BL: Mourinho a maga módján beszélt Di Matteo kinevezéséről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.24. 20:55
null
Mourinho: Di Matteo BL-t nyert a Chelsea-vel? Nem ezért vagyok itt... (Fotó: Action Images)
A héten rendezik a csoportkör 5. fordulóját a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Amellett, hogy rovatoldalunkon folyamatosan figyelemmel követhetik a legfrissebb BL-híreket, az alábbi cikkben összegyűjtöttük a keddi mérkőzéseket megelőző sajtótájékoztatók legérdekesebb nyilatkozatait.

 

E-CSOPORT

Rudi Garcia, az AS Roma vezetőedzője elmondta, nehéz meccsre számít a CSZKA Moszkva ellen, és már egy döntetlennel is kiegyezne.

„Felesleges szépíteni, jelenleg sok csapat van Európában, amely jobb a Románál. Ennek ellenére mindent megteszünk a továbbjutásért. Holnap biztosan nem fogunk öt gólt rúgni, a CSZKA otthon nagyon erős, ráadásul az időjárási viszonyok sem nekünk kedveznek. Egy döntetlennel már elégedett lennék, az iksz elfogadható, de természetesen a három pontért lépünk pályára. A sorsunk a mi kezünkben van, a cél a továbbjutás" – mondta Rudi Garcia.

F-CSOPORT

Luis Enrique, a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője az APOEL elleni BL-meccs előtt a nehéz időkről, valamint játékosairól is szót ejtett.

„Remélem nem lesz igazam, de nem vagyok naiv, pontosan tudom, hogy a szezonban még lesznek hullámvölgyek. Persze nem csak nálunk vannak problémák, ezek a rossz sorozatok minden topcsapatnál előjöhetnek" – mondta Luis Enrique, majd értékelte játékosait.

„Xavi egy egészen különleges futballista, ő a csapat motorja. Szerencsére mellette Neymar és Lionel Messi is formában van. Luis Suáreznek még szoknia kell a légkört, a csapatnak pedig szoknia kell Suárezt, ő más típusú csatár, mint amilyenhez szoktunk, de idővel tökéletesen passzolni fog a taktikánkhoz" – tette hozzá a katalánok mestere.

G-CSOPORT

A Bajnokok Ligája G-csoportjában a négy forduló után éllovas Chelsea a második helyezett Schalkéhoz látogat. Az összecsapás érdekessége, hogy a vendég gelsenkirchenieket immár az a Roberto Di Matteo irányítja, aki 2012-ben a londoni kékekkel hódította el a legrangosabb európai kupasorozat trófeáját.

A keddi találkozót megelőző sajtótájékoztatón az újságírók természetesen megkérdezték José Mourinhót – aki kétszer nyert bajnokságot a Chelsea-vel, de a BL-ben nem sikerült a csúcsra jutnia a csapattal – is, mi a véleménye az olasz szakember október eleji gelsenkircheni munkába állásáról, a portugál azonban a maga sajátos stílusában utasította el a kommentálást.

„Nem azért vagyok itt, hogy Roberto Di Matteóról beszéljek, hanem hogy a holnapi mérkőzésről. Természetesen jó lenne, ha már holnap továbbjutnánk. Nagyon sok találkozó vár ránk decemberben, így ha elkerülnénk egy ki-ki meccset, az csak pozitív lenne” – magyarázta Mourinho.

„A csapat remekül játszik mindegyik mérkőzésen, de semmi sem jön ingyen, semmit sem érünk el csak szerencsével. Még a döntetlenre végződött fellépéseken is közelebb jártunk a győzelemhez, mint a vereséghez. Azért érjük el ezeket a jó eredményeket, mert a csapat jól játszik.”

H-CSOPORT

A H-csoportban a Porto a BATE ellen játszik, és ugyan már bebiztosította továbbjutását a csoportból, nyerni szeretne. A portugál csapat hazai pályán 6–0-ra győzte le fehérorosz ellenfelét, de a „sárkányok” edzője, Julen Lopetegui nem szeretné, ha játékosai lebecsülnék a riválist.

„Minden Bajnokok Ligája-meccs fontos, és nem szeretnénk alábecsülni a BATE-t – mondta Lopetegui. – Tisztelni kell az ellenfelet, amely kiharcolta a főtáblára jutást, és az alapján kell megítélni őket, amit a csoportkörben elértek, és az Athletic Bilbao elleni nem egy mindennapi siker.”

„Igen, már továbbjutottunk, de első helyen akarunk végezni a csoportban, hogy elkerüljük a legerősebb ellenfeleket a nyolcaddöntőben. Nagyon fontos számunkra ezen a meccsen, hogy megszerezzük a három pontot!”

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
2014. november 25., kedd
E-CSOPORT

18.00 CSZKA Moszkva (orosz)–AS Roma (olasz)
20.45 Manchester City (angol)–Bayern München (német)
F-CSOPORT
20.45 APOEL (ciprusi)–Barcelona (spanyol)
20.45 PSG (francia)–Ajax (holland)
G-CSOPORT
20.45 Schalke (német)–Chelsea (angol)
20.45 Sporting CP (portugál)–Maribor (szlovén)
H-CSOPORT
18.00 BATE Boriszov (fehérorosz)–Porto (portugál)
20.45 Sahtar Doneck (ukrán)–Athletic Bilbao (spanyol)

A Bajnokok Ligájáról minden további friss hírt, illetve a menetrendet és a csoportok állását itt találja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik