BL: Wenger maga sem érti, hogyan kaphattak (ön)gólt egy szöglet után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.23. 23:40
null
Arsene Wenger több kreativitást várt csapatától (Fotó: Reuters)
Fordulatos, izgalmas mérkőzésen ikszelt egymással az Arsenal és a PSG a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, és mindkét csapat egy-egy öngóllal segítette ellenfelét. Nézzük, hogyan látta a mérkőzést néhány főszereplő!



„Két dolgot kell mérlegelni: azt a munkát, amelyet befektettük ebbe a mérkőzésbe, és magát az eredményt – vonta le a tanulságot Arsene Wenger. – Egyenlítettük, majd a vezetést is megszereztük, a franciák meg egy öngóllal egyenlítettek ellenünk. De jó gárda ellen játszottunk ma, voltak ugyan jó időszakaink, de egyáltalán nem domináltunk. Az a bajom ezzel a meccsel, hogy hagytuk egyenlíteni az ellenfelet, nehéz megérteni, hogyan kaphattunk gólt éppen egy szöglet után. A kreativitásunkkal sem voltam elégedett, ehhez képest nem kaptunk ki. Igaz, ez az egy pont kevés lehet ahhoz, hogy a csoport élén végezzünk, de majd meglátjuk!”

„Nyerhettünk volna, de nem tettük, és ez frusztráló. Ha megnézzük a legvégén az Edinson Cavani-helyzetet, elmondhatják ugyanezt a franciák is, de a mérkőzés egészét tekintve mi voltunk az erősebb csapat. Visszajöttünk, majd vezetést is szereztünk a nulla egy után, és a franciák második gólja egy kicsit szerencsés volt. A döntetlen nem rémes eredmény, remek csapat ellen értük el ezt, és minden esélyünk megvan még a továbbjutásra” – így a mérkőzés után Carl Jenkinson, az Arsenal védője.

„Ha vezetsz kettő egyre, akkor meg akarod nyerni a mérkőzést, tehát csalódottak vagyunk. De tanulnunk kell ebből, és akkor fejlődni fogunk. Technikásabban és veszélyesebben kellett volna ma futballoznunk, de összességében az egy pontot megérdemeltük. Sokszor voltunk veszélyesek, de még többször kell eljutnunk az ellenfél kapujáig” – bölcselkedett az arsenalos hátvéd, Kieran Gibbs.

„Nem rossz eredmény, de győzelmet érdemeltünk volna! Jobbak voltunk az Arsenalnál, és több helyzetünk is volt, mint a házigazdának. Jó volt látni, hogy milyen sokat fejlődtünk, és ez még nem a vége. Nagyszerű csapat az Arsenal, ezért is ilyen jó érzés éppen ellene remekül futballozni, ma kiálltuk a próbát egy erős ellenféllel szemben” – mondta a kamerák előtt a lefújást követően a fentiekkel szöges ellentétben a PSG remek formában lévő támadója, Edinson Cavani.

„Ott játszok, ahol az edzőm mondja, ma az volt a dolgom, hogy támadjak többet – így a Cavaninak gólpasszt adó Blaise Matuidi. – A maximumot próbáltam meg kihozni magamból a csapat érdekében, ma minden csapattársam fantasztikusan teljesített. Győzelmet érdemeltünk volna, sokszor kerültünk helyzetbe. Majdnem tökéletes mérkőzést játszottunk, két gólt lőttünk, így az Arsenal elé kerültünk a tabellán.”

„Jó munkát végeztünk egy olyan csapat ellen, amely szereti birtokolni a labdát – értékelt a vendégmester Unai Emery. – Az a lényeg, hogy a csoport élén állunk, az egy pontot mindenképpen megérdemeltünk. Fontos teszt volt ez a mérkőzés számunkra, megláthattuk, mennyit is érünk a pályán. Örülök a teszt eredményének, Cavani, Matuidi és Lucas Moura is remekül futballozott, és volt helyzetünk a kettő kettő után is. De vállaljuk a hibákat is, ez együtt jár a kockázatvállalással; a csapat moráljával, szellemiségével elégedett vagyok. Hogy jogos volt-e a tizenegyes? Ezt nagyon nehéz megmondani, de a játékvezető a közelben állt.”

Összefoglaló

BAJNOKOK LIGÁJA
5. FORDULÓ
, A-CSOPORT
Arsenal–PSG 2–2 (1–1)
London. V: Brych (német)
ARSENAL: Ospina – Jenkinson (Oxlade-Chamberlain, 81.), Mustafi, Koscielny, Gibbs – Ramsey, Coquelin (Walcott, 80.) – A. Sánchez, Özil, Iwobi (G. Xhaka, 77.) – Giroud. Menedzser: Arsene Wenger.
PSG: Areola – Meunier, Marquinhos, Thiago Silva, Maxwell – Verratti, Krychowiak (Ben Arfa, 67.), Thiago Motta – Lucas Moura (Jesé, 89.), Cavani, Matuidi. Vezetőedző: Unai Emery.
Gólszerző: Giroud (45+1. – 11-esből), Verratti (60. – öngól), ill. Cavani (18.), Iwobi (77. – öngól)

LUDOGOREC (bolgár)–BASEL (svájci) 0–0
Szófia. V:
Atkinson (angol)
LUDOGOREC:
Sztojanov – Cicinho, Moti, Palomino, Natanael Pimienta – Andrianantenaina, Djakov – Jonathan Cafú, Wanderson (Campanharo, 94.), Misidjan (Lukoki, 84.) – Keserü (Plasztun, 92.). Vezetőedző: Georgi Dermendzsiev.
BASEL: Vaclík – Lang, Suchy, Álvarez, A. Traoré – Bjarnason (Calla, 85.), Delgado (Sporar, 80.), T. Xhaka, Zuffi, M. Elyounoussi – Doumbia (Janko, 79.). Vezetőedző: Urs Fischer.

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Paris SG 5 3 2 11–5 +6 11
2. Arsenal 5 3 2 14–5 +9 11
3. Ludogorec 5 2 3 4–13 –9 2
4. Basel 5 2 3 2–8 –6 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik