BL: Most már nem a mi kezünkben van a sorsunk - Cech

Vágólapra másolva!
2012.11.20. 23:20
Miután a Juventus 3–0-ra kiütötte a címvédő Chelsea-t a Bajnokok Ligája E-csoportjának 5. fordulójában, a londoni klub kapusa, Petr Cech elmondta, míg az előző idény valóságos álom volt, addig a mostani valami egészen más.

„A múlt idényben a BL valóságos álom volt, most egészen más. Nem rémálom, de nagyon csalódáskeltő – idézi a BBC Petr Cecht, a Chelsea kapusát a Juve elleni találkozót követően. – A hozzáállásunk sokkal jobb volt, mint az elmúlt néhány mérkőzés során. Az első játékrész borzasztóan nehéz volt, kidolgoztunk ugyan helyzeteket, de ezeket be kellett volna lőni. Ez volt a különbség a két csapat között. A Juve egy szerencsés, megpattanó lövéssel jutott előnybe, de ettől függetlenül megérdemelten nyert. Korábban azt mondtuk, saját kezünkben van a sorsunk, nos, mostantól már nem. Mindenképpen győznünk kell az utolsó meccsünkön, és bízni a jó sorsban.” Petr Cecht, a Chelsea kapusát a Juve elleni találkozót követően. – A hozzáállásunk sokkal jobb volt, mint az elmúlt néhány mérkőzés során. Az első játékrész borzasztóan nehéz volt, kidolgoztunk ugyan helyzeteket, de ezeket be kellett volna lőni. Ez volt a különbség a két csapat között. A Juve egy szerencsés, megpattanó lövéssel jutott előnybe, de ettől függetlenül megérdemelten nyert. Korábban azt mondtuk, saját kezünkben van a sorsunk, nos, mostantól már nem. Mindenképpen győznünk kell az utolsó meccsünkön, és bízni a jó sorsban.”

A Juventus részéről Gianluigi Buffon erődemonstrációról beszélt, míg csapattársa, Leonardo Bonucci szerint a legjobbat hozták ki magukból a címvédő ellen.

„Sok szép győzelmet értem el már, de amikor egy ilyen erődemonstrációt tartasz, arra mindenki felfigyel – így a hazaiak kapusa, Gianluigi Buffon a lefújást követően, még a pályán nyilatkozva. – Meggyőzően játszott minden csapatrészünk, Európa és Olaszország számára is bizonyítottunk mai játékunkkal. Nekünk, futballistáknak nem voltak kétségeink, biztosak voltunk a győzelemben. Túl kell jutnunk a csoporton, és megvan erre az esélyünk, de ha kiesnénk, akkor is megmutattuk, hogy egyenlő vetélytársai vagyunk Európa élcsapatainak. Ma jobbak voltunk, szervezettebbek, frissebbek. Domináltunk a mérkőzésen, de kaphattunk volna mi is gólokat is, ha kissé pontosabbak az angolok.”

„Tudtuk, hogy a legjobbat kell magunkból kihozni a címvédő ellen, és meg is tettük ezt, ez kellett a sikerhez. Nem olyan csapat most a Juventus, hogy folyton csak védekezzen, mindig a három pont megszerzése a célunk, a csoport utolsó mérkőzésén is. Még akkor is, ha tudjuk: elég nekünk Ukrajnában a döntetlen is a továbbjutáshoz” – értékelt Leonardo Bonucci, a Juventus védője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik