BL: Miben bízok a Real ellen? Leginkább a csodában – Nikolics

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2016.10.18. 08:39
null
Nikolics szerint nem szégyen, ha kikapnak a Real vendégeként (Fotó: AFP)
Hiába Barca-drukker gyerekkora óta Nikolics Nemanja, a Legia magyar válogatott labdarúgója a Real Madridot, együttese soros BL-ellenfelét tartja a világ legjobb futballcsapatának.

 

IRIGYLÉSRE MÉLTÓ MÉRFÖLDKŐ ELŐTT A REAL MADRID

A rekorder, tizenegyszeres győztes Real Madrid kedd este története 400. BEK/BL-mérkőzését játssza a lengyel Legia Warszawa ellen a Santiago Bernabéuban.

A spanyol együttes az 1955–56-os idényben debütált a BEK-ben, a mostani pedig a 47. szezon, amikor Európa legrangosabb sorozatában szerepel – hívta fel rá a figyelmet a Marca.

Bővebben itt olvashat a hírről!

„Szerintem sokan cserélnének velem – nyilatkozta Nikolics Nemanja a Nemzeti Sportnak. – Még sohasem futballoztam a Bernabéu-stadionban, kíváncsian várom. Abban biztos vagyok, hogy lenyűgöző lesz a mérkőzés hangulata. A világ egyik leghíresebb arénájában játszunk a világ legjobb csapata ellen. Bár gyerekkori kedvenc együttesem a Barcelona, szívesen nézem a madridiakat is. Tetszik, ahogy fociznak, a támadójátékuk szemet gyönyörködtető. S hogy miért őket tartom a legjobbnak? Azért, mert legutóbb ők nyerték meg a Bajnokok Ligáját.”

„Ha rágörcsölünk a mérkőzésre, ha megijedünk attól, hogy kikkel találjuk szemben magunkat, kitömnek minket, mint karácsonykor a pulykát. Sokkal jobban tesszük, ha megpróbáljuk élvezni, hogy itt lehetünk. Nem lesz egyszerű, de ki kell kapcsolnunk az agyunkat, nem törődhetünk azzal, hogy hány világsztárt vonultat fel a rivális. Ami engem illet, nem mindennap adatik meg, hogy klasszisok ellen futballozhassak, úgyhogy én már alig várom a kezdést.”

„Miben bízok a Real ellen? Leginkább a csodában. A labdarúgásban történtek már csodák, hátha születik még egy. Persze azért is meg kell dolgozni tisztességgel. A maximumot kell kihoznunk magunkból, ha sikerül, akkor emelt fővel utazhatunk majd haza. Nem szégyen, ha kikapunk, de a tartásunkat és a becsületünket nem veszíthetjük el.”

NIKOLICS A KEDDI NEMZETI SPORTBAN ELÁRULJA, HOGY MILYEN EREDMÉNNYEL LENNE ELÉGEDETT ESTE, ÉS MILYEN TANULSÁGOKAT SZŰRTEK LE A LEGIA KORÁBBI CSOPORTMECCSEIBŐL. A TÁMADÓ SAJNÁLJA, HOGY NEM TUD CSATÁZNI A SÉRÜLÉS MIATT HIÁNYZÓ SERGIO RAMOSSZAL, ÉS ELMONDJA, HOGY CSATÁRKÉNT MI SZÉPÍTENÉ MEG SZÁMÁRA A MÉRKŐZÉST.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
E-CSOPORT

20.45: CSZKA Moszkva (orosz)–Monaco (francia)
20.45: Leverkusen (német)–Tottenham (angol) (Tv: Film Mánia)
F-CSOPORT
20.45: Sporting (portugál)–Dortmund (német) (Tv: Sport2)
20.45: Real Madrid (spanyol)–Legia Warszawa (lengyel) (Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!)
G-CSOPORT
20.45: Leicester City (angol)–Köbenhavn (dán)
20.45: FC Bruges (belga)–Porto (portugál)
H-CSOPORT
20.45: Lyon (francia)–Juventus (olasz) (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n!)
20.45: Dinamo Zagreb (horvát)–Sevilla (spanyol)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik