BL: több mint 20 sérült az elszabadult római mozgólépcsőn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.23. 22:10
Az AS Roma–CSZKA Moszkva mérkőzésre siető orosz szurkolók alatt túlterhelődött és meghibásodott az egyik mozgólépcső. A La Repubblica című olasz lap szerint egy orosz drukkernek amputálni kellett a lábát.

Ahogyan arról beszámoltunk, egy meghibásodott mozgólépcső miatt több orosz szurkoló is megsérült Rómában. Az olasz ANSA hírügynökség információ szerint legalább húsz könnyebb sérültje van az esetnek, többeket azonban azonnal kórházba kellett szállítani – egy orosz szurkoló a lépcső alá szorult, neki amputálni kellett a lábát, ezt már a La Repubblica című lap tette hozzá. egy meghibásodott mozgólépcső miatt több orosz szurkoló is megsérült Rómában. Az olasz ANSA hírügynökség információ szerint legalább húsz könnyebb sérültje van az esetnek, többeket azonban azonnal kórházba kellett szállítani – egy orosz szurkoló a lépcső alá szorult, neki amputálni kellett a lábát, ezt már a La Repubblica című lap tette hozzá.

A hírképekre szakosodott EPA egyik fotóján azt látni, hogy a mentősök és a tűzoltók legalább egy, súlyosnak tűnő, fóliába tekert sérültet hordágyon hoznak fel az állomásról.

Az olasz rendőrség már vizsgálja a történteket, egyelőre viszont csak annyit tudtak megerősíteni, a CSZKA szurkolók egy nagyobb csoportja érkezett a metróállomásra, amikor meghibásodott a rendszer.

A The Mirror helyi forrásokra hivatkozva azt írja, moszkvai szurkolók ugráltak és énekeltek a mozgólépcsőn, mielőtt az felgyorsulva elkezdte volna szabályosan levetni magáról az embereket. Az egyik szemtanú szerint a tömeg alatt beszakadt a mozgólépcső alsó részét takaró fedlap, a súlyosabb sérültek oda zuhanhattak be.

Az orosz RIA annyit tesz hozzá: a metróállomást lezárták a vizsgálat idejére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik