BL: Kisebb pszichológiai krízis alakult ki – Marko Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.18. 01:13
null
Marko Nikolics szerint a csapata nem bírta el az esélyesség terhét, ezért nem játszott jól (Fotó: Török Attila)
Bár 3–2-es összesítéssel továbbjutott a Mol Vidi FC a Dudelange ellenében a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első körében, a jó játékkal a párharc mindkét mérkőzésén adós maradt a magyar bajnok. A Felcsúton 2–1-re megnyert mérkőzés után Marko Nikolics vezetőedző beszélt arról, mi volt az oka, hogy a vártnál nehezebb győzték le a luxemburgi együttest. A vendégek vezetőedzője, Dino Toppmöller pedig elmondta, mi hiányzott ahhoz, hogy felülmúlják a székesfehérváriakat. 


Marko Nikolics,
a Mol Vidi vezetőedzőjeígy értékelt a továbbjutás után:

„Látható volt, hogy ma sem játszottunk jól, valamiféle nyomás van a csapaton, nagyok az elvárások. Kisebbfajta pszichológiai krízis alakult ki, ez különösen az utolsó tizenöt percben volt érezhető. Az előző szezonban vezetésnél hasonló szituációban ilyenkor nagyon okosan lehozta, kontrollálta a csapat a mérkőzéseket. Most el kell ismerni, hogy rengeteg hibát követtünk el ebben az időszakban, és mellettünk állt a szerencse is, hogy nem kaptunk gólt. Nem vagyunk egyelőre jó formában, de továbbjutottunk, és minimum négy meccs vár még ránk, remélhetőleg sokkal több is, ezért fogunk dolgozni. Tavaly nem voltak különösebb elvárások, mégis meglepetést okoztunk, bejutottunk a playoff-körbe. Most mi voltunk az esélyesek, ezt rosszul kezelte a csapat. Ez a következő körben megfordul, a Ludogorec az egyértelmű esélyes, bízom benne, hogy addig rendeződik ez a helyzet a fejekben. A mentális stabilitás most a legfontosabb.”

A sajtótájékoztatón szóba került az is, hogy a folytatásban várható-e, hogy újabb játékosok csatlakoznak a Mol Vidi keretéhez.

„Kell még egy kis vérfrissítés a csapatnak, két-három minőségi játékost szeretnék igazolni a keretbe, bízom az erősítésben. De ez most olyan, mintha kifogásokat keresnék, azokat meg utálom. Eredményeket kell hozni, ami ma meg is valósult, még ha kellett hozzá a szerencse is. Az előző szezonban a bajnoki cím volt a fő cél, azt elértük, és nem szabad megvárni, amíg »üres lufivá« válik a keret. Kellenek az új játékosok azért is, hogy új energia, új motivációs erő érkezzen a csapatba."

Dino Toppmöller, a Dudelange vezetőedzője így értékelte a párharcot:

A két meccset nézve mi voltunk a jobb csapat, csapatként is jobban működtünk, több helyzetet alakítottunk ki, de a labdarúgást gólra játsszák, ebből pedig ellenfelünk többet szerzett. Nem is hiszem el, hogy maradhatott ki Sanel Ibrahimovic helyzete az utolsó percekben, onnan lehetetlen volt kihagyni, vissza kell majd néznem. A párharc tanulsága számunkra, hogy ha nem szerzünk gólt, akkor továbbjutni sem lehet.”

Arra a kérdésre, hogy azt kapta-e a visszavágón, amire számított, így felelt:

„Előzetesen is arra számítottam, hogy a Mol Vidi kivárásra játszik, vár a hibákra és nem kockáztat. Nagyjából ez is történt. Büszke vagyok a csapatra, az összes játékosomra, és nemcsak a mai, hanem az első mérkőzés miatt is. Persze most szomorúak a játékosok, de elmondtam nekik is, hogy emelt fővel kell folytatni a szereplést, hiszen vár még ránk legalább két mérkőzés az Európa-ligában, erre kell felkészülni."

BAJNOKOK LIGÁJA
1. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

MOL VIDI FC–F91 DUDELANGE (luxemburgi)2–1
(1–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 2514
néző.V:Robertson (skót)
G:
Lazovics (18.), M. Scsepovics (58.), ill. Couturier (54.)
K:
Mélisse (Dudelange, 95. perc)
Továbbjutott:aMol Vidi FC, 3–2-vel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik