BL: Simone Inzaghi szerint nem érdemelt vereséget az Inter

K. Zs., V. Á.K. Zs., V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.02.16. 23:58
null
Simone Inzaghi dühöng a szerda esti mérkőzésen (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a Liverpool 2–0-ra győzött az Internazionale vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai játéknapján. Íme, néhány rövid nyilatkozat a mérkőzés utáni percekből!

 

„Nehéz egy ilyen vereség után megszólalni – gyűrte le keserűségét Simone Inzaghi, az Inter vezetőedzője. – Büszke vagyok a srácokra, hiszen jó munkát végeztek Európa egyik legjobb csapata ellen. Jól játszottunk, különösen a második félidő első huszonöt percében, szerintem abban az időszakban rászolgáltunk a vezető gólra. Vereséget pedig abszolút nem érdemeltünk. A futballban apróságok döntenek, és ezen az estén sajnos Firmino fejese jelentette a különbséget. De a mai teljesítményünk erőt kell, hogy adjon a folytatásra. A San Siro fantasztikus volt ezen az estén is, az első perctől éreztük a szurkolói támogatást, nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk győzelemmel meghálálni. De még egyszer mondom, szerintem a tavaszi szezon talán legjobb teljesítményét nyújtottuk, ami az ellenfél ismeretében nagy fegyvertény.”

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere elégedett volt a lefújás után.

„Jól kezdtük a találkozót, aztán később feljött az Inter is a közvetlen játékával. Ezt nem védekeztük le túl jól, a hátvédjeink egyedül voltak az egy egy elleni szituációkban. Egy ilyen meccsen többet kell tartani a labdát, ez nem történt meg. Nem volt ragyogó napunk, de elég volt ahhoz, hogy megérdemelten győzzünk, mert két csodálatos gólt szereztünk. Mindennel elégedett vagyok, kivéve, hogy Diogo Jota sérülés miatt kiesett” – értékelt a találkozó után a német menedzser.

Hozzátette, nem alakítottak ki elég helyzetet a mérkőzésen, és a támadók sokszor voltak lesen.

„Nehezen bevehető stadion és egy nagyon jó csapat várt ránk, amelyet rendkívül nehéz volt legyűrni – értékelt a mérkőzés legjobbjának megválasztott liverpooli védő, Virgil van Dijk. – Nagyszerű volt a hangulat, élvezetes volt ilyen közönség előtt futballozni. Megint kijött, hogy a rögzített helyzetek az erősségeink. Hiába védekezett jól az ellenfél, Bobby (Firmino) megtalálta azt az apró rést, és kitűnő fejesével megalapozta a győzelmet. A Bajnokok Ligájában nem lehet megspórolni a melót, a szenvedést, nagy nyomás nehezedik a csapatokra. Szerintem jó teljesítményt nyújtottunk, nem kaptunk gólt, nagy boldogság egy ilyen meccs után hazatérni az Anfieldre.”

Nem volt ennyire elégedett az első gólt előkészítő Andy Robertson: „Rendben, van kétgólnyi előnyünk, de ahhoz, hogy a legjobb nyolc közé jussunk, ehhez jobban kell futballoznunk. Ha nem adunk bele apait-anyait az Anfielden, nem jutunk tovább.”

„Kár, hogy egy ilyen mérkőzés után a vesztes oldalon állunk. Mindent megpróbáltunk, a legjobbunkat nyújtottuk a kilencven perc során, de ez sem volt elég. Emelt fővel mehettünk le a pályáról, mert mindent beleadtunk, a végsőkig próbálkozunk majd a visszavágón. Ez nem pozitív eredmény számunkra, de meglátjuk, mit hoz a jövő” – fogalmazottEdin Dzeko, az Inter bosnyák csatára.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Internazionale (olasz)–Liverpool (olasz) 0–2 (0–0)
Milánó,San Siro,37 918néző.Vezette:Marciniak (lengyel)
Inter:
Handanovic – Skriniar, De Vrij (Ranocchia, 87.), Bastoni (Dimarco, 90+1.) – Dumfries (Darmian, 87.), Ar. Vidal (Gagliardini, 87.), Brozovic, Calhanoglu, Perisic – Dzeko, Lautaro Martínez (Alexis Sánchez, 70.).Vezetőedző:Simone Inzaghi
Liverpool:Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Thiago Alcántara (Milner, 86.), Fabinho (J. Henderson, 59.), Elliott (N. Keita, 59.) – Szalah, Diogo Jota (Firmino, a szünetben), Mané (Luis Díaz, 59.).Menedzser:Jürgen Klopp
Gólszerző:
Firmino (75.), Szalah (83.)
A visszavágót március 8-án játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik