BL: Mourinhót nem sokkolta a váratlan vereség

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.18. 23:16
Az igen kevés gólt hozó első félidőket követően beindultak a labdarúgó Bajnokok Ligája csapatai az 1. forduló szerdai játéknapján, és az est meglepetése kétségtelenül a Basel győzelme a Chelsea otthonában. Ám José Mourinho egyáltalán nem esett kétségbe.

„Nem sokkolt a vereség – így a Chelsea menedzsere, José Mourinho a váratlan vereség után. – Néha győzöl, néha veszítesz. Ez a realitás, hogy néha nem győzöl. Nem örülök, természetesen, visszaléptünk futballban a selejtezőkhöz képest, de vállaljuk a felelősséget. Van még hátra öt mérkőzésünk, hogy annyi pontot szerezzünk, amennyi elég az első két helyezés valamelyikére. A Basel ügyesen játszott, nálunk sokat volt ugyan a labda, de nem alakítottunk ki helyzeteket. A Basel akkor egyenlített, amikor a legjobban játszottunk az egész mérkőzésen, azután beállt védekezni. A csapatom jól védekezik szögleteknél, de még nem vagyunk olyan érettek, hogy ne hibázzunk bizonyos szituációkban. A vereségnek nincs egyéni felelőse. Egyébként azért rotálom a csapatot, mert megtehetem, a csapat szerkezete változatlan, és a játékosoknak meg kell harcolniuk a helyükért."José Mourinho a váratlan vereség után. – Néha győzöl, néha veszítesz. Ez a realitás, hogy néha nem győzöl. Nem örülök, természetesen, visszaléptünk futballban a selejtezőkhöz képest, de vállaljuk a felelősséget. Van még hátra öt mérkőzésünk, hogy annyi pontot szerezzünk, amennyi elég az első két helyezés valamelyikére. A Basel ügyesen játszott, nálunk sokat volt ugyan a labda, de nem alakítottunk ki helyzeteket. A Basel akkor egyenlített, amikor a legjobban játszottunk az egész mérkőzésen, azután beállt védekezni. A csapatom jól védekezik szögleteknél, de még nem vagyunk olyan érettek, hogy ne hibázzunk bizonyos szituációkban. A vereségnek nincs egyéni felelőse. Egyébként azért rotálom a csapatot, mert megtehetem, a csapat szerkezete változatlan, és a játékosoknak meg kell harcolniuk a helyükért."

„Azt hiszem, jól játszottunk ma este. Az első félidőben mi irányítottuk a játékot, de azután nem tudtuk fokozni tempónkat, és ennek megittuk a levét. Az elmúlt idényben kétszer játszottunk a Basellel, azaz jól ismerjük, tudtuk, erős csapat. Mindig lehet javítani, elemezheted a gólokat, és nem kétséges, hogy mi is megtesszük ezt. Csalódott vagyok" – emígy fogalmazott a lefújást követően Gary Cahill, a londoniak védője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik