BL: Robbennek nem feküdt Mourinho taktikája, de nagyra tartja az edzőt

Vágólapra másolva!
2010.05.20. 17:44
Arjen Robben, a Bayern München holland játékosa elismerően beszélt az Inter vezetőedzőjéről, José Mourinhóról, azt azonban elárulta, hogy az ő játékstílusának egyáltalán nem kedvezett a portugál tréner felfogása. Mint ismert, a középpályás és a portugál szakember a Chelsea-nél már dolgozott együtt.

„Játékosként szeretnél játszani és élvezni a futballt, ez is egy fontos része a dolgoknak. Három évig dolgoztam Mourinhóval a Chelsea-nél, nagyon sikeres korszak volt. Hatalmas személyiség, és egy olyan edző, akire minden nagy csapatnak szüksége van" – beszélt Arjen Robben a Bajnokok Ligája-döntő előtt az ellenfél edzőjéről, José Mourinhóról.

„Tudta, hogy kell dolgozni a legjobb játékosokkal is, és hogyan kell összerakni egy csapatot, amelyben együtt küzdenek a futballisták. Mindig tudta, hogy mit beszél, s valamennyi játékosának megadta a tiszteletet."

A holland szélső azonban azt is elárulta, hogy a portugál tréner felfogása a Chelsea-nél nem kedvezett az ő játékstílusának.

„De elkezdtünk rombusz alakzatban játszani, szélsők nélkül, ami nem nekem kedvezett. A szisztéma tehát kicsit változott, ezért döntöttem a távozás mellett" – tette hozzá Robben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik