BL: „Amikor Messinél a labda, csakis jó dolgok történhetnek!”

Vágólapra másolva!
2017.09.12. 23:29
A vártnál sokkal kisebb csatát hozott a Bajnokok Ligája csoportkörének nyitányán a Juventus barcelonai fellépése, a hazaiak Lionel Messi vezényletével magabiztos, 3–0-s győzelmet arattak. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

„Az első félidőben betalálhattunk volna, de hibáztunk. A szünet előtt jól teljesítettünk, megvoltak a lehetőségeink, álltuk a sarat. Aztán a Barcelona megszerezte a vezetést, többet birtokolta a labdát, azt tett, amit csak akart. Jobban is játszhattunk volna, leckeként szolgál ez a mérkőzés számunkra, bánhatjuk, hogy csak az elején voltunk jók. Ám ez még csak a csoportkör első mérkőzése volt, nem szabad eltúlozni a kritikákat, mi magunk úgy reagálunk majd a vereségre, ahogyan azt tenni szoktuk ilyenkor. Remek csapattól kaptunk ki, és sok fontos emberünk hiányzott” – vallott a mérkőzésről elsőként az olaszok játékmestere, Miralem Pjanic, aki gyorsan hozzátette még a kedélyek lehűtése után, hogy tanulnak azért a hibákból, például sokkal agresszívebben kellett volna támadniuk.„Az első félidőben betalálhattunk volna, de hibáztunk. A szünet előtt jól teljesítettünk, megvoltak a lehetőségeink, álltuk a sarat. Aztán a Barcelona megszerezte a vezetést, többet birtokolta a labdát, azt tett, amit csak akart. Jobban is játszhattunk volna, leckeként szolgál ez a mérkőzés számunkra, bánhatjuk, hogy csak az elején voltunk jók. Ám ez még csak a csoportkör első mérkőzése volt, nem szabad eltúlozni a kritikákat, mi magunk úgy reagálunk majd a vereségre, ahogyan azt tenni szoktuk ilyenkor. Remek csapattól kaptunk ki, és sok fontos emberünk hiányzott” – vallott a mérkőzésről elsőként az olaszok játékmestere, Miralem Pjanic, aki gyorsan hozzátette még a kedélyek lehűtése után, hogy tanulnak azért a hibákból, például sokkal agresszívebben kellett volna támadniuk.

„Az első félidőben jól teljesítettünk, de ha ilyen mérkőzéseket vívsz, akkor értékesítened kell a lehetőségeidet – bölcselkedett hasonlóképpen a Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri. – Ezt azonban nem tettük meg, és az első félidő végén jött is a büntetés. Ironikus módon három gólt kaptunk ellentámadásokból, és ebben hibáztunk a legnagyobbat, mert az első gól után támadásban maradtunk. Az ellenfél rendelkezik egy olyan játékossal, Lionel Messivel, aki képes bármilyen mérkőzést eldönteni, ennek ellenére a második félidőben sokkal jobban kellett volna futballoznunk. Nem mehetsz úgy Barcelonába, hogy majd a te csapatod fog dominálni, de mentálisan fel kell készülni a nehéz pillanatokra. Ebben most alulmaradtunk. Ha teret hagysz Messinek, akkor ráfizetsz!”

„Amikor Messinél a labda, csakis jó dolgok történhetnek – mosolygott elégedetten a hazaiak mestere, Ernesto Valverde. – Kulcsfontosságú mérkőzést nyertünk, örülök a három rúgott és a nulla kapott gólnak egyaránt, és ne feledjük, a legutóbbi döntős ellen futballoztunk. Türelmesnek kellett lennünk, várnunk kellett a lehetőségre, Messi gólja aztán megváltoztatta a találkozó képét. Messi ismét remekelt, megérdemli, mert rengeteget dolgozott a sikerekért, minden támadásban részt vett ma is. Sokat dolgozott Ousmane Dembélé is, aki folyamatosan alkalmazkodik csapatunk játékához.”

„Fontos, hogy sokat játsszunk, és jól érezzük közben magunkat, és persze vigyázzunk magunkra. Amikor jól megy a csapat szekere, egyénileg mindannyian jobban teljesítünk. Fontos volt, hogy győzelemmel induljunk a sorozatban. A BL-ben ilyen a játék, türelmesnek kell lenned, akkor is, ha te irányítod a mérkőzést – értékelt az újságíróknak Andrés Iniesta. – Új igazolások? Ha lenne hír, azt ti tudnátok leghamarabb… Majd meglátjuk, mi történik még ezen a területen, de ez az egyetlen, amely aggaszt ebben a pillanatban. Ettől eltekintve boldog vagyok jelenlegi formánk miatt.”

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

D-CSOPORT
FC Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz) 3–0(Messi 45., 69., Rakitic 56.)
Olympiakosz Pireusz (görög)–Sporting CP (portugál) 2–3(F. Pardo 89., 93., ill. Doumbia 2., G. Martins 13., B. Fernandes 43.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik