BL: „Remélem, megint 6–1 lesz” – a Roma legutóbb nagy verést kapott a Barcától

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.04. 17:20
null
Jordi Alba bízik az újabb kiütéses sikerben, de óva inti a drukkereket attól, hogy lebecsüljék a Romát (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona szerdán az AS Romát fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A két csapat legutóbb 2015 novemberében találkozott egymással, amikor a katalánok kiütéses, 6–1-es győzelmet arattak. Jordi Alba, a Barca balhátvédje reméli, hogy meg tudják ismételni az akkori teljesítményüket, bár úgy véli, az olasz csapat erősödött az elmúlt két és fél évben.

 

„Tudatában vagyunk az erősségeinknek, és annak, hogy bármelyik csapatot legyőzhetjük. A Roma nehéz ellenfél lesz, a Chelsea és az Atlético Madrid csoportjából jutott tovább. Az emberek azt mondják, mi vagyunk az esélyesek, de okozhatnak nekünk problémákat. Remélem, hogy meg tudjuk ismételni a 6–1-et, ám az olasz csapat azóta fejlődött” – emlékezett vissza Jordi Alba a felek legutóbbi egymás elleni mérkőzésére.

A két és fél évvel ezelőtt rendezett BL-csoportmeccset a Barcelona 6–1-re megnyerte. A katalánok a szünetben 3–0-ra vezettek, majd a második félidőben 6–0-ra elhúztak, mielőtt a vendégek Edin Dzeko révén a hosszabbításban szépítettek. A hazaiaknál Lionel Messi és Luis Suárez duplázott, valamint Gerard Piqué és Adriano is betalált. Az olaszoknál végig a pályán volt Lucas Digne, aki most már a Barcelona játékosa, de biztosan kihagyja a szerdai meccset, mivel Ernesto Valverde vezetőedző kihagyta a keretből.

„Az a benyomásom, hogy jobbak vagyunk, mint amikor Luis Enrique irányítása alatt tripláztunk. Hogy ismét képesek lehetünk-e erre? Nagyon magabiztosak vagyunk, de hosszú út áll még előttünk a szezon végéig” – folytatta Jordi Alba, aki Messiről, valamint a rómaiak sérült támadójáról, Cengiz Ünderről is szót ejtett.

„Messivel a sorainkban mindannyian jobban játszunk, vele a fedélzeten nagyobbak a győzelmi esélyeink. A jelenléte nekünk önbizalmat ad, az ellenfelet aggodalommal tölti el. Ünder jó játékos, rossz hír a Roma számára, hogy nem játszhat. Mi jobban örülünk neki” – tette hozzá a Barca balhátvédje.

A török szélső mellett az olaszoknál valószínűleg Radja Nainggolan sem léphet pályára, a hazaiaknál viszont felépült Sergio Busquets, aki alighanem kezdőként jut majd szóhoz.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében rendezendő csata első mérkőzése 20.45 órakor kezdődik. A találkozót Danny Makkelie vezeti, aki ebben a szezonban az ötödik meccsére készül a BL főtábláján. A holland bíró fújta a sípot többek között a Manchester United–Sevilla párharc visszavágóján (1–2) is.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
20.45:
FC Barcelona (spanyol)–AS Roma (olasz) (Tv: M4 Sport)
20.45: Liverpool (angol)–Manchester City (angol) (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik