BL: Fontos fordítás, kezünkben a továbbjutás - Wenger

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.22. 23:36
null
Arsene Wenger születésnapi ajándéka: kiszenvedett, fontos siker az Anderlecht otthonában (Fotó: Action Images)
Az Arsenal labdarúgócsapata a hajráig 1–0-s vesztésre állt az Anderlecht elleni BL-csoportmérkőzésen, ám fordítani tudott Brüsszelben, így a százszázalékos teljesítménnyel vezető, a Galatasarayt Isztambulban kiütő Borussia Dortmund mögött a második helyen áll.

„Az első félidőben úgy tűnt, irányítjuk a mérkőzést. A másodikban kinyíltunk, és ezt ki is használták. A kulcspillanat az volt, amikor 1–0-nál nem tudták belőni a helyzetüket a másodikhoz. Ez a fordítás és győzelem létfontosságú volt, esélyt ad nekünk a továbbjutásra. A helyzetünk immár erős, a továbbjutás a saját kezünkben van. Megnyerjük a hazai mérkőzéseinket, és bent vagyunk a nyolcaddöntőben. Jussunk tovább, és meglátjuk, milyen messzire menetelhetünk. A Bajnokok Ligájában egy-egy meccs hajrájában nagy szerepe van az idegeknek, úgy kellett ebbe a szakaszba eljutnunk, hogy ne legyünk kétgólos hátrányban. Szerencsejáték volt már a vége, összejött. Kicsit csalódott vagyok, hogy nem dolgoztunk ki több helyzetet, de a jól játszó Anderlecht elismerést érdemel" – értékelt Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere.

„Rettenetesen fájdalmas ez a vereség, óriási a csalódottság. Ha jobb csapattól kaptunk volna ki, könnyebb lenne elviselni. De ma nem az Arsenal volt a jobb csapat. Az első félidőben nem volt helyzet, de összességében jól teljesítettünk. A szünet után kontrára játszottunk, és ez be is jött, tökéletes pillanatban szereztük a gólunkat. Ki kellett volna húznunk, nagy balszerencsénk volt" – szomorkodott Besnik Hasi, az Anderlecht trénere.

Isztambulban a Dortmund átgázolt a Galatasarayon – a németeknek több pontja van a BL-ben, mint a Bundesligában...

„Ma úgy játszottunk, ahogy akartunk és ahogy elterveztük. A korai gól meghatározó volt a mérkőzésen, külön öröm, hogy kiválóan koncentrálva védekeztünk. Győzelmünkkel nagyon jó a helyzetünk a csoportban" – hangzott Jürgen Klopp villámértékelése.

„Igazán erős csapat ellen játszottunk, de egyértelmű: sokat kell fejlődnünk. Az első számú célpontunk az idényben a bajnokság megnyerése, erre a trófeára hajtunk mindenekelőtt" – mondta Cesare Prandelli, aki vagy tízszer ismételte el a látottak miatt felháborodott török újságíróknak, hogy a Galatasaray elsősorban a hazai porondra koncentrál. Persze a tabellára nézve mást nem is nagyon tehet...

BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Anderlecht–Arsenal 1–2
(Najar 71., ill. Gibbs 89., Podolski 91.)
Galatasaray–Borussia Dortmund 0–4 (P. Aubameyang 6., 18., Reus 41., A. Ramos 83.)

AZ ÁLLÁS
1. Borussia Dortmund 3 3 0 0 9–0 +9 9
2. Arsenal 3 2 0 1 6–4 +2 6
3. Anderlecht 3 0 1 2 2–6 –4 1
4. Galatasaray 3 0 1 2 2–9 –7 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik