BL: nem lehet véletlen, hogy az Ajax pont a 34. percben talált be

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.17. 13:57
null
Van de Beek számára különösen emlékezetes marad a Juventus elleni gólja (Fotó: AFP)
Sorsszerűnek tűnik, hogy kedd este a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján az Ajax a 34. percben egyenlített a Juventus otthonában, hiszen ezt a mezszámot viselte a klub korábbi reménysége, a 2017-ben súlyos agykárosodást szenvedő Abdelhak Nouri. Donny van de Beek, a hollandok első találatának szerzője sem feledkezett meg barátjáról.

„A gólom után felnéztem az eredményjelzőre, láttam, hogy a 34. percben járunk és egyből az eszembe villant: ez nem lehet véletlen – idézi a nu.nl Van de Beeket, az Ajax középpályását, akinek jó barátja Abdelhak Nouri. – Ez a szám még különlegesebbé tette az érzést.”

Van de Beek és Nouri egyaránt 1997-ben született, évekig egy csapatban játszottak az Ajax utánpótlásában.

Nouri 2017 nyarán egy Werder Bremen elleni felkészülési találkozón összeesett, s maradandó agykárosodást szenvedett. Az ifjú középpályás a 34-es mezben szerepelt az Ajaxban, az eset óta ennek a számnak különleges jelentősége van az amszterdami klubhoz kötődőknek. Többek között Justin Kluivert, a klub korábbi játékosa is ezt a számot választotta a Romában, s Philippe Sandler, a Manchester Cityben pallérozódó holland futballista is 34-es mezben mutatkozott be a felnőttek között.

Van de Beek ebben az idényben ötven tétmeccsen lépett pályára az Ajaxban, a kedd esti volt a tizenötödik gólja a mostani évadban.

Van de Beek gólja:

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Juventus (olasz)–Ajax (holland) 1–2 (1–1)
Torino, Juventus Stadion, 41 445 néző. V: Turpin (francia)
Ajax: Onana – Veltman, De Ligt, Blind, Mazraui (Sinkgraven, 11., Magallán, 82.) – Van de Beek, F. de Jong, Schöne – Zijes (Huntelaar, 88.), Tadics, Neres. Vezetőedző: Erik ten Hag
Juventus: Szczesny – De Sciglio (Cancelo, 64.), Bonucci, Rugani, Alex Sandro – Emre Can, Pjanic, Matuidi – Bernardeschi, Dybala (Kean, a szünetben), C. Ronaldo. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
G: C. Ronaldo (28.), ill. Van de Beek (34.), De Ligt (67.)
Továbbjutott: az Ajax, 3–2-es összesítéssel

AFC Ajax on Twitter

Minuut 34. #StayStrongAppie #UCL #juvaja



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik