BL-selejtező: botrány Feröeren – a Slovan stábtagja fertőzött

Vágólapra másolva!
2020.08.18. 21:39
null
Egyre sötétebb fellegek gyülekeznek a klaksvíki meccs megrendezése körül (Fotó: Facebook.com)
Az origo.hu beszámolója szerint szinte biztosan nem rendezik meg szerda este a feröeri KÍ és a szlovák Slovan Bratislava közötti BL-selejtezőt, mivel a vendégek egyik stábtagja koronavírusosan érkezett meg az országba. A szlovák csapat jelenleg is a szigeteken tartózkodik, amiért botrányt csapott a helyi egészségügyi miniszter. A politikus vagy kéthetes karanténba zárná a csapatot – ez ugye lehetetlen –, vagy azonnal hazaküldené az országból.


A Slovan Bratislavánál már korábban találtak koronavírusos személyeket, de ők nem utaztak el a csapattal a skandináv országba. A helyi lapok beszámolója szerint a két beteg közül az egyik egy játékos, a másik pedig egy edző. Ők tehát nem tartottak a csapattal Feröerre, de megfertőzték az együttes fizioterapeutáját, aki koronavírusosan érkezett meg Vagar nemzetközi repülőterére. Az ottani ellenőrzés kimutatta a bajt, de amíg az eredmény kiderült, a Slovan csapata szabadon járt-kelt a feröeri fővárosban, Tórshavnban.

Abban a pillanatban, amint meglett a pozitív eredmény, Feröeren azonnal a meccs elhalasztását követelték. Kedd este a feröeri lapok már arról írtak, hogy szerdán semmiképpen sem lesz meccs Klaksvíkban. A helyi egészségügyi miniszter, Kaj Leo Hol Johannesen arra szólította fel a Slovan együttesét, hogy vagy vonuljon kéthetes helyi karanténba (ez ugye szinte lehetetlen, mert a csapat nem tölt el 14 napot Feröeren), vagy a lehető leghamarabb hagyja el az országot.

Az egészségügyi miniszter botrányosnak tartja, hogy miközben a Slovannal fertőzött ember érkezett Feröerre, addig a csapat tagjai az előírásokra fittyet hányva szabadon sétálgattak Tórshavnban.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik