BL: Kiskorom óta nagy rajtam a nyomás – Benzema

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2021.03.16. 15:33
null
Karim Benzema félelmetes, a Real Madrid francia támadója a legutóbbi két bajnokin három gólt szerzett (Fotó: AFP)
A Real Madrid újabban a hajrában talál be ellenfeleinek, kedden viszont a védelemnek is jól kell teljesítenie a gólerős Atalanta ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján.

 

Hanyatlóban a spanyol futball? A Bajnokok Ligája előző kiírásában az ország egyetlen csapata sem jutott be az elődöntőbe, most pedig az is elképzelhető, hogy már a legjobb tizenhat között búcsúzik valamennyi spanyol együttes. A Barcelona és a Sevilla már kiesett, és bár a két madridi klub még versenyben van, egyikük sem várhatja nyugodt helyzetben a nyolcaddöntő visszavágóját. Az Atlético Madridnak szerdán 1–0-s hátrányból kellene fordítania a Chelsea vendégeként, míg a Real Madrid szerény 1–0-s előnnyel várja a keddi, Atalanta elleni összecsapást. A királyiak az olaszországi találkozón a tizenhetedik perctől kezdve emberelőnyben futballoztak, de csak Ferland Mendy 86. percben szerzett góljával győztek. Igaz, azon a mérkőzésen sérülés miatt Sergio Ramos és Karim Benzema sem játszott, ezúttal viszont mindketten harcra készek.

„Nehéz meccs vár ránk, az Atalanta az első meccsen is nagyon fegyelmezetten futballozott   – idézte a Marca a francia csatárt. – Tudjuk, nyerni jönnek, és nem mondtak le a továbbjutásról, de mi is győzni akarunk, és bizonyítani, hogy komoly céljaink vannak. Nem értek egyet azzal, hogy a spanyol labdarúgás gyengült volna, és azzal sem, hogy bizonyos csapatok egyértelműen kiemelkednek a mezőnyből. Felesleges arról beszélni, hogy a Paris Saint-Germain, a Bayern München vagy a Manchester City esélyesebb a többieknél. A futball sokat változott az utóbbi években, a jelenlegi mezőnyből bárki eljuthat a döntőig. Sokszor látjuk, hogy a kisebb csapatok legyőzik a nagyobbakat, kár lenne bárkit leírni. Ami minket illet, készen állunk, és szeretnénk minél tovább menetelni a Bajnokok Ligájában.”

A Real Madridot mostanában gyakran éri a kritika, hogy hadilábon áll a gólszerzéssel, és van is ebben némi igazság. Beszédes adat, hogy a legutóbbi négy tétmérkőzésén csak ötször talált be a csapat, ezekből egyébként négyet a nyolcvanötödik perc után szerzett. Az elmúlt két bajnokin Karim Benzema volt a kulcsember, az Atlético elleni derbin (1–1) a nyolcvannyolcadik percben egyenlített, múlt szombaton pedig az ő duplájával fordítottak a madridiak az Elche ellen (2–1).

„Különösebben nem aggaszt, hogy az utolsó percekben szerezzük a góljainkat   – folytatta a 33 éves támadó, aki négygólos a BL jelenlegi kiírásában.  – Ennek elsősorban az az oka, hogy a legtöbb ellenfél nagyon zártan, fegyelmezetten védekezik ellenünk, így nehéz három-négy gólt szerezni egy meccsen. Mi is erre vágyunk, de a legfontosabb a győzelem. Kiskorom óta nagy rajtam a nyomás, most is sokan tőlem várják a gólokat, de ez egyáltalán nem teher számomra. Minden edzést és minden meccset élvezek, nap mint nap azért dolgozom, hogy még jobb legyek, és évekig ezen a szinten futballozhassak. A szerződésem a következő idény végéig szól, de ha a klub hosszabbítani szeretne, akkor nyitott vagyok a folytatásra.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Keddi mérkőzések

Real Madrid (spanyol)–Atalanta (olasz)
21.00, Madrid, Alfredo Di Stéfano Stadion (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 1–0
Manchester City (angol)–Borussia Mönchengladbach (német)
21.00, Budapest, Puskás Aréna (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik