BL: Rangnick szerint 19 éves megmentőjük máris példakép

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.02.24. 10:36
null
Anthony Elanga gólöröme (Fotó: AFP)
A szerda esti mérkőzés emberének a házigazda Atlético Madrid gólszerzőjét, Joao Félixet választották meg, mégis talán több szó esik a Manchester United egyenlítő gólját lövő Anthony Elangáról. Az alábbiakban megszólalnak ők is, valamint a szinte mindennel elégedett Diego Simeone, továbbá a csak a második félidőben látottakkal megbékélő Ralf Rangnick – véleménycsokor a két labdarúgócsapat 1–1-re végződő Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjéről.

 

„Korábban már nyilatkoztam, hogy teljes nyugalommal kivárom, mikor jön el az én időm – mondta az öt perccel a beállása után egyenlítő Anthony Elanga. – Feltett szándékom meghálálni a menedzser bizalmát, és ahányszor csak pályára lépek, százötven százalékot nyújtani. Teszem, amit tudok, és a célom az, hogy én legyek a legjobb a pályán. Az edző azzal küldött be, hogy tartsam folyamatos rettegésben a védőket, és törekedjek minél többször megtalálni mögöttük az üres területet. Pontosan olyan pillanatokról álmodoztam, amilyen ez volt: gólt szerezni a Bajnokok Ligájában egy topcsapat ellen, mint amilyen az Atlético. Szóval ez most tényleg egy megvalósult álom.”

A kameruni származású, Malmőben született, svéd utánpótlás-válogatott Elanga tizenkét éves korától, 2014-től tökéletesíti futballtudását a Manchester United akadémiáján. Tavaly májusban mutatkozott be a Premier League-ben, eddig 11 élvonalbeli bajnokin lépett pályára, három gólt szerzett – ezek közül kettőt az idén, úgyhogy nem megalapozatlanul álmodott máris BL-gólról.

ANTHONY ELANGA GÓLJÁT MEGTEKINTHETI IDE KATTINTVA!

„Tényleg úgy futballozott, mint aki egy álom valóra váltására készül. Örömmel és elégedetten figyelem a játékát, ami nem jelenti azt, hogy mindent jól csinál, viszont látszik, hogy minden pillanatát élvezi a pályán töltött időnek. Bárcsak minden játékos példát venne róla! Nem tudom, hogy a cseréimmel megmentettem-e a meccset, ám az első félidőben történteknél csak jobb jöhetett. Még most sem hiszem el, ahogyan a szünetig futballoztunk... – elemzett Ralf Rangnick, a Manchester United menedzsere. Ha még tíz percig tart a mérkőzés, talán meg is nyerjük, de ettől még az első félidővel nagyon elégedetlen vagyok. Ha hozzánk került a labda, mintha megrettentünk volna a lehetőségtől. Megint bebizonyosodott, hogy az Atlético ellen nem jelent jót korán hátrányba kerülni.”

„Nagyon elégedett vagyok a játékunkkal, szinte mindent jól csináltunk. Nagyszerű volt a csapatszellem, remekül dolgoztunk együtt csapatként, a letámadásunk jól működött. Így kell játszanunk a továbbiakban is – helyezte a hangsúlyt a pozitívumokra Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője. – Eleget tettünk ahhoz, hogy megnyerjük a meccset, nekik egy helyzetük volt, kihasználták. Lehet, hogy kívülről úgy fest, lépéshátrányba kerültünk, azonban az idegenben szerzett gól immár nem bír jelentőséggel.”

„A múlt héten sokat gyakoroltuk a nekem szánt beadásokat, szóval minden a terv szerint történt – utalt a madridiak vezető góljára annak szerzője, a találkozó legjobbjának megválasztott Joao Félix. – Ugyanakkor keserédes a szám íze, hiszen hiába tartottuk kézben a mérkőzést a kevesebb labdabirtoklás ellenére is, hiába fojtottuk meg a támadójátékukat, abból az egyetlen helyzetükből gólt szereztek. Ilyen a futball... De ez nem kezdi ki az egységességünket, az önbizalmunkat. A legjobbat akarjuk kihozni ebből a párharcból, és ott akarunk lenni a következő körben.”

JOAO FÉLIX GÓLJÁT MEGTEKINTHETI IDE KATTINTVA!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ATLÉTICO MADRID (spanyol)–MANCHESTER UNITED (angol) 1–1 (1–0)
Madrid,
Wanda Metropolitano, 63 273 néző. Vezette: Ovidiu Hategan (román)
ATLÉTICO: Oblak – Szavics, Giménez, Mandava – Vrsaljko, M. Llorente, Kondogbia, H. Herrera, Renan Lodi (Lemar, 76.) – Á. Correa, Joao Félix (Griezmann, 76.). Vezetőedző: Diego Simeone
MAN. UNITED:
De Gea – Lindelöf (Wan-Bissaka, 66.), Maguire, Varane, Shaw (Alex Telles, 67.) – Pogba (Matics, 66.), Fred – Sancho (Lingard, 82.), Bruno Fernandes, Rashford (Elanga, 75.) – C. Ronaldo. Menedzser: Ralf Rangnick
Gólszerző: Joao Félix (7.), ill. Elanga (80.)

A visszavágót március 15-én játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik