BL: Wenger örül a sovány 1–0-nak, és tovább keresi ékét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.27. 23:29
null
Cenk Tosun (balra) és Atiba Hutchinson reakciója a Besiktas kiesése után (Fotó: Reuters)
A Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásában idegenben gól nélküli döntetlenre végzett az Arsenal a Besiktassal, odahaza pedig Alexis Sánchez találatával legyőzte török ellenfelét, és ezzel bejutott a csoportkörbe. A Besiktas az Európa-ligában vigasztalódhat.

 

„Egy igen jó csapat ellen léptünk pályára, és meg kellett őriznünk végig hidegvérünket, össze kellett dolgoznunk a sikerért. Megvoltak a helyzeteink, nemcsak most, hanem az első találkozón is, az mindenesetre pozitív, hogy nem kaptunk gólt. Olivier Giroud-t ma műtötték, és jól sikerült a beavatkozás, de majd meglátjuk, mennyi időre esik ki. Meglehet, mire formába is lendül, már december végét írjuk. Keresünk csatárokat, de csakis minőségi vételben gondolkodunk. Theo Walcott hamarosan visszatér, Lukas Podolski, Joel Campbell, Yaya Sanogo sem rossz azért. Sőt, nem egyszerű náluk jobbat találni. Ha valami gondod van, nem kezdhetsz el mindig vásárolgatni, Walcott, Sanogo és Campbell igazán remek támadók, mindannyian minőségi játékosok” – vélekedett a találkozó után Arsene Wenger, a londoniak menedzsere.

„Végig nyílt mérkőzést játszottunk, a lehető legrosszabbkor lőtt gólt az Arsenal – értékelt mérgesen a találkozó után a törökök horvát mestere, az egykori kőkemény bekk, Slaven Bilic, aki eltiltását nem kommentálhatta. – Egyrészt szomorúak vagyunk, hiszen kiestünk, de annak azért örülök, hogy Isztambulban és itt is jól futballoztunk. Büszke vagyok arra, hogy 180 percen át egy olyan jó csapattal is felvettük a harcot, mint az Arsenal, de leforrázva érezzük magunkat a kiesés miatt. Megvoltak nekünk is a gólhelyzeteink, csak gratulálni tudok az Arsenalnak, amely sokkal tapasztaltabb, no és jobb támadókkal rendelkezik. Nem hibáztatom Demba Bát azért, mert nem fejelte be helyzetét a 89. percben. Megtett minden tőle telhetőt – bár az is igaz, hogy a csatár dolga a gólszerzés...”

„A legizgalmasabb mérkőzés volt ez, amelyiken csak játszottam, különösen az utolsó 20 perc volt kemény, amikor emberhátrányba kerültünk. Nagyon nehezen nyertünk egy kiváló csapat ellen. A Besiktas megmutatta, hogy megérdemelné a főtáblát, de ez igaz ránk is. Volt néhány kihagyott helyzetünk, és ezt ilyen szinten meg szokták büntetni, ám sikerült kihúzni a meccset kapott gól nélkül. Megmutattuk, hogy mi rejlik bennünk. Hátul rengeteg beadást kellett kifejelnünk, kapusunk is jól védett. A 17. alkalommal jutottunk el a BL főtáblájára, ez jelent azért valamit. Egyébként az első félidőben nem értem hozzá ellenfelemhez a 16-oson belül, amikor elcsúsztam, jó játékvezetői döntés volt, és Mathieu Debuchy kiállítása sem volt jogtalan. Keményen dolgoztunk, ezért aztán járt nekünk a szerencse, nem is mertünk arra gondolni a meccs előtt, hogy nem megyünk tovább. Egy ilyen csapatnak a BL-ben kell szerepelnie. Élveztem a játékot, így akarok továbbra is teljesíteni” – nyilatkozta a lefújás után a hazaiak motorja, Jack Wilshere.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik