BL: Nem ezen a találkozón dől el a továbbjutás – Buffon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.03. 12:15
null
Buffon nem számít könnyű menetre a Monaco ellen (Forrás: uefa.com)
A labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében szerda este a Monaco a Juventust fogadja. A találkozó előtti sajtótájékoztatón Gianluigi Buffon és Massimiliano Allegri, valamint Leonardo Jardim és Jemerson képviselték a csapatukat.


„A Monaco megérdemelten került a legjobb négy közé – kezdte a Juventus beszédes kedvében lévő kapusa, Gianluigi Buffon. – Úgy gondolom, hogy igazi ki-ki meccset játszunk. Szerintem a tapasztalat az előnyünkre válhat, ugyanakkor a Monaco fiatal, vibráló gárda, ami nagyon veszélyes a számunkra. Amikor fiatal vagy, elpusztíthatatlannak érzed magad.”

„Remek támadófutballt játszanak, az utóbbi időben kiváló csapatokat múltak fölül – folytatta az olasz. – Kivételes játékosokkal rendelkeznek, akikből özönlenek a gólok – nemcsak Kylian Mbappéra gondolok, ott van Falcao és a többiek. Minden tiszteletem az övék. Bármi is történik a meccsen, biztos vagyok benne, hogy nem ezen a találkozón dől el a továbbjutás.”

„Nehéz lehet elhinni, de ha a Bajnokok Ligája döntőjébe kerülnénk, az nagyobb élmény lenne, mint valaha – mondta a 39 éves játékos. – Arra születtem, hogy ilyen meccseken játsszak. Viszont, ha meg is nyernénk, az sem változtatja meg a jövőmet, 2018-ig él a szerződésem.”

„Remélem, hogy mi leszünk az elsők, akik ebben a kiírásban megverik őket a saját stadionjukban – mondta Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője. – Nagyon direkt futballt játszanak, teljesen más csapat, mint amilyen két évvel ezelőtt volt, amikor legutóbb találkoztunk velük (a 2014–2015-ös szezonban az olaszok 1–0-s összesítéssel jutottak be az elődöntőbe – a szerk.). Rengeteg gólt szereznek, különösen a mérkőzések végén. Tiszteljük őket, tudjuk, hogy két nagyszerű meccset kell játszanunk, ha tovább akarunk menni.”

„Mindig remek érzés ilyen jó játékosok ellen játszani, extra motivációt ad nekünk. Mindenki játszani akar az ilyen mérkőzéseken” – állította Jemerson, a Monaco védője.

„A Juventus győztes kultúrát képvisel – ezt már a Monaco vezetőedzője, Leonardo Jardim nyilatkozta. – A torinóiak jól szervezettek, védekezésben nagyon erősek fizikailag. Támadásban elég nekik kettő helyzet, hogy legalább egyet belőjenek. Nagyon különböznek a Dortmundtól és a Manchester Citytől. Azok a csapatok sokkal támadóbb szelleműek és kevésbé összpontosítanak a védekezésre. Figyelnünk kell a kontrákra a saját és az ellenfél térfelén egyaránt. Ha felállt a védelmük, akkor szinte lehetetlen megbontani, ezért nagyon gyorsan kell járatnunk a labdát.”

„Sokat jelent nekünk ez az elődöntő – folytatta a portugál szakember. – Számunkra ez egy kaland, ugyanakkor rengeteg munkát belefektettünk. Négy meccset játszottunk, hogy a főtáblára kerüljünk, azóta már tíz mérkőzésünk volt, tehát ebben a szezonban 16 vagy 17 találkozónk lesz az európai kupaporondon.”

BAJNOKOK LIGÁJA
Elődöntő, első mérkőzés
20.45:
AS Monaco (francia)–Juventus (olasz) (Tv: M4 Sport, Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik