BL: „Van Dijk és Wijnaldum megérdemli a trófeát”

Vágólapra másolva!
2019.05.27. 12:52
Ronald Koeman, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint két honfitársa, Virgil van Dijk és Georginio Wijnaldum megérdemli, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját az FC Liverpoollal.

A szakvezető annak a véleményének adott hangot, hogy ha a Liverpool legyőzi a Tottenhamet a szombati BL-fináléban, akkor a két játékos pozitív hangulatban csatlakozik majd a válogatotthoz, amely a Nemzetek Ligája négyes döntőjére készül. A hollandok jövő csütörtökön, az elődöntőben az Európa-bajnoki címvédő portugálokkal csapnak össze Guimaraesben.

„Szomorú lenne, ha mindketten üres kézzel fejeznének be egy ilyen kiváló idényt, amelynek során nagyon közel voltak a nagy trófeák megszerzéséhez” – nyilatkozta Koeman, hozzátéve, hogy sem Van Dijk, sem Wijnaldum nem érdemelné meg ezt.

Koeman terve az volt, hogy az egész holland válogatott megnézi a helyszínen a BL-döntőt, ha az Ajax bejut, de mivel az amszterdami együttes drámai körülmények között elbukott az elődöntőben a Tottenhammel szemben, a nemzeti csapat a portugáliai Lagosban maradt, és ott folytatja felkészülését.

A BL fináléját a madridi Wanda Metropolitano Stadionban rendezik szombaton 21 órakor.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ, MADRID, WANDA METROPOLITANO
21.00:
Tottenham (angol)–Liverpool (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik