BL: Klopp nem ilyen csoportra vágyott; ezért hiányzott CR a gáláról

Vágólapra másolva!
2018.08.30. 22:21
null
Cristiano Ronaldo a Juventus játékosaként visszatér az Old Traffordra (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, csütörtökön Monte-Carlóban kisorsolták a Bajnokok Ligája 2018–2019-es szezonjának csoportbeosztását. A sorolás utáni reakciókból szemezgettünk.

A-CSOPORT
Atlético Madrid (spanyol)
Borussia Dortmund (német)
AS Monaco (francia)
FC Bruges (belga)

B-CSOPORT
Barcelona (spanyol)
Tottenham (angol)
PSV Eindhoven (holland)
Internazionale (olasz)

„Mindent megteszünk, hogy a legjobbunkat nyújtsuk a sorozatban. A jó kezdés kifejezetten fontos számunkra. Nehéz dolgunk lesz, de mi vagyunk az Inter. A Barcelona stílusát ismerjük, a labdabirtoklásra alapszik a játéka. Magabiztos a csapatunk, ám még sok találkozó vár ránk. Először is, szombaton vissza kell térnünk a győzelem útjára” – fogalmazott Javier Zanetti, az Inter alelnöke.

Az olasz klub 2010-ben José Mourinhóval megnyerte a BL-t, legutóbb azonban a 2011–2012-es idényben szerepelt Európa legrangosabb kupasorozatában.

„Briliáns sorsolás, hiszen meccseket játszhatunk olyan híres stadionban, mint például a Camp Nou, vagy a San Siro. Igazi ínyenc csoport ez. Az előző szezonban megmutattuk, hogy fel tudjuk venni a versenyt ezen a szinten is, különösen ha a Real Madrid elleni mérkőzéseinket nézzük” – árulta el Harry Kane, a Tottenham támadója.

C-CSOPORT
Paris Saint-Germain (francia)
Napoli (olasz)
Liverpool (angol)
Crvena zvezda (szerb)

„Nagyon izgalmas kihívás elé nézünk, európai nagyágyúkkal találkozhatunk. Olyan stadionokban léphetünk pályára, amelyekben remek a hangulat, de mindenkinek tudnia kell, hogy a Parc des Princes-ben hasonlóan forró lesz a légkör. Készen állunk az új BL-szezonra, alig várjuk már, hogy elkezdődjön" – nyilatkozott Nasszer al-Kelaifi, a PSG elnöke.

„Őszintén szólva nem ilyen csoportot kívántam magunknak. Nehéz kvartettre számítottam, és nehéz csoportba is kerültünk, de hát ez a Bajnokok Ligája. A PSG a világ egyik legjobb csapata, a célja pedig nem lehet más, mint a BL-győzelem. A Napolit felkészülési mérkőzésen legyőztük a nyáron, most viszont két teljesen más meccs vár ránk. Voltam már Nápolyban a Dortmund edzőjeként, tudom, milyen az ottani atmoszféra. Ott küldtek el a kispadtól. A Crvena zvezda találkozóját néztem szerdán, biztos vagyok benne, hogy különleges hangulat vár ránk ott is” – így Jürgen Klopp, a legutóbb döntős Liverpool menedzsere.

D-CSOPORT
Lokomotiv Moszkva (orosz)
Porto (portugál)
Schalke (német)
Galatasaray (török)

E-CSOPORT
Bayern München (német)
Benfica (portugál)
Ajax (holland)
AEK Athén (görög)

„Ez egy vonzó csoport, aminek örülünk. A célunk természetesen a továbbjutás, de nem írhatjuk le a másik három csapatot. Ellenfeleink megmutatták a saját bajnokságukban az előző szezonban, hogy mennyire erősek. Nagyon oda kell figyelnünk, ha a nyolcaddöntőbe szeretnénk jutni” – fogalmazott Karl-Heinz Rummenige, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság vezérigazgatója.

F-CSOPORT
Manchester City (angol)
Sahtar Doneck (ukrán)
Lyon (francia)
Hoffenheim (német)

„Elégedettek lehetünk a sorsolással. Ez egy érdekes csoport számunkra. A Manchester City egyértelműen a favorit, de szerettünk is volna egy topcsapatot. A Lyon is gyakran képes jó játékot mutatni, a Sahtarban pedig a sok brazil játékos technikailag nagyon jó. Vannak csoportok, melyekben nehezebb dolgunk lett volna. Guardiolával beszéltem a sorsolás előtt, mindkettőnknek olyan érzése volt, hogy találkozunk majd. Örülök, hogy ismét láthatom majd, és izgatottan várom, mi vár ránk Manchesterben. A célunk, hogy jobban szerepeljünk, mint az előző szezonban az Európa-liga csoportkörében” – mondta Julian Nagelsmann, a Szalai Ádámot is soraiban tudó Hoffenheim vezetőedzője.

G-CSOPORT
Real Madrid (spanyol)
Roma (olasz)
CSZKA Moszkva (orosz)
Viktoria Plzen (cseh)

„Tudjuk, mit jelent a Bajnokok Ligájában szerepelni. Minden mérkőzésen nagyon jól kell teljesítenünk, minden apró részletre oda kell figyelnünk. Hat nehéz mérkőzés vár ránk, a maximumot kell nyújtanunk, hogy továbbjussunk. Nem könnyű feladat, de ismét címet szeretnénk védeni. Bízunk a játékosainkban, és mindent megteszünk azért, hogy örömet szerezzünk a szurkolóinknak” – mondta Emilio Butragueno, a Real Madrid nemzetközi igazgatója.

H-CSOPORT
Juventus (olasz)
Manchester United (angol)
Valencia (spanyol)
Young Boys (svájci)

„Nem a legkönnyebb csoportba kerültünk, azonban minden csak rajtunk múlik. A mi kezünkben, fejünkben, lábainkban van a sorsunk. Nem titok, mi vagyunk az egyik esélyes gárda a végső győzelemre. Mindent meg szeretnénk nyerni, de a Bajnokok Ligáját különösen, hiszen ez hosszú idő óta nem sikerült. Van egy álmunk, és az álmok gyakran valóra is válnak” – mondta Guiseppe Marotta, a Juventus igazgatója, aki elárulta azt is, Cristiano Ronaldo személyes okokra hivatkozva döntött úgy, hogy nem megy el a monte-carlói gálára. Döntését pedig tiszteletben tartotta a klub.

A CSOPORTKÖR MENETRENDJE
Szeptember 18–19.: csoportkör, 1. forduló
Október 2–3.: csoportkör, 2. forduló
Október 23–24.: csoportkör, 3. forduló
November 6–7.: csoportkör, 4. forduló
November 27–28.: csoportkör, 5. forduló
December 11–12.: csoportkör, 6. forduló

A TOVÁBBI MENETREND
December 17.: a 16-os tábla sorsolása
2019
Február 12–13.: nyolcaddöntő, 1. mérkőzések
Február 19–20.: nyolcaddöntő, 1. mérkőzések
Március 5–6.: nyolcaddöntő, 2. mérkőzések
Március 12–13.: nyolcaddöntő, 2. mérkőzések
Március 15.: a negyeddöntő és az elődöntő párosításának sorsolása
Április 9–10.: negyeddöntő, 1. mérkőzések
Április 16–17.: negyeddöntő, visszavágók
Április 30 – május 1.: elődöntő, 1. mérkőzések
Május 7–8.: elődöntő, visszavágók
Június 1.: döntő, Wanda Metropolitano, Madrid

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik