BL: Tuchel csak későn értett Aubameyang testbeszédéből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.14. 23:10
null
Thomas Tuchel csak későn értett játékosa testbeszédéből (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Benfica hazai pályán 1–0-ra legyőzte a rengeteget hibázó Borussia Dortmundot, ezzel előnybe került a március 8-i visszavágóra. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!


„Nem jól, rendkívül jól játszottunk, de két eladott labda a vesztünket okozta, és az, hogy nem vettük fel velük a ritmust a szünet után. Letámadták hátsó védelmi hármasunkat, nem készültünk fel erre, nem voltunk elég határozottak. Szerencsére van még egy visszavágó is. Pierre-Emerick Aubameyang még nem teljesen fitt az Afrikai Nemzetek Kupája miatt, és a kihagyott büntető utáni testbeszéde sem azt sugallta nekem, hogy jobban fog menni neki ezen a meccsen. A mai egy roppant komplikált eredmény, de büszke vagyok csapatomra és erre a teljesítményre. Ugyanakkor csalódott is vagyok az eredmény miatt” – értékelt a lefújást követően a németek vezetőedzője, Thomas Tuchel, aki a történteket egy rövid, tömör, négybetűs szóval is illette.

„Legjobb csatáraimat mindig a pályán tartottam, még akkor is, ha elpuskázták legjobb helyzeteiket vagy kihagytak egy tizenegyest. A klasszisukkal képesek ugyanis valami váratlant húzni, akár a kilencvenötödik percben is. Szóval én nem hoztam volna le Aubameyangot ilyen korán” – filozofált Ottmar Hitzfeld, a Dortmund és a Bayern München korábbi mestere.

„Többet is kihozhattunk volna ebből a mérkőzésből – sóhajtozott a mérkőzés után a német középpályás, Julian Weigl. – Topteljesítményt nyújtottunk, sok helyzetet teremtettünk, kettő nullára és három egyre is vezethettünk volna. A nulla egy nem a legrosszabb eredmény a visszavágóra, de odahaza nyerhetünk, a saját stadionunkban. A mai eredmény fájó, abszolúte biztos voltam benne, hogy legalább egy gólt lövünk itt. Nem is tudom, mit mondjak még, annyira fájó ez az érzés.”

„Azt hiszem, mi voltunk a jobbak, főleg az első félidőben. Ha a büntetőre gondolok, még nyerhettünk volna is. A második mérkőzésen megmutathatjuk, hogy mi vagyunk a jobbak, és továbblépünk. Vannak ilyen napok, mint ez: sok gólhelyzetig jutunk, de semmi sem sikerül” – vallotta meg a lefújást követően szinte azonnal a Dortmund szélsője, André Schürrle.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, és én a maximumot nyújtottam, legjobb teljesítményemet, ezzel segítettem csapatomat. Erős a dortmundi támadósor, de felkészült rájuk a védelmünk. Sokszor védtem ezen a találkozón, de nem hiszem, hogy hős lennék. Az egész csapat a hős, ez a siker titka” – szerénykedett a Benfica (hős) kapusa, Ederson.

Az előtte játszó, és csak igen ritkán megingó Victor Lindelöf szerint is kőkemény volt ez az összecsapás, és a csapat sikere a győzelem. „Nagyon erős a Dortmund, de most mi akartuk jobban a győzelmet. A visszavágón jó lenne egy kicsit többet birtokolni a labdát.”

„Megérdemelt a siker, de megkeserítette életünket a Borussia. Nyugodtak voltunk, tudtuk, előbb-utóbb lesz helyzetünk. A pálya minden részén mi voltunk a szervezettebbek, és ez döntött a javunkra. Nagyon fontos a visszavágóra, hogy nem kaptunk gólt. A szerencse a játék része, és ma volt egy kis szerencsénk, de nem csak ezért nyertünk. Keményen megdolgoztunk a sikerért” – így a portugálok középpályása, Pizzi.

„Jó választ adtunk a Dortmund első félidejére, és elég is lett ez az egy gól. Nem hiszem, hogy az volt a fordulópont, hogy beálltam a csapatba, csak tettem a dolgom, a lehető legjobb teljesítményt nyújtottam, ahogyan a csapattársaim” – nyilatkozott a védekező középpályás Filipe Augusto.

„Nem kaptunk gólt, ez igen fontos. Egy nagyon jó ellenfelet sikerült legyőznünk ma, egy olyat, amely Európa bármelyik csapatára veszélyes lenne. Nagyot harcoltunk, csúcsteljesítménnyel” – mondta a győztes hadvezér, Rui Vitória.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

BENFICA (portugál)–BORUSSIA DORTMUND (német) 1–0 (0–0)
Lisszabon, Estádio da Luz, 55 124 néző. Vezette: Rizzoli (olasz)
Benfica: Ederson – Semedo, Luisao, Lindelöf, Eliseu – E. Salvio, Fejsza, Pizzi, Carrillo (F. Augusto, a szünetben) – R. Silva (Cervi, 67.), Mitroglu (Raúl Jiménez, 75.). Vezetőedző: Rui Vitória
Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papasztathopulosz, Bartra, Schmelzer, Durm – O. Dembélé, Weigl, R. Guerreiro (G. Castro, 82.) – Reus (Pulisic, 82.), Aubameyang (Schürrle, 62.). Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző: Mitroglu (48.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik