BL-selejtező: nagy a fogadkozás Juhászék mai belgrádi ellenfelénél

Vágólapra másolva!
2010.08.18. 15:09
Garantálható a jó hangulat a Partizan Beograd–RSC Anderlecht BL-selejtező-rájátszás első mérkőzése előtt, tartják a belgrádi vezetők, s ami legalább olyan fontos, a pályán sem lesznek motiváció híján a szerb bajnokcsapat tagjai.

„Azt hiszem, ezek a találkozók azok, amelyek előtt nem kell külön ecsetelni a labdarúgók számára, mit jelent egy ilyen lehetőség – fogalmazott az összecsapással kapcsolatban a Partizan 36 esztendős vezetőedzője, Alekszandar Sztanojevics.

„Számos olyan futballistám van a kezdőjátékosaim között is, akiknek az Anderlecht elleni meccsel eddigi karrierjük legrangosabb fellépése következik. A klub hét éve vár hasonló kiugrásra, s a futballistáim minden lehetőséget meg fognak ragadni, hogy cseleikkel, lövéseikkel, passzaikkal a győzelemhez segítsék együttesünket. Már csupán azért is, hogy a találkozó után ne tehessenek maguknak szemrehányást azzal kapcsolatban, mit nem tettek meg” – nyilatkozta a Partizan Beograd vezetőedzője.

A fehérvári labdarúgó-csapat egykori középpályása a lelki tényezőkben látja a siker egyik kulcsát: „Nem a szavakkal kell felhívni magunkra a figyelmet, sokkal inkább a fejekben, valamint a szívekben fog eldőlni a végkifejlet, s hinnünk kell a sikerben. Aki most bármiben is mérlegel, elbukik. Ráadásul a Partizan lehet az egyetlen klub ebben a szezonban, amely a Balkánról a rájátszáson keresztül kvalifikálhatja magát a Bajnokok Ligája mezőnyébe. Bár ellenfelünk a párosítás favoritja, csakúgy, mint eddig, próbáljuk végigtámadni az előttünk álló kilencven percet.

A fekete-fehérek csapatkapitánya, a nem teljesen egészséges Mladen Krsztajics már más megvilágításban is latolgatott: „Az, hogy eddig eljutottunk, már legalább hat mérkőzést jelent számunkra az Európa-ligában, de nem állhatunk meg itt, célunk a Bajnokok Ligája csoportköre. Nekünk, a rutinosabb labdarúgóknak a feladata, hogy a ránk nehezedő nyomást kezeljük, s a fiatalabb labdarúgókat is átsegítsük ezen. Talán a legfontosabb, hogy a belgrádi találkozón ne kapjunk gólt.    

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik