BL: Mbappé szerint a siker titka a támadás és a munka

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.19. 23:40
null
A fiatal Kylian Mbappé a munkában hisz (Fotó: AFP)
Elődöntőbe jutott a francia AS Monaco a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután mindkétszer legyőzte a negyeddöntőben a német Borussia Dortmundot. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Tisztában vagyunk azzal, hogy milyen tettet hajtottunk végre, de ott vagyunk, ahol lennünk kell. Támadtunk ma is, és sokat dolgoztunk a sikerért, ez az, ami erőssé tesz minket. Természetesen van két-három dolog, ami nem működött, időnként alaposan megszenvedtünk. Párszor túl passzívak voltunk, máskor nagyon behátráltunk a kapunk elé. A sorsolásról? Nem akarunk senkit sem magunknak kimondottan, itt már csak nagy csapatok vannak, nem lehet kicsit kifogni. Természetesen célunk most már a döntő, mi más is lenne, ha nem hiszünk abban, hogy eljuthatunk oda, nem is fogunk eljutni oda. Mindig teszünk előre egy lépést, de aztán tovább kell dolgoznunk” – így a párharc hőse, Kylian Mbappé.

„Abszolúte megérdemeltük a győzelmet. Tudtuk, hogy a Dortmund nagyon-nagyon jó csapat, nagyön örülünk hát, hogy kétszer is megvertük a németeket. Fantasztikus eredmény ez a klubnak és a fiatal játékosoknak. Valami különlegeset vittünk véghez, élveznünk kell ezt az estét!” – így a most is rengeteget dolgozó Tiémoué Bakayoko, a Monaco középpályása.

„Nagyon boldog vagyok, hogy az elődöntőbe jutottunk, fontos ez a francia labdarúgásnak is. Tökéletes munkát végeztünk a Dortmund ellen, nagyon nehéz a kezdettől fogva végig támadni egy ilyen csapat ellen. Gyorsan vezetést szereztünk, ez igen fontos volt, remekül sikerült ez a találkozó is számunkra” – értékelt Radamel Falcao, a Monaco csatára.

„Megérdemelten jutottunk tovább, varázslatos pillanatokat él át fiatal és ambiciózus csapatunk” – így a lefújás után a 22 másodperccel a becserélése után betaláló Valere Germain.

„Jól kezdtük a mérkőzést, egy vagy két veszélyes támadást is vezettünk, amikor tér nyílott előttünk, aztán kaptunk egy peches gólt – szomorkodott a vesztesek vezetőedzője, Thomas Tuchel. – Ez egy kicsit megtépázta a hitünket, túl sokszor passzoltunk és helyezkedtünk rosszul. A második félidőben megpróbáltuk lerohanni őket, de az első gól után már helyzetünk sem akadt. Nagy mérkőzéseket játszottunk már, főleg a BL-ben, ám ma egészen egyszerűen nem voltunk elég jók. Összességében nem ütöttük meg a mércét.”

„Hibáink korai gólokat eredményeztek, nagyon megnehezítettük saját dolgunkat. Mindent megpróbáltunk a második félidőben, jól is teljesítettünk, de a harmadik góljuk után mindennek vége lett. Az első gól az én hibám volt, el kellett volna öklöznöm a labdát” – szomorkodott a Dortmund kapusa, Roman Bürki.

„Nem kezdtünk jól, nem vettük fel a párharcokat, és nem helyeztük őket nyomás alá, gyorsan el is mentek kettő nullára. Persze nem ért véget a párharc, lőhettünk volna három gólt, de hiába kezdtünk remekül a pihenőt követően, nem lőttünk az első után újabb gólokat” – így a vendégek gólszerzője, Marco Reus.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
AS MONACO (francia)–BORUSSIA DORTMUND (német) 3–1 (2–0)
Monaco, II. Lajos Stadion, 17 135 néző. Vezette: Skomina (szlovén)
AS MONACO: Subasic – A. Touré, Glik, Jemerson, B. Mendy – Bernardo Silva (Raggi, 90.), Joao Moutinho, T. Bakayoko, Lemar – Mbappé (Germain, 81.), Falcao (Dirar, 67.). Vezetőedző: Leonardo Jardim
DORTMUND:
Bürki – Piszczek, Papasztathopulosz, Ginter, Raphaël Guerreiro (Pulisic, 72.) – Weigl – Durm (O. Dembélé, 27.), Kagava, Sahin (Schmelzer, a szünetben), Reus – Aubameyang. Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző: Mbappé (3.), Falcao (17.), Germain (81.), ill. Reus (48.)
Továbbjutott: az AS Monaco, 6–3-as összesítéssel, kettős győzelemmel

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik