BL: Modric varázslatos gólpasszától majdnem elment Ferdinand hangja – videó

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.13. 14:54
null
Luka Modric (Fotó: Getty Images)
A Real Madrid kedden remek mérkőzésen harcolta ki a továbbjutást a Bajnokok Ligája-negyeddöntőben a Chelsea ellen. Az UEFA a mérkőzés legjobbjának a 36 éves Luka Modricot választotta meg, akinek teljesítményére nehéz megfelelő szavakat találni…

A Chelsea a madridi összecsapáson Timo Werner gólja után öt percig továbbjutásra állt. Aztán Luka Modric „elővette a varázspálcáját”, és egészen zseniális passzt adott az ifjú Rodrygónak (videó itt!).


A klasszis megmozdulás többek között Rio Ferdinandra, a BT Sport szakértőjére, a Manchester United korábbi kiváló védőjére is nagy hatással volt. Az angol azt mondta, majdnem elment a hangja, úgy kiabált Modric asszisztját látván.


A világbajnoki ezüstérmes középpályás szeptemberben tölti be a 37-et. Ennek ellenére például a futómennyiséget tekintve a legjobbak között volt a tegnapi találkozón.

A Real Madridból csak a 23 éves Federico Valverde tett meg több kilométert Modricnál a Santiago Bernabéuban. Előbbi 14.01, a horvát 13.73 km-rel zárt.


Modricnak ez volt a negyedik gólpassza a mostani BL-idényben, a középpályások közül csak a Manchester Unitedet erősítő Bruno Fernandes adott többet (7-et). Összesen 608 sikeres passza van a mostani kiírásban, a középpályások rangsorában e tekintetben csak Joshua Kimmich (Bayern) előzi meg (616).

(Fotó: Getty Images)
(Fotó: Getty Images)

Alessandro Del Piero, a Juventus BL-győztes korábbi csatára a helyszínen tekintette meg a Real–Chelsea ütközetet, amely után a közösségi oldalára feltöltött egy videót, amelyen Modricnak gratulál a teljesítményéért. „A művész” – kommentálta Del Piero a felvételt.


Ha már szóba került a közösségi média, Modric is posztolt. „Szóba sem jöhet a feladás” – írta a Twitteren a 148-szoros válogatott futballista.


Modric jól tette, hogy nem adta fel, pedig a realos karrierje nem indult fényesen. A középpályás 2012 nyarán José Mourinho hívására a Tottenham Hotspurből igazolt a spanyol fővárosba. 2012 decemberében a Marca szavazásán megválasztották az év legrosszabb igazolásának.

Mourinho egy 2012. októberi interjúban ezt nyilatkozta: „Tudom, nem leszek népszerű, de türelmet kérek a szurkolóktól, főleg Modric kapcsán. Időre van szüksége. Fantasztikus futballista, s azt hiszem, ennek jeleit már láthatta a Bernabéu közönsége.”

Modricnak a mostani a tizedik idénye a Real Madriddal. A királyi gárda ebből nyolcban legalább az elődöntőig menetelt a BL-ben, négyszer bejutott a döntőbe, amit rendre megnyert (2014-ben, 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban).

Közben Luka Modric 2018-ban kiérdemelte az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát. Ő az egyetlen aranylabdás 2008 óta, akit nem Cristiano Ronaldónak vagy Lionel Messinek hívnak.

„Hihetetlen volt ez a mérkőzés – idézi az UEFAModricot.– A szakadék szélén táncoltunk, amíg nem szereztük meg az első gólt. Nem mondanám, hogy rosszak voltunk, de a Chelsea jól kihasználta a lehetőségeit. Nem adtuk fel, hittünk magunkban, megmutattuk, milyen csapat vagyunk. A közönség sokat segített, még nulla háromnál is. A mester remekül cserélt, a kispadról érkezők jól játszottak. Nyilván a tapasztalat sokat számít a Bajnokok Ligájában, ma nekünk is jól jött. Számomra az egyik legnehezebb ellenfél a Chelsea. Sok meccsét megnéztem Mateo Kovacic barátom miatt. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, s így is lett. Ez egy édes vereség.”

Modricnak az idény végén lejár a szerződése a Real Madriddal. A klub egyelőre nem közölte, hosszabbít-e a 2012-es év „legrosszabb” igazolásával…


BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
REAL MADRID (spanyol)–CHELSEA FC (angol)
2–3 (0–1) – hosszabbítás után
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 59 839 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Nacho (Lucas Vázquez, 88.), Alaba, F. Mendy (Marcelo, 78.) – Casemiro (Rodrygo, 80.), T. Kroos (Camavinga, 73.), Modric – F. Valverde, Benzema, Vinícius Júnior (Dani Ceballos, 115.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
CHELSEA: É. Mendy – R. James, Thiago Silva, Rüdiger, M. Alonso – Kanté (Zijes, 99.), Loftus-Cheek (Saúl Níguez, 105.), Kovacic (Jorginho, 105.) – Mount, Havertz, Werner (Pulisic, 83.). Menedzser: Thomas Tuchel
Gólszerző: Rodrygo (80.), Benzema (96.), ill. Mount (13.), Rüdiger (51.), Werner (75.)
Továbbjutott:
a Real Madrid, 5–4-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik