BL: Nem akarom elhagyni a Liverpoolt – Klopp

Vágólapra másolva!
2021.02.16. 07:50
null
A távozás helyett az RB Leipzig elleni párharc jár Jürgen Klopp fejében, aki a nehézségek ellenére is hű marad stílusához
A távozás helyett az RB Leipzig elleni párharc jár Jürgen Klopp fejében, aki a nehézségek ellenére is hű marad stílusához.

„Alapvetően nem kellene a magánéletemről beszélnem a Bajnokok Ligája-meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatón, de úgy érzem, most muszáj lesz.”

A legutóbbi három Premier League-mérkőzését egyaránt elveszítő Liverpoolt irányító Jürgen Klopp nem kizárólag szakmai kérdéseket kapott az RB Leipzig elleni találkozót megelőző sajtótájékoztatón, és az előzmények ismeretében ezen nem is lehet csodálkozni. Az 53 éves szakvezető elveszítette édesanyját, és a koronavírus-járvány következtében hozott utazási korlátozások miatt nem mehet haza a németországi temetésre.

Exkluzív interjú Jerzy Dudekkel

A Nemzeti Sport szerdai számában exkluzív interjút olvashatnak Jerzy Dudekkel, a Liverpool és a Real Madrid korábbi kapusával, a felejthetetlen 2005-ös isztambuli Bajnokok Ligája-döntő hősével. A lengyel sportember a jelenlegi Liverpoolról, Gulácsi Péterről, valamint az emlékezetes finálé tizenegyespárbajáról is beszélt, s a világbajnoki selejtezőcsoport lengyel-magyar versenyfutásáról is szót ejtett.

„Tudom, hogy a kinézetem mást sugall, de mindenkit biztosíthatok, tele vagyok energiával – mondta a német szakember az online sajtótájékoztatón. – Nem sokat aludtam az utóbbi időben, én is látom a karikákat a szemem alatt, az őszülő szakállamat, sőt a pletykát is hallottam, amely szerint a távozáson gondolkodom. Ugyanakkor biztosítok mindenkit, elég régóta dolgozom a futballban ahhoz, hogy elválasszam a szakmát a magánéletemtől. Nem akarom elhagyni a csapatot, és bár nagyon jólesik a szurkolók szeretete és a számos aggódó üzenet, ezúton üzenem, minden rendben. Ami a futballt illeti, nehéz, de izgalmas helyzetbe kerültünk, sokat tanulhatunk a mostani időszakból. Páratlan sérüléshullám sújt minket, ráadásul amikor az orvosi stáb azzal fordul hozzám, hogy az egyik játékosunknak kisebb sérülése van, már előre tudom, valamelyik középső védőről van szó – és sajnos mindig igazam van. Tudom, hogy végső soron mindenkit az eredmény érdekel, és kevés szurkolót vigasztal, hogy próbálunk hűek maradni a stílusunkhoz, de én még nem láttam olyat, hogy egy topcsapat teljesen testidegen futballal akar kilábalni a hullámvölgyből. Mi is tartjuk magunkat ahhoz a taktikához, amellyel korábban sikeresek voltunk. Nem kell mindenkinek emlékeznie arra, milyen eredményeket értek el ezek a labdarúgók, de én pontosan tudom, és továbbra is hiszek bennük.”

A német szakvezető mellett a Liverpool csapatkapitánya, Jordan Henderson is beszélt a nehézségekről.

„Jürgen Klopp mindig megvéd minket a nyilvánosság előtt, de mi, játékosok pontosan tudjuk, mi vagyunk a felelősek a gyengébb eredményekért – mondta az angol középpályás. – Nincs sok időnk emészteni magunkat az újabb vereség miatt, a Leipzig ellen ugyanis kilencven percen keresztül kell koncentrálunk ahhoz, hogy jó eredményt elérve kedvező helyzetből várjuk a visszavágót.”

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
21.00: RB Leipzig (német)–Liverpool (angol), Budapest, Puskás Aréna (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik