BL: a két kapus a legjobb, Higuaín a leggyengébb - osztályzatok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.01. 15:50
Mint ismert, a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében a Real Madrid legyőzte ugyan 2–0-ra a Borussia Dortmundot, de a németek mentek tovább (4–3). Olvasóink szerint a kapusok voltak a legjobbak a mérkőzésen, míg a leggyengébbnek a hazaiak argentin támadóját, Gonzalo Higuaínt vélték.

A hazaiak (és az egész mezőny) legjobbjának Diego Lópezt választották olvasóink, a kapus Gündogan ajtó-ablak helyzeténél mérkőzésben tartotta a királyi gárdát (7.92). A csereként gólt szerző és gólpasszt adó Karim Benzema 6.85-ös átlagot kapott a szavazáson, ezzel pedig a harmadik legjobb madridinak bizonyult, őt 7.00-val megelőzte a második találatot jegyző Sergio Ramos.

Meg öt dortmundi játékos is. Merthogy olvasóink szerint Roman Weidenfeller (7.75), Mats Hummels (7.68), Neven Szubotics (7.15), Marco Reus (7.05) és Lukasz Piszczek (6.96) is jobban játszott a francia támadónál, de Marcel Schmelzer (6.8) sem maradt el sokkal tőle.

Látható tehát, hogy a két kapus, illetve a sarat rendkívül masszívan álló dortmundi védelem vívta ki olvasóink elismerését, amit jelez az is, hogy a hazaiak kezdőtámadója, Gonzalo Higuaín lett az egész mezőny leggyengébbje, egyedüliként ötös osztályzat alatt (4.72).

Nem nyerte el az önök szimpátiáját a csereként beálló Sami Khedira (5.16) és a Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo páros sem, utóbbi tagjai egyaránt 5.32-es átlaggal szerénykednek a vert mezőnyben.

Érdekesség, hogy az osztályzatok alapján a leggyengébb dortmundi játékos, Kevin Grosskreutz 6.26-os átlagával a hatodik helyre beférne a mérkőzést 2–0-ra megnyerő Real Madridba.

Szavazni csak a legalább 15 percet a pályán töltő labdarúgókra lehetett.

Olvasóink értékelése
Olvasóink értékelése
Olvasóink értékelése
Olvasóink értékelése

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik