BL: Amikor nálunk volt a labda, akkor kezdődtek a gondok – Pellegrini

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.26. 23:20
null
A találkozó legnagyobb helyzetét Pepe hagyta ki, vagy inkább Hart bravúrral hárított (Fotó: Reuters)
Nem született gól Manchesterben a City és a Real Madrid első összecsapásán, így a labdarúgó Bajnokok Ligája jövő szerdai visszavágóját 0–0-ról várhatja az angol, illetve a spanyol együttes. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„A pohár félig tele van, és félig üres – bölcselkedett a City-menedzser Manuel Pellegrini. – Igazán mozgalmas mérkőzést vívtunk, amelyen jól védekeztünk. David Silva sérüléséig többet kezdeményeztünk, aztán túl sokszor veszítettük el a labdát. Ha nem tudsz nyerni, akkor a nulla nulla jó eredmény. Tudtuk, hogy nagy a tét, a Real lassítani fogja majd a játékot, és éppen ezért támadtuk le az elején. Amikor birtokunkban volt a labda, akkor kezdődtek a problémák, nem tudtunk gólt lőni, nem voltunk eléggé kreatívak. Ebben az idényben nagyon jól futballozunk idegenben, és idegenben majd azzal a mentalitással futunk ki a pályára, mint itthon. A Real Madridnak többet kell támadnia, mint Manchesterben, most a második félidőben volt három-négy kisebb lehetőségünk (nem helyzetünk!), ezeket jó lett volna értékesíteni. Nem hinném, hogy innentől már a Real a favorit, az első felvonásból túl sok következtetést nem lehet levonni! David Silva meghúzódott, egy héten belül nem fog felépülni.”

„A nulla nulla nagyon veszélyes eredmény, innentől kezdve mindenképpen gólt kell szereznünk Madridban, és ez nagyon nem egyszerű. De nem volt könnyű megúszni most kapott gól nélkül egy ilyen erős csapat ellen, büszkék lehetünk arra, amit elértünk az első mérkőzésen. Kontrákból próbáltunk meg gólt elérni, és nagyon kellett Joe Hart, aki többször is védett a szögletek, szabadrúgások után” – nyilatkozta a Manchester City kapitánya, Vincent Kompany.

„Nem vagyunk csalódottak az eredmény miatt, fel a fejjel! – így az imént dicsért Joe Hart. – Csapatunk összeállt, briliáns a keret, most aratjuk le ennek a gyümölcseit. Nagyszerű lesz a visszavágó, ez is remek mérkőzés volt. Különösebben nagy helyzeteink nem voltak, jobb teljesítményre számítottam csapatomtól. A mostani meccs értékét a visszavágó mutatja meg, és mindkét csapat elégedett lehet ezzel a nulla nullával.”

„Éppen olyan nehéz meccs volt, mint amilyenre számítottunk, még Cristiano Ronaldo nélkül is, aki ugyebár topjátékos. Mindent beleadtunk, hogy gólt szerezzünk, majd amikor láttuk, hogy ez nem megy, arra koncentráltunk, hogy ki ne kapjunk” – értékelt a lefújást követően Bacary Sagna, a City védője.

„Nagyszerű mérkőzés volt, jól védekeztünk, rendezetten védtük a kapunkat. Gólt nem szereztünk, de sebaj, majd a visszavágón. Az volt a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül lehozzuk az idegenbeli találkozót, a hazai mérkőzésen majd nyerünk, és bejutunk a döntőbe. Erről álmodunk, meg fogjuk nyerni a madridi meccset! Ma az első félidőben kissé bátortalanul kezdtünk, de a második játékrészben feljavult játékunk” – így a vendégkapus, Keylor Navas.

„A legfontosabb az, hogy jó eredményt értünk el, de sokkal több lehetőségünk volt a gólszerzésre, mint az ellenfélnek. A második mérkőzésen ötven-ötven százalék esélyt adok a két csapatnak, de mi nagyon jól fel fogunk készülni arra a találkozóra. Cristiano Ronaldo megsérült az edzésen, és nem akartunk kockáztatni szerepeltetésével. Nem kellemes neki ez a helyzet, de gyorsan fel szeretne épülni. Szeretnénk, ha a visszavágón már játszana. Karim Benzema szintén megsérült, ő az első félidő végén, nagy kár, mert nagyon szeretett volna tovább játszani” – nyilatkozta a vendégmester, Zinédine Zidane.

„A visszavágón szeretném mindkettejüket pályára küldeni, ez a tervem, de ma még nem tudom megmondani, mi valósul meg ebből. Nem tudok semmit sem mondani ebben az ügyben, de minden áldott nap megvizsgáljuk majd őket.”

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
MANCHESTER CITY (angol)–REAL MADRID (spanyol) 0–0

Manchester, Etihad Stadion, 55 000 néző. V: Cakir (török)
MANCHESTER CITY: Hart – Sagna, Otamendi, Kompany, Clichy – Fernando, Fernandinho – Jesús Navas (Sterling, 77.), De Bruyne, David Silva (Iheanacho, 40.) – Agüero. Menedzser: Manuel Pellegrini
REAL MADRID: Keylor Navas – Carvajal, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos (Isco, 89.) – Lucas Vázquez, Benzema (Jesé, a szünetben), Bale. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Sárga lap: David Silva (37.), ill. Pepe (24.), Carvajal (92.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik