BL: Vardy az időjárásból kovácsolna előnyt; Dybaláék a végső győzelmet célozzák meg

Vágólapra másolva!
2017.03.14. 13:54
null
Vardy (jobbra) az első mérkőzésen bevette az andalúziaiak kapuját (Fotó: AFP)
Kedd este két újabb együttes csatlakozik a Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund és Real Madrid alkotta kvartetthez a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A Leicester City a Sevilla elleni idegenbeli 2–1-es veresége után igyekszik kiharcolni a továbbjutást, míg a Juventus az első meccsen aratott kétgólos sikerét megőrizve otthon biztosítaná be helyét a legjobb nyolc között.

LEICESTER–SEVILLA

„Fontos, hogy az első mérkőzésen jó eredményt értünk el idegenben, így a visszavágóra maradt esélyünk, és tovább is akarunk jutni.”

Ha nem is tökéletes, de jó helyzetből várja a Leicester a Sevilla elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját, miután Jamie Vardy a 73. percben szépített, így végül csak 2–1-es vereséget szenvedett az angol együttes. Azóta viszont sok minden megváltozott a bajnoki címvédőnél, hogy mást ne mondjunk, a találkozó után menesztették Claudio Ranieri menedzsert, aki a klub történetének legnagyszerűbb eredményét érte el néhány hónappal korábban.

Az azonban látszott, hogy valami nincs rendben: Ranieri utolsó kilenc tétmérkőzéséből – egy döntetlen és egy hosszabbításban kicsikart FA-kupa-győzelem mellett – hetet elveszített a Leicesterrel, még a kiesés szele is megcsapta a gárdát, úgyhogy jött a váltás: ideiglenesen Craig Shakespeare, a korábbi másodedző vette át az irányítást. Az 53 éves szakvezetővel pedig – úgy tűnik – kezd magára találni az együttes, amely mindkét bajnoki mérkőzését (a Liverpool és a Hull ellen) 3–1-re megnyerte, a klub pedig vasárnap bejelentette, hogy az idény végéig biztosan marad minden idők egyik legnagyszerűbb költő-drámaírójának névrokona.

SAMPAOLI: MINTHA VILÁGBAJNOKI DÖNTŐT JÁTSZANA A LEICESTER

Jorge Sampaoli, a Sevilla vezetőedzője:

„Az edzőváltással megváltozott a morál is, a Leicester most éppen olyan veszélyes, mint az előző szezonban volt, amikor bajnoki címet nyert. Úgy készül, mintha világbajnoki döntőt játszanának, úgyhogy fárasztó csatára számítunk. Hiába vagyunk veretlenek a legutóbbi nyolc mérkőzésünkön, ha úgy játszunk, mint a hétvégén, nem sokáig jutunk a Bajnokok Ligájában.”

Sergio Rico, a Sevilla kapusa:

„A földön kell maradnunk, fontos mérkőzés előtt állunk. Keményen kell dolgoznunk, és úgy futballoznunk, mint eddig, mert nem véletlenül jutottunk el idáig.”

„Tudjuk, hogy az idegenben szerzett gól jó lehetőséggel kecsegtet – bizakodott Craig Shakespeare. – Különleges mérkőzés lesz, de nem akarunk az első pillanattól kezdve kinyílni. Természetesen izgatott vagyok, de mellette nyugodt is, és remélem, így is marad, nem szeretném, ha a játékosok túlzottan motiváltak lennének. Több mint kilencven percünk van, hogy kiharcoljuk a továbbjutást.”

A kieső helytől három pontra lévő Leicester a szezon egyik legfontosabb mérkőzésére készül, de nincs ez másképp a Sevillánál sem. Az andalúziaiak a vetélytárssal ellentétben kiváló bajnoki idényt tudnak maguk mögött, úgy tűnt, képesek tartani a lépést a Real Madriddal és a Barcelonával, de a legutóbbi két mérkőzésükön csak döntetlent értek el, holott az Alavésszal és a Leganésszal játszottak. A jelek szerint egyelőre nincs annyira bő kerete a csapatnak, hogy mindkét sorozatban, a BL-ben és a bajnokságban is bírja a megterhelést.

Mindenesetre a keddi történelmi mérkőzés lesz, a BL-ben még egyik csapat sem jutott a legjobb nyolc közé – igaz, a Sevilla a BEK-ben már volt negyeddöntős1958-ban.

„Az első mérkőzésen a fülledt idő a malmukra hajtotta a vizet, mivel minden héten ilyen körülmények között játszanak – mondta Jamie Vardy, a Leicester City támadója. – Meglátjuk, mire mennek Leicesterben, mínusz három Celsius-fokban.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
20.45: Leicester City–Sevilla (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 1–2

JUVENTUS–PORTO

Dybala (balra) szerint nem becsülhetik le a Portót (Fotó: AFP)
Dybala (balra) szerint nem becsülhetik le a Portót (Fotó: AFP)

Múlt héten csodát láttak a Camp Nouban, amikor a Barca ledolgozta tetemes hátrányát a PSG ellen – vajon képes lehet-e a Porto idegenben hasonló bravúrra? Tényleg reménytelen a vendégek helyzete?

Nem sok jót sejtet a statisztika a portugál szurkolók számára, hiszen a Juventus kirobbanó formában van, legutóbbi harmincegy (!) hazai találkozóját megnyerte, ezzel új rekordot állított fel a Serie A-ban. A Bajnok Ligájában a Bayern München tudott idegenben olyan eredményt elérni még 2013-ban az olaszok vendégeként (0–2), ami most hosszabbítást érne a Portónak. Még tovább kell keresgélnünk a múlt összecsapásai között, hogy olyat találjunk, ami már automatikus továbbjutást jelentene: 2012 novemberében az Internazionale nyert 3–1-re Torinóban. A Juventus valószínűleg megpróbálja az első mérkőzésen látott erőfölényét hazai pályán is megmutatni, és hamar lezárni a párharcot. Ebben lehet kulcsszerepe a támadóknak és az őket segítő középpályásoknak.

Paulo Dybala, az együttes argentin kiválósága szerint mindig csodálatos érzés a BL-ben szerepelni.

„Az én dolgom a gólszerzés, mégis különleges érzés lenne olyan remek kapusnak betalálni, mint Iker Casillas – mondta a 23 esztendős támadó. – Idegenbeli győzelmünk sokat jelent, de tudjuk, nem becsülhetjük le az ellenfelet. Óriási előny, hogy kint szerezünk két gólt, viszont a lehető legrosszabb lépés lenne tőlünk, ha megpróbálnánk őrizgetni. Céljaink között szerepel a Bajnokok Ligája-győzelem, de lépésről lépésre kell haladnunk, és most a következő az, hogy hazai pályán kiharcoljuk a továbbjutást a Porto ellen.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

20.45: Juventus–Porto (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik