssel

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKAHALMOK ÉS ÉRDEKESSÉGEK ITT!

A Zenit portugál mestere, André Villas-Boas heves szurkolást és még hevesebb rohamokat helyezett kilátásba az egygólos előnnyel érkező Benficának, de ebből az első félidőben semmi sem valósult meg. Egy ziccerig így is eljutottak azért a szentpéterváriak, ám Artyom Dzjuba közelről a bal sarok mellé lőtt – a vendégek támadásai inkább veszélyesek voltak, ám Jurij Lodigin védett minden középtávoli próbálkozást.

A második félidőben két ziccert is hárított az orosz kapus, Dzjuba és a csereként beálló Igor Szmolnyikov ellenben minden lehetőségét elpuskázta, ám egy látványos Jurij Zsirkov, Hulk akció után megszerezte a vezetést a Zenit. 1–0!

A brazil 16. alkalommal lépett pályára a Benfica ellen, ez volt a hetedik gólja, öt gólpassz mellett – a BL-ben a 17. ízben volt eredményes, de fejjel először.

Hanem egy argentin játékos is használta a fejét: visszavett a gól után a Zenit, a csereember, Raúl Jiménez gyilkos erejű lövését ugyan a lécre tudta tolni Lodigin, ám Nicolás Gaitán egy lépésről az üres kapuba továbbította a kipattanót: 1–1.

Hogy még rosszabb legyen az oroszok szája íze a kiesés miatt, arról egy másik benficás csereember, a brazil Talisca gondoskodott: 1–2, a nagy dél-amerikai gólváltások (az első meccsen a brazil válogatott Jonas volt eredményes) után a Benfica jutott tovább.

Kassai Viktor kézben tartotta a feszült, durva belemenésekkel és szakértő módon elővezetett műesésekkel, kezezésekkel, nyaklevesekkel tarkított mérkőzést, egyáltalán nem vallott szégyent sem ő, sem segítői csapata. Tegyük gyorsan hozzá: borzasztóan nehéz dolga volt, mert a labdarúgók igyekeztek fizikailag megfélemlíteni ellenfelüket, sokszor lavíroztak a keménység és a szabályosság határán.

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKAHALMOK ÉS ÉRDEKESSÉGEK ITT!

KÉSŐBB
20.45: Chelsea (angol)–PSG (francia) (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzésen: 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik