BL: minden, amit a hétfői Bajnokok Ligája-sorsolásról tudni érdemes

Vágólapra másolva!
2022.11.03. 10:15
null
Hétfőn tartják a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolását (Fotó: AFP)
Hétfőn rendezik a Bajnokok Ligája sorsolását az UEFA központjában, Nyonban. A sorsoláshoz szükséges információkat, az azzal kapcsolatos szabályokat, a különböző párosítások kialakulásainak esélyeit összegyűjtöttük, hogy olvasóink mindennel tisztában legyenek a sorsolást megelőzően.

 

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolásával kezd majd kitisztulni az út, amely a sorozat isztambuli döntője felé vezet. A Nemzeti Sport összeszedte a legfontosabb tudnivalókat a hétfői sorsolást megelőzően.

A sorsolás időpontja: november 7., hétfő, 12:00 (Tv: M4 Sport, Sport 1)

A sorsolás szabályai: A 16 csapatot két kalapba helyezik, a nyolc csoportelső kerül az egyikbe (ők játsszák majd hazai pályán a visszavágót), a nyolc csoportmásodik kerül a másikba. Azonos csoportból érkező csapatok, valamint egy nemzetből érkező csapatok nem kerülhetnek össze.

A mérkőzések időpontjai: február 14–15. és 21–22., illetve március 7–8. és 14–15.

A sorsolást megelőzően kiszámolták, hogy milyen valószínűsége van egy adott párharc kisorsolásának a fentebb említett szabályok alapján.

Ezek szerint a Liverpool–Bayern München párosításra 40% esély van, 19% van a Paris Saint-Germain–Bayern München és a Liverpool–Real Madrid párharc létrejöttére. Azután, hogy az Internazionaléval és a Barcelonával is meg kellett küzdeniük a bajoroknak, nagy balszerencsének számítana, ha a Liverpool vagy a PSG lenne a nyolcaddöntős ellenfelük.

Csoportelsők: Napoli, Porto, Bayern München, Tottenham, Chelsea, Real Madrid, Manchester City, Benfica.

Csoportmásodikak: Liverpool, FC Bruges, Internazionale, Eintracht Frankfurt, AC Milan, RB Leipzig, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain.

 

A lehetséges nyolcaddöntős párharcok (Fotó: MisterChip (Alexis)/Twitter)
A lehetséges nyolcaddöntős párharcok (Fotó: MisterChip (Alexis)/Twitter)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik