BL: „Jó kis meccs volt”; „Semmi sincs veszve”; „Több gólt kellett volna lőnünk” - nyilatkozatok

Vágólapra másolva!
2013.04.02. 23:23
A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán a német bajnokságot gyakorlatilag már megnyerő Bayern München néhol parádésan játszva 2–0-ra legyűrte a Serie A éllovasát, a Juventust.

„Remek csapat ellen játszottunk, amelyik nagyon magabiztos volt – értékelt a lefújás után Gianluigi Buffon, a Juventus kapusa. – Semmi sincs veszve, bár a Bayern megérdemelte a győzelmet, és még kihagyott pár gólhelyzetet is.Gianluigi Buffon, a Juventus kapusa. – Semmi sincs veszve, bár a Bayern megérdemelte a győzelmet, és még kihagyott pár gólhelyzetet is.

„Tudtuk, hogy nem lesz könnyű. A Bayern elképesztő tempót diktált, és amikor építkeznünk kellett, mindig elveszítettük a labdát. Reméljük, a visszavágón jobban megy majd, és olyan intenzitással kell játszanunk, mint most a Bayern" – így a kőkemény olasz védő, Giorgio Chiellini.

„Sokat beszéltünk erről a mérkőzésről, és tudtuk a legfontosabb az, hogy ne kapjunk gólt. Ez sikerült is – így a Bayern 16. percben becserélt szélsője, a két nagy helyzetet is elpuskázó Arjen Robben. – Az 1–0 is jó lett volna, a 2–0 nagy előny. Jó kis meccs volt, sok támadással és párharccal. Sokat hibázott az ellenfél, de mi is kihagytunk pár ziccert."

„Odahaza egészen másként játszik majd a Juventus, ebben biztos vagyok. Most sem volt könnyű győzni ellene. Kedvező a helyzetünk, de messze még a vége. Gólt kell szereznünk Torinóban is, akkor továbbmegyünk" – mondta a Bayern csupa szív középpályása, Bastian Schweinsteiger.

„Jó kis mérkőzés volt, de ez csak a párharc első része. Nem hagytuk helyzetekhez jutni a Juvét, nekünk bezzeg sikerült. Több gólt kellett volna szereznünk, de ha a visszavágón is így futballozunk, továbbjutunk" – csatlakozott hozzá csapatkapitánya, Philipp Lahm.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik